Аджика з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Аджика з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму – це корисний і дуже смачний продукт, який буде виграшно виглядати на столі не тільки під час сімейного обіду, але і на банкеті. Така закуска ідеально доповнить м’ясні страви і замінить покупні соуси з «сірим складом». Для приготування нам будуть потрібні виключно натуральні компоненти і деякі добавки, які є під рукою у кожного кулінара.

Аджика з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму

Аджика з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму – це не зовсім класична заготівля, так як більшість кулінарів віддають перевагу закуски, пройшла теплову обробку. Однак крім варіння всі компоненти зберігають не тільки свій яскравий смак, але і корисні властивості.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Помідори 2 кг
  • Перець болгарський 1 кг
  • Перець чилі 4 шт.
  • Часник 300 гр.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Зелень 1 пучок
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити аджику з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму? Викладаємо на стіл необхідні інгредієнти.
  2. Їх промиваємо й обсушуємо. Очищаємо часник і гострий перець, томати розрізаємо на шматочки.
  3. Складаємо овочеве асорті в чашу блендера.
  4. Пробиваємо інгредієнти до однорідності.
  5. Доповнюємо пюре рубаною зеленню і сіллю – ретельно перемішуємо.
  6. Залишаємо складу при кімнатній температурі на 24-48 годин, а потім розкладаємо по стерильним банкам і закриваємо пластиковими кришками – прибираємо в холодильник.
  7. Смачного!

Гостра аджика з перцем і часником без варіння на зиму

Гостра аджика з перцем і часником без варіння на зиму – це ароматний і дуже смачний продукт, який ідеально доповнить ваш обід або вечеря, що складається з м’яса або птиці, а також доповнить будь-який гарнір. Таку аджику смачно їсти навіть просто з скибочкою чорного хліба!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 15.

Склад:

  • Перець червоний гострий – 15 шт.
  • Часник – 10 зуб.
  • Масло олію – 2-3 ст. л.
  • Сіль – 1-1,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зрізаємо хвостики у перцю і вичищаємо насіння з перегородками.

Крок 2. Знімаємо лушпиння з зубців часнику.

Крок 3. М’якоть перцю пропускаємо через м’ясорубку.

Крок 4. Викладаємо суміш у глибоку тарілку, додаємо часник, пропущений через прес.

Крок 5. Солимо.

Крок 6. Присмачую рослинним маслом і активно перемішуємо для рівномірного розподілу добавок.Крок 7. Перекладаємо аджику в чисті сухі банки, зберігаємо на полиці холодильної камери. Приємного апетиту!

Аджика з помідорами, болгарським і гострим перцем на зиму

Аджика з помідорами, болгарським і гострим перцем на зиму – це пікантна закуска, яка з легкістю різноманітить ваш звичний раціон і привнесе в щоденне меню щось зовсім нове і неймовірно смачне. І якщо раніше ви ніколи не заготовляли овочі таким способом, то обов’язково спробуйте!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Помідори – 500 гр.
  • Перець болгарський червоний – 250 гр.
  • Часник – 40-50 гр.
  • Перець гострий – 1-2 шт.
  • Сіль – ½ ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
  • Кінза – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Розрізаємо томати на 4 частини і вичищаємо насіння, аналогічно поступаємо з болгарським і гострим перцем. Знімаємо з лушпиння часнику.

Крок 2. Ретельно промиваємо кінзу і стряхиваем зайву вологу, дрібно шаткуємо.

Крок 3. Солодкий і гострий перець, помідори і часник перетворюємо в однорідну масу в чаші блендера.

Крок 4. Присмачую складу зеленню, сіллю, цукром і оцтом – заважаємо.

Крок 5. Викладаємо ароматний продукт у стерильну банку і закриваємо кришкою, переміщаємо в холодильник. Приємного апетиту!

Сира аджика з помідорів з перцем і хріном

Сира аджика з помідорів з перцем і хріном – це в міру гостра заготовка, яку можна використовувати скоєного по-різному: цей продукт чудово підходить для маринування шашлику, а також його можна подати до столу в якості соусу до будь-якої м’ясної страви.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Помідори – 2,5 кг
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Перець гострий – 3-5 шт.
  • Корінь хрону – 200 гр.
  • Часник – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Солодкий і гострий перець розрізаємо вздовж і позбавляємося від насіння і перегородок.

Крок 2. Корінь хрону очищаємо від шкірки.

Крок 3. Очищаємо зубці часнику.

Крок 4. Помідори ріжемо на четвертинки і вирізаємо місце кріплення плодоніжки.

Крок 5. Покласти овочі в чашу кухонного комбайна.

Крок 6. Збиваємо до однорідної пюре і додаємо сіль з цукром, вливаємо оцет.

Крок 7. Ретельно перемішуємо аджику і розфасовуємо по банкам, зберігаємо під кришками на полиці холодильної камери. Приємного апетиту!

Гостра аджика без варіння з аспірином

Гостра аджика без варіння з аспірином – це унікальна заготовка, яка приємно здивує вас своїм яскравим і в міру гострим смаком, а також незрівнянним ароматом, перед яким неможливо встояти. Для збереження свіжості компонентів, нам потрібно аспірин і зберігання виключно в холодильній камері.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 500 мл

Склад:

  • Часник – 1 головка.
  • Помідори – 500 гр.
  • Перець гострий – 3 шт.
  • Сіль – 3 ст. л. з гіркою
  • Аспірин – 2 таблетки.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу блендера покласти часточки вимитих томатів та пластини очищеного часнику.

Крок 2. Додаємо кільця гіркого перцю і активно збиваємо овочі до однорідної консистенції.

Крок 3. Переливаємо складу в миску і вмішуємо таблетки.

Крок 4. Солимо і гарненько перемішуємо.

Крок 5. Викладаємо пікантну аджику в банку і переносимо в місце зберігання (холодильник або прохолодний льох). Готуйте і отримуйте задоволення!