Ікра з кабачків і баклажанів на зиму – 6 простих рецептів Пальчики оближеш з покроковими фото

Ікра з кабачків і баклажанів на зиму – це неймовірно смачна і апетитна заготовка, яка точно різноманітить ваш домашній стіл і звичне меню. Для нескладного приготування своїми руками, використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів овочевої ікри з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Ікра з баклажанів і кабачків на зиму через м’ясорубку

Ікра з баклажанів і кабачків на зиму через м’ясорубку виходить дуже ніжною і цікавою за смаком. Її можна намазувати на хліб або подавати до гарячих страв в якості соусу. Для заготівлі на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Кабачок 1 кг
  • Баклажан ½ кг
  • Цибуля ріпчаста ½ кг
  • Помідори ¾ кг
  • Петрушка 75 гр.
  • Морква 250 гр.
  • Базилік сушений 1 ст. л.
  • Томатна паста 140 гр.
  • Масло рослинне 75 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Часник за смаком
  • Оцтова есенція 1 десертна ложка

Процес приготування:

  1. Як заготовити ікру з баклажанів і кабачків на зиму «Пальчики оближеш» через м’ясорубку? Промиваємо і стерилізуємо банки. Кришки кип’ятимо.
  2. Морква, цибуля і часник очищаємо. Промиваємо овочі разом з перцем чилі.
  3. Дрібно ріжемо цибулю і розігріваємо казан з олією.
  4. Викладаємо сюди цибулю і смажимо до золотистого відтінку.
  5. Промиваємо і розбираємо на частини кабачки. Подрібнюємо їх у м’ясорубці.
  6. Також чинимо і з баклажанами.
  7. Промиваємо помідори з петрушкою. Їх також подрібнюємо через м’ясорубку.
  8. Далі подрібнюємо морквину.
  9. овочеву масу Перекладаємо в казан до цибулі. Тушкуємо їх і постійно помішуємо.
  10. Додаємо сюди сіль.
  11. Далі додаємо цукор.
  12. Всипаємо сушений базилік.
  13. Підготуємо томатну пасту.
  14. Вливаємо пасту вміст.
  15. Гарненько перемішуємо і тушкуємо частування близько години.
  16. Вливаємо в масу оцтову есенцію. Знову перемішуємо. Розливаємо гарячу масу по стерильним банкам і закатуємо. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
  17. Ікра з баклажанів і кабачків на зиму через м’ясорубку готова. Забирайте на зберігання.

Ікра на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів

Ікра на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів – це яскрава і апетитна заготівля, перед якою важко встояти. Овочева ікра виходить дуже смачною та цікавою. Для приготування скористайтеся перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Баклажани – 0,7 кг
  • Помідори великі – 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Морква – 400 гр.
  • Перець болгарський – 5 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л. (на банку)

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ікри на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів очищаємо цибулю, подрібнюємо його і викладаємо в глибоку каструлю.

Крок 2. Доповнюємо цибулю тертого на терці морквою.

Крок 3. Промиваємо кабачки, очищаємо їх від шкірки і насіння. Очищений плід ріжемо невеликими кубиками.

Крок 4. Викладаємо в каструлю кабачки і невеликі шматочки болгарського перцю.

Крок 5. Очищаємо промиті баклажани.

Крок 6. Ріжемо їх кубиками й викладаємо в загальну масу. Додаємо сюди сіль.

Крок 7. Слідом всипаємо вказану кількість цукру.

Крок 8. Робимо на помідорах надрізи хрест-навхрест і ошпарюємо їх в окропі.

Крок 9. Охолоджуємо помідори, очищаємо від шкірки, подрібнюємо і викладаємо до інших овочів.

Крок 10. Виливаємо сюди олію. Перемішуємо і доводимо масу до кипіння, після тушкуємо 15 хвилин.

Крок 11. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, вливаємо в кожну оцет. Ставимо заготовки в каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо 15 хвилин. Акуратно дістаємо банки з киплячої води. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 12. Ікра на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів готова. Можна відносити на зберігання в прохолодне місце.

Ікра з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму

Ікра з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму виходить дуже апетитною і цікавою за смаком. Її можна намазувати на хліб або подавати до гарячих страв в якості соусу. Для заготівлі на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Баклажани – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Кислота оцтова 70% – 1 дес.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ікри з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму, насамперед промиваємо і стерилізуємо банки. Кип’ятимо кришки.

Крок 2. Добре промиваємо баклажани, кладемо їх на решітку духовки і запікаємо до м’якого стану.

Крок 3. Промиваємо помідори, поділяємо їх на половинки або четвертинки і викладаємо в глибоку каструлю.

Крок 4. Очищаємо кабачки ріжемо кружальцями. Викладаємо їх до помідорів. Солимо овочі і залишаємо на 15 хвилин до виділення соку.

Крок 5. Доповнюємо вміст шматочками болгарського перцю.

Крок 6. Очищаємо часник від лушпиння.

Крок 7. Відправляємо зубчики в загальну масу. Вливаємо олію, закриваємо кришкою і ставимо на плиту.

Крок 8. Тушкуємо овочі до м’якості, періодично помішуючи.

Крок 9. Остуджуємо баклажани. Знімаємо шкірки і відокремлюємо м’якоть.

Крок 10. Викладаємо м’якоть баклажанів до овочів.

Крок 11. Вміст каструлі перебиваємо заглибним блендером.

Крок 12. Висипаємо сюди сіль і цукор. Знову перебиваємо блендером до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 13. Кип’ятимо вміст і доповнюємо оцтовою кислотою. Розливаємо по стерилізованим банкам, закатуємо, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 14. Ікра з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму готова. Забирайте на зберігання.

Овочева ікра з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою

Овочева ікра з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою – це неймовірно апетитні заготовка, яка нікого не залишить байдужим. Овочева домашня ікра виходить смачною і поживною. Для приготування скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Баклажани – 1,5 кг
  • Морква велика – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
  • Перець болгарський великий – 2 шт.
  • Помідори – 5 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для овочевої ікри з баклажанами, кабачками, цибулею та морквою. Баклажани добре промиваємо під водою, зрізаємо плодоніжки.

Крок 2. Знімаємо шкірку і нарізаємо баклажани на шматки.

Крок 3. Так само чинимо і з кабачками. Перекладаємо їх в окрему каструлю, доповнюємо 50 мл рослинного масла і тушкуємо до м’якості на середньому вогні.

Крок 4. В іншу каструлю кладемо шматочки моркви і цибулі.

Крок 5. Баклажани викладаємо в каструлю з цибулею і морквою.

Крок 6. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю. Вливаємо 50 мл рослинного масла.

Крок 7. Обсмажуємо овочі на середньому вогні. Додаємо сюди очищені від шкірки томати.

Крок 8. Коли кабачки будуть готові, виливаємо з них зайву рідину.

Крок 9. Також чекаємо повної готовності інших овочів.

Крок 10. З’єднуємо обидві частини в одній каструлі. Солимо, посипаємо цукром і подрібнюємо за допомогою заглибного блендера.

Крок 11. Слідом додаємо чорний мелений перець.

Крок 12. Тушкуємо заготовку на невеликому вогні близько 10 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет.

Крок 13. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо їх кришками і залишаємо до повного охолодження.

Крок 14. Овочева ікра з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою готова. Забирайте на зберігання.

Ікра з кабачків і баклажанів з томатною пастою

Ікра з кабачків і баклажанів з томатною пастою – це яскрава і апетитна заготовка, яка нікого не залишить байдужим. Овочева ікра виходить дуже смачною та цікавою. Для приготування скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,7 кг
  • Баклажани – 0,3 кг
  • томатна Паста – 1,5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Часник – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ікри з кабачків і баклажанів з томатною пастою подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Складаємо овочі в каструлю з олією. Тушкуємо на помірному вогні близько 15-20 хвилин.

Крок 2. Очищаємо, промиваємо кабачки, після нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо до цибулі і моркви.

Крок 3. Так само чинимо з баклажаном. Відправляємо до овочів. Вливаємо трохи води.

Крок 4. Закриваємо вміст кришкою і тушкуємо ще 20-25 хвилин.

Крок 5. Подрібнюємо масу за допомогою заглибного блендера, доповнюємо цукром, сіллю і томатною пастою. Гарненько перемішуємо.

Крок 6. Виливаємо оцет і додаємо за бажанням подрібнений часник. Розподіляємо частування по стерилізованим банкам і закатуємо.

Крок 7. Ікра з кабачків і баклажанів з томатною пастою готова. Забирайте на зберігання.

Кабачково-баклажанна ікра шматочками на зиму

Кабачково-баклажанна ікра шматочками на зиму виходить яскравою і цікавою за смаком. Її можна подавати до гарячих м’ясних і рибних страв в якості соусу. Для заготівлі на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кг
  • Баклажани – 1,5 кг
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Паста томатна – 100 гр.
  • Помідори – 5 шт.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Оцет столовий – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування кабачково-баклажанної ікри шматочками на зиму. Промиваємо кабачки ріжемо невеликими акуратними кубиками.

Крок 2. Тушкуємо овоч у великій і широкій сковороді на рослинному маслі до м’якості та легкого рум’янцю.

Крок 3. Такими ж кубиками нарізаємо баклажани. Якщо хочете прибрати гіркоту овоча, то присипте його невеликою кількістю солі і залиште на час.

Крок 4. Обсмажуємо баклажани на олії до м’якості.

Крок 5. Очищаємо цибулю й ріжемо його дрібними кубиками.

Крок 6. Натираємо на тертці очищену моркву.

Крок 7. Обсмажуємо цибулю з морквою до м’якого стану.

Крок 8. Яким зручним способом подрібнюємо часник.

Крок 9. Промиваємо помідори і ріжемо невеликими кубиками.

Крок 10. Викладаємо часник з помідором до цибулі з морквою.

Крок 11. Прибираємо овочі в сторону сковороди і вливаємо томатну пасту.

Крок 12. Прогріваємо пасту, після вмішуємо її в овочі. Смажимо все разом близько 3-4 хвилин.

Крок 13. Всі обсмажені овочі з’єднуємо в одній каструлі. Доповнюємо сіллю, цукром, спеціями і оцтом.

Крок 14. Перемішуємо, доводимо до кипіння і після тушкуємо близько 35-40 хвилин.

Крок 15. Розподіляємо частування по стерилізованим банкам і закатуємо. Перевертаємо, закутуємо і залишаємо до охолодження.

Крок 16. Кабачково-баклажанна ікра шматочками на зиму готова. Можна відносити на зберігання!