Морквяна ікра на зиму – 5 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Морквяна ікра на зиму з помідорами

Морквяна ікра на зиму з помідорами – рецепт, який дозволяє розумно застосувати зіпсовані плоди, вирізавши цятки і пом’яті місця. Красивий зовнішній вигляд коренеплодів тут не має значення, так як для частування використовуються подрібнені складові.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 кг
  • Помідори – 1,6 кг
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Часник – 1 головка.
  • Оцет 6% – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре змив з морквини земельну наліт, зрізаємо шкіру ножем або зчищаємо з допомогою овочечистки.

Крок 2. Промиваємо томати, обсушуємо і вирізаємо вади і плодоніжки.

Крок 3. Томатну нарізку прокручуємо в комбайні або застосувавши електром’ясорубку або механічний агрегат.

Крок 4. Морквину ділимо на сегменти, які підходять для комфортного подрібнення.

Крок 5. Повторюємо процедуру подрібнення з морквою.

Крок 6. Перекручені складові завантажуємо в вогнетривку ємність. Додаємо цукор, солимо і виливаємо рослинне масло. Розмістивши на вогні тушкуємо 1 годину 30 хвилин.

Крок 7. Не гаючи часу, очищаємо часник від лушпиння.

Крок 8. Подрібнюємо часточки дрібно, наскільки це можливо. Для подрібнення також можна використовувати землянку.

Крок 9. Коли пройде зазначений час, кладемо рубаний часник і сиплемо перець до протушеної масі.

Крок 10. Через 10 хвилин вливаємо оцет.

Крок 11. Тушкуємо 5 хвилин, після чого заповнюємо простерилізовані банки за своєю методикою і закорковуємо їх.

Крок 12. Остудивши, переміщаємо заготовку в місце, де зберігаються зимові закрутки і запаси консервації. Приємного апетиту!