Ікра з кабачків і баклажанів на зиму – 6 простих рецептів Пальчики оближеш з покроковими фото

Ікра з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму

Ікра з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму виходить дуже апетитною і цікавою за смаком. Її можна намазувати на хліб або подавати до гарячих страв в якості соусу. Для заготівлі на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Баклажани – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Кислота оцтова 70% – 1 дес.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ікри з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму, насамперед промиваємо і стерилізуємо банки. Кип’ятимо кришки.

Крок 2. Добре промиваємо баклажани, кладемо їх на решітку духовки і запікаємо до м’якого стану.

Крок 3. Промиваємо помідори, поділяємо їх на половинки або четвертинки і викладаємо в глибоку каструлю.

Крок 4. Очищаємо кабачки ріжемо кружальцями. Викладаємо їх до помідорів. Солимо овочі і залишаємо на 15 хвилин до виділення соку.

Крок 5. Доповнюємо вміст шматочками болгарського перцю.

Крок 6. Очищаємо часник від лушпиння.

Крок 7. Відправляємо зубчики в загальну масу. Вливаємо олію, закриваємо кришкою і ставимо на плиту.

Крок 8. Тушкуємо овочі до м’якості, періодично помішуючи.

Крок 9. Остуджуємо баклажани. Знімаємо шкірки і відокремлюємо м’якоть.

Крок 10. Викладаємо м’якоть баклажанів до овочів.

Крок 11. Вміст каструлі перебиваємо заглибним блендером.

Крок 12. Висипаємо сюди сіль і цукор. Знову перебиваємо блендером до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 13. Кип’ятимо вміст і доповнюємо оцтовою кислотою. Розливаємо по стерилізованим банкам, закатуємо, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 14. Ікра з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму готова. Забирайте на зберігання.