Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Свинина з картоплею в духовці – це блюдо, яке можна подати до святкового столу і не переживати про те, що гості залишаться незадоволені або засумніваються у вашому кулінарному таланті. При спільній термічній обробці, картопляні скибочки максимально просочуються м’ясним соком і виходять дуже смачними. Також можна доповнити основний склад такими інгредієнтами, як інші овочі, сметаною або майонезом, а також натертим сиром і помідорами.

М’ясо по-французьки з свинини з картоплею, сиром і помідорами в духовці

М’ясо по-французьки з свинини з картоплею, сиром і помідорами в духовці – страва, яка буде виграшно виглядати на столі не тільки під час сімейного прийому їжі, але і на святах. Готується страва досить легко, а в результаті завжди виходить шалено апетитним і ароматним!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 600 гр.
  • Картопля 800 гр.
  • Помідори 260 гр.
  • Цибуля ріпчаста 200 гр.
  • Сметана 350 гр.
  • Сир 100 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Свинина з картоплею в духовці готується дуже просто. Все необхідне викладаємо на робочу поверхню.
  2. М’ясо обполіскуємо і обсушуємо, ріжемо на порційні шматки і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, приправляємо меленим перцем і сіллю з двох сторін.
  3. У піалі змішуємо складові для соусу: сметану і очищені зубки часнику, пропущені через прес.
  4. Тонкі слайсы картоплі солимо і перчимо, викладаємо в один шар на дно вогнетривкої форми, промазаної рослинним маслом, присмачую попередньо підготовленим соусом. Паралельно нарізаємо кільцями томати, цибулю – півкільцями.
  5. На картоплю кладемо частину цибулі і м’ясо, відбивні змащуємо соусом.
  6. Зверху – решту цибульні півкільця.
  7. Далі, картопля + часниково-сметанний соус.
  8. Завершуємо збірку помідорами, соусом і чорним перцем – прикриваємо ємність фольгою і ставимо в духовку: 200 градусів 50-60 хвилин. Приблизно за 10 хвилин до готовності, знімаємо фольгу і присипаємо страва сирної стружкою.
  9. Соковите і неймовірно апетитне м’ясо по-французьки подаємо до столу негайно і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Свинина з картоплею в горщиках

Свинина з картоплею в горошках – це ситна та поживна страва, яке вражає своїми смаковими характеристиками. За рахунок тривалого томління в духовій шафі, будь-яке м’ясо стає неймовірно ніжним і в буквальному сенсі розпадається по волокнах при мінімальному тиску приладами.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • М’якоть свиняча – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промите і обсушенное м’ясо ріжемо на середні шматочки і змішати з меленим перцем і сіллю.

Крок 2. Очищаємо овочі і промиваємо водою, дрібно подрібнюємо цибулю.

Крок 3. За допомогою терки подрібнюємо морквину.

Крок 4. Довільним чином нарізаємо картоплю.

Крок 5. У сковороді розігріваємо олію і пасеруємо цибулю 4-5 хвилин до світло-коричневого відтінку.

Крок 6. До цибулі закидаємо м’ясо і обсмажуємо до випаровування вологи і легкої скоринки.

Крок 7. Додаємо моркву, активно перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 4 хвилин.

Крок 8. На дно горщика висипаємо четверту частину картоплі, присмачую сіллю і перцем.

Крок 9. Зверху розкладаємо м’ясо з овочами, доповнюємо зубцем часнику і ½ лаврового листа. Солимо.

Крок 10. На свинину із засмажкою кладемо ще стільки ж картоплі і вливаємо воду так, щоб рідина практично повністю покривала інгредієнти.

Крок 11. Закриваємо ємності кришками і ставимо в духовку, готуємо протягом 70 хвилин при 200 градусах.

Крок 12. Страву подаємо до столу в горщиках, трапезуєм. Приємного апетиту!

Свинина з картоплею і грибами

Свинина з картоплею і грибами – це просте в приготуванні і шалено смачне блюдо, яке стане для вас ситним і поживним обідом або вечерею, який приємно здивує всіх членів вашої родини. Доповніть таку страву салатом зі свіжих овочів, вам дуже сподобається!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Свинина – 250 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молоду картоплю ретельно промиваємо і насухо витираємо паперовими рушниками, нарізаємо довільними шматочками.

Крок 2. Приправляємо нарізку сіллю і меленим перцем.

Крок 3. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і розподіляємо картоплю.

Крок 4. Свинину ріжемо на шматочки, трохи більше овочів.

Крок 5. Печериці ріжемо на 2-3 частини, цибулю – тонкими півкільцями.

Крок 6. До картоплі додаємо гриби, м’ясо і цибулю злегка присаливаем і закриваємо фольгою. Запікаємо півгодини при 180 градусах, потім фольгу прибираємо і підрум’янюємо страву ще близько 10 хвилин.

Крок 7. Розкладаємо апетитну страву по порційних тарілках і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Печеня з картоплею і свининою в духовці

Печеня з картоплею і свининою в духовці – це класика російської кухні, повз яку ніхто не зможе пройти мимо. Але це зовсім не дивно, так як немає нічого смачнішого, ніж м’ясо, томленное у власному соку і доповнене ароматними овочами і прянощами.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо водою і даємо час обсохнути, ріжемо на невеликі кубики.

Крок 2. На шматочки меншого розміру нарізаємо очищену морквину.

Крок 3. Солодкий перець розрізаємо навпіл і видаляємо насіння з плодоніжками, м’якоть подрібнюємо.

Крок 4. Кубиками ріжемо картоплю.

Крок 5. У вогнетривку форму закидаємо овочі і свинину, приправляємо лаврушкой, горошинами перцю, сіллю і улюбленими спеціями – перемішуємо для рівномірного розподілу.

Крок 6. Для соусу змішуємо воду, томатну пасту і приправи – половину виливаємо в основний склад і накриваємо фольгою, готуємо при температурної позначки в 190 градусів протягом однієї години.

Крок 7. Після закінчення зазначеного часу страва дістаємо з духовки і обережно зливаємо сік, що виділився. Що залишився соус вмішуємо борошно і переливаємо розчин у спекотне, запікаємо ще близько 15 хвилин.

Крок 8. До столу подаємо з пилу, з жару. Приємного апетиту!

Овочеве рагу з м’ясом і картоплею

Овочеве рагу з м’ясом і картоплею – це комплексне страву, яке позбавить вас від тривалої і виснажливої роздільного приготування основної страви і гарнір. Овочеве асорті чудово поєднується з ніжним м’ясом і томатною заливкою, приправленою ароматними приправами.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Свинина – 400 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Капуста цвітна – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Перець солодкий – 100 гр.
  • Баклажани – 100 гр.
  • Квасоля стручкова – 100 гр.
  • Горошок зелений – 100 гр.
  • Томати у власному соку – 250 мл
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – 1 ст. л.
  • Часник гранульований – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо і насухо витираємо серветками свинину, ріжемо на шматочки зі сторонами в 2-3 сантиметри.

Крок 2. М’якоть солодкого перцю нарізаємо пластинами.

Крок 3. Моркву – кружальцями.

Крок 4. Кольорову капусту розбираємо на невеликі суцвіття.

Крок 5. Баклажани ріжемо півкільцями, товщиною не більше одного сантиметра.

Крок 6. Довільно подрібнюємо цибулю.

Крок 7. Крупно нарізаємо бульби картоплі.

Крок 8. Коли всі складові готові – переходимо до наступного етапу.

Крок 9. В об’ємну форму для запікання, промазану рослинним маслом відправляємо всі необхідні овочі, м’ясо, томати у власному соку, томатну пасту, рубану петрушку і приправи – перемішуємо і затягуємо фольгою.

Крок 10. Готуємо страву протягом 60 хвилин при температурі 200 градусів. Готуйте і отримуйте задоволення!

Свинина з картоплею і майонезом в духовці

Свинина з картоплею і майонезом в духовці – це блюдо, яке запросто можна запропонувати самим витонченим гостям і не турбуватися про те, що вони засумніваються у вашому кулінарному таланті. Для приготування потрібні виключно прості і доступні компоненти.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • М’якоть свиняча – 1 кг
  • Картопля – 1-1,5 кг
  • Майонез – за смаком.
  • Цибуля – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо кільцями.

Крок 2. Промите і обсушенное м’ясо ріжемо, як на відбивні.

Крок 3. Картоплю чистимо і обполіскуємо, нарізаємо тонкими слайсами.

Крок 4. Картопляні скибочки (половину) перекладаємо у форму, придатну для готування в духовій шафі.

Крок 5. Орієнтуючись на свої смакові уподобання, посипаємо сіллю і чорним перцем.

Крок 6. Наступний шар – цибуля.

Крок 7. На цибульну «подушку» викладаємо свинину, злегка солимо і перчимо.

Крок 8. Зверху розкладаємо залишки картоплі.

Крок 9. Верхівку щедро промазуємо майонезом і переміщаємо напівфабрикат в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів, на 40-45 хвилин.

Крок 10. Приємного апетиту!

Свинина з картоплею, запечені у фользі

Свинина з картоплею, запечені у фользі – це соковите і поживна страва, що після теплової обробки зберігає в собі всі соки і аромати, перед якими неможливо встояти навіть при дотриманні дієти! Класичне поєднання компонентів подарує вам справжнє смакове насолоду!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Спеції для м’яса – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування очищаємо і промиваємо овочі разом з м’ясом.

Крок 2. Свинину промаківающімі серветками і нарізаємо кубиками середнього діаметру.

Крок 3. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо м’ясні шматочки близько 10 хвилин, після посипаємо приправами і сіллю.

Крок 4. Ріжемо бульби картоплі на часточки.

Крок 5. Змішуємо нарізану цибулю, пластини часнику, картоплю, сіль і приправи.

Крок 6. Додаємо м’ясо і гарненько перемішуємо.

Крок 7. Перекладаємо складу у форму, застелене фольгою, зверху так само накриваємо фольгою.

Крок 8. Готуємо страву при 180 градусах близько 50 хвилин, потім знімаємо фольгу і підрум’янюємо інгредієнти ще 10 хвилин.

Крок 9. Розкладаємо по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!

Шашлик зі свинини з картоплею в духовці

Шашлик зі свинини з картоплею в духовці – це апетитне і ароматне блюдо для всієї родини, з приготуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Для рецепту рекомендуємо вам використовувати пікантні трави: базилік сушений кріп.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • М’якоть свиняча – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Тан – 220 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Кріп сушений – ½ ч. л.
  • Базилік сушений – ½ ч. л.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування маринаду очищаємо і ріжемо навпіл цибулину, одну частину натираємо на тертці, другу ріжемо на великі пелюстки. По-різному подрібнену цибулю змішуємо з таном, травами, сіллю і чорним перцем.

Крок 2. Промиту свинину нарізаємо порційними шматочками і занурюємо в маринад, залишаємо на 60 хвилин для просочення.

Крок 3. Нарізану часточками картоплю солимо і перчимо.

Крок 4. Форму змащуємо олією і викладаємо картоплю, зверху м’ясо разом з цибулею – прикриваємо фольгою й запікаємо протягом 40 хвилин при 200 градусах.

Крок 5. Після закінчення часу, знімаємо фольгу і запікаємо страву ще 10-15 хвилин.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Свинина з картоплею, запечені в рукаві

Свинина з картоплею, запечені в рукаві – це просте у приготуванні страва, яке надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією. До складу страви не входить ні однієї краплі олії, таким чином, овочі і м’ясна складова нидіють у власному соку і володіють насиченим смаком.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Свинина – 1 кг
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо і витираємо насухо шматок свинини, ріжемо кубиками.

Крок 2. М’ясо натираємо улюбленими спеціями і сіллю.

Крок 3. Додаємо до свинини скибочки картоплі, активно перемішуємо.

Крок 4. Підготовлені компоненти складаємо в рукав, кладемо на плоский лист.

Крок 5. Запікаємо страву протягом години при температурної позначки 180 градусів.

Крок 6. Приємного апетиту!

Картопля зі свининою в сметані в духовці

Картопля зі свининою в сметані в духовці – це ніжне і шалено смачне блюдо, яке готується швидко і просто. Завдяки додаванню сметани, всі компоненти набувають незабутній вершковий смак. Подавати рекомендується з різноманітною їжею або свіжими овочами.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Свинина – 360 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сметана 25% – 1 склянка
  • Вода – 1-1,5 ст.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Спеції до м’яса – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо овочі, обполіскуємо м’ясо під струменем води.

Крок 2. Свинину нарізаємо, як показано на фото.

Крок 3. М’ясні шматочки викладаємо в жароміцну форму.

Крок 4. Цибулю нарізаємо дрібними скибочками, брусочками моркву.

Крок 5. На м’ясо викладаємо цибулю і моркву, а також великі сегменти картоплі. Присипаємо приправами і сіллю.

Крок 6. Заливаємо напівфабрикат сметаною, розведеною у воді.

Крок 7. Прикриваємо посуд фольгою й запікаємо страву при 180 градусах 60-70 хвилин.

Крок 8. Розкладаємо страву по порційним піали і присмачую рубаною зеленню – знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!