Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Свинина з картоплею в духовці – це блюдо, яке можна подати до святкового столу і не переживати про те, що гості залишаться незадоволені або засумніваються у вашому кулінарному таланті. При спільній термічній обробці, картопляні скибочки максимально просочуються м’ясним соком і виходять дуже смачними. Також можна доповнити основний склад такими інгредієнтами, як інші овочі, сметаною або майонезом, а також натертим сиром і помідорами.

М’ясо по-французьки з свинини з картоплею, сиром і помідорами в духовці

М’ясо по-французьки з свинини з картоплею, сиром і помідорами в духовці – страва, яка буде виграшно виглядати на столі не тільки під час сімейного прийому їжі, але і на святах. Готується страва досить легко, а в результаті завжди виходить шалено апетитним і ароматним!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 600 гр.
  • Картопля 800 гр.
  • Помідори 260 гр.
  • Цибуля ріпчаста 200 гр.
  • Сметана 350 гр.
  • Сир 100 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Свинина з картоплею в духовці готується дуже просто. Все необхідне викладаємо на робочу поверхню.
  2. М’ясо обполіскуємо і обсушуємо, ріжемо на порційні шматки і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, приправляємо меленим перцем і сіллю з двох сторін.
  3. У піалі змішуємо складові для соусу: сметану і очищені зубки часнику, пропущені через прес.
  4. Тонкі слайсы картоплі солимо і перчимо, викладаємо в один шар на дно вогнетривкої форми, промазаної рослинним маслом, присмачую попередньо підготовленим соусом. Паралельно нарізаємо кільцями томати, цибулю – півкільцями.
  5. На картоплю кладемо частину цибулі і м’ясо, відбивні змащуємо соусом.
  6. Зверху – решту цибульні півкільця.
  7. Далі, картопля + часниково-сметанний соус.
  8. Завершуємо збірку помідорами, соусом і чорним перцем – прикриваємо ємність фольгою і ставимо в духовку: 200 градусів 50-60 хвилин. Приблизно за 10 хвилин до готовності, знімаємо фольгу і присипаємо страва сирної стружкою.
  9. Соковите і неймовірно апетитне м’ясо по-французьки подаємо до столу негайно і насолоджуємося. Приємного апетиту!