Ікра з кабачків і баклажанів на зиму – 6 простих рецептів Пальчики оближеш з покроковими фото

Ікра з кабачків і баклажанів на зиму – це неймовірно смачна і апетитна заготовка, яка точно різноманітить ваш домашній стіл і звичне меню. Для нескладного приготування своїми руками, використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів овочевої ікри з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Ікра з баклажанів і кабачків на зиму через м’ясорубку

Ікра з баклажанів і кабачків на зиму через м’ясорубку виходить дуже ніжною і цікавою за смаком. Її можна намазувати на хліб або подавати до гарячих страв в якості соусу. Для заготівлі на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Кабачок 1 кг
  • Баклажан ½ кг
  • Цибуля ріпчаста ½ кг
  • Помідори ¾ кг
  • Петрушка 75 гр.
  • Морква 250 гр.
  • Базилік сушений 1 ст. л.
  • Томатна паста 140 гр.
  • Масло рослинне 75 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Часник за смаком
  • Оцтова есенція 1 десертна ложка

Процес приготування:

  1. Як заготовити ікру з баклажанів і кабачків на зиму «Пальчики оближеш» через м’ясорубку? Промиваємо і стерилізуємо банки. Кришки кип’ятимо.
  2. Морква, цибуля і часник очищаємо. Промиваємо овочі разом з перцем чилі.
  3. Дрібно ріжемо цибулю і розігріваємо казан з олією.
  4. Викладаємо сюди цибулю і смажимо до золотистого відтінку.
  5. Промиваємо і розбираємо на частини кабачки. Подрібнюємо їх у м’ясорубці.
  6. Також чинимо і з баклажанами.
  7. Промиваємо помідори з петрушкою. Їх також подрібнюємо через м’ясорубку.
  8. Далі подрібнюємо морквину.
  9. овочеву масу Перекладаємо в казан до цибулі. Тушкуємо їх і постійно помішуємо.
  10. Додаємо сюди сіль.
  11. Далі додаємо цукор.
  12. Всипаємо сушений базилік.
  13. Підготуємо томатну пасту.
  14. Вливаємо пасту вміст.
  15. Гарненько перемішуємо і тушкуємо частування близько години.
  16. Вливаємо в масу оцтову есенцію. Знову перемішуємо. Розливаємо гарячу масу по стерильним банкам і закатуємо. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
  17. Ікра з баклажанів і кабачків на зиму через м’ясорубку готова. Забирайте на зберігання.