Ікра з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму
Ікра з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму виходить дуже апетитною і цікавою за смаком. Її можна намазувати на хліб або подавати до гарячих страв в якості соусу. Для заготівлі на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Баклажани – 1 кг
- Помідори – 1 кг
- Перець болгарський – 500 гр.
- Часник – 1 головка.
- Масло рослинне – 150 мл
- Кислота оцтова 70% – 1 дес.л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування ікри з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму, насамперед промиваємо і стерилізуємо банки. Кип’ятимо кришки.
Крок 2. Добре промиваємо баклажани, кладемо їх на решітку духовки і запікаємо до м’якого стану.
Крок 3. Промиваємо помідори, поділяємо їх на половинки або четвертинки і викладаємо в глибоку каструлю.
Крок 4. Очищаємо кабачки ріжемо кружальцями. Викладаємо їх до помідорів. Солимо овочі і залишаємо на 15 хвилин до виділення соку.
Крок 5. Доповнюємо вміст шматочками болгарського перцю.
Крок 6. Очищаємо часник від лушпиння.
Крок 7. Відправляємо зубчики в загальну масу. Вливаємо олію, закриваємо кришкою і ставимо на плиту.
Крок 8. Тушкуємо овочі до м’якості, періодично помішуючи.
Крок 9. Остуджуємо баклажани. Знімаємо шкірки і відокремлюємо м’якоть.
Крок 10. Викладаємо м’якоть баклажанів до овочів.
Крок 11. Вміст каструлі перебиваємо заглибним блендером.
Крок 12. Висипаємо сюди сіль і цукор. Знову перебиваємо блендером до розчинення сухих інгредієнтів.
Крок 13. Кип’ятимо вміст і доповнюємо оцтовою кислотою. Розливаємо по стерилізованим банкам, закатуємо, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 14. Ікра з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму готова. Забирайте на зберігання.