Гарнір до курки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Куряче м’ясо – це той самий продукт, який чудово поєднується з безліччю інших компонентів, починаючи від інших м’ясних виробів і закінчуючи екзотичними фруктами, але сьогодні ми поговоримо більш докладно про те, з чим подавати це ніжне і низькокалорійне м’ясо. Вибір насправді величезний, рис, гречка, томлені і смажені овочі, кабачки та навіть гарбуз! У даній статті, кожен знайде для себе відповідний рецепт, в цьому можете не сумніватися, а покрокові фото допоможуть в процесі готування.

Гарнір з рису до курки

Приготувати розсипчастий ніжний рис – це не така вже й просте завдання навіть для досвідчених кулінарів, однак, слідуючи докладного рецептом, ви отримаєте неймовірно смачний рис, який ні в якому разі не захочеться назвати кашею, а подавши його з куркою, вийде повноцінний і дуже ароматний обід або вечерю.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Рис білий 170 гр.
  • Вода 400 мл
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий гарнір до курки? Рис ретельно промиваємо під струменем води, позбавляючись від будь-якого сміття і смітинок. Після, замочуємо в холодній воді на 15 хвилин.
  2. За закінчення часу перекидаємо рис на дрібне сито або друшляк.
  3. У каструльку наливаємо воду, підсолюємо по своєму смаку і доводимо до кипіння на сильному вогні.
  4. В цей же час в сотейник кладемо вершкове масло розтоплюємо його і обсмажуємо зерна протягом декількох хвилин при постійному помішуванні, щоб кожна крупинка просочилася.
  5. У момент, коли крупа стане практично прозорою – перекладаємо крупу в киплячу воду і даємо закипіти вдруге.
  6. Під час сильного кипіння – інтенсивно перемішуємо рис близько однієї хвилини і після щільно закриваємо кришкою, щоб пар не виходив. Готуємо 15-20 хвилин на маленькому вогні.
  7. Столовою ложкою акуратно викладаємо гарнір на блюдо, злегка розбиваючи зерна виделкою, і подаємо до соковитою і рум’яної курці. Приємного апетиту!

Простий і швидкий гарнір з кабачків до курки

Витративши менше півгодини, можна з легкістю приготувати нереально смачний і ароматний, а головне-дуже корисний гарнір до курячого м’яса – томлені кабачкові кубики в оливковій олії і приправлені чебрецем, гострим перцем і розмарином.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Кабачки молоді – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чилі – ¼ шт.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Чебрець – ½ гілочки.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Сіль – 3 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Основний компонент – кабачки, гарненько обполіскуємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників, нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 2. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо за допомогою преса, перець чилі дрібно ріжемо і змішуємо з часниковим пюре, сіллю, оливковою олією, меленим перцем, чебрецем і розмарином – перемішуємо.

Крок 3. Засипаємо кабачкові шматочки в заправку, розмішуємо і залишаємо просочуватися спеціями при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.

Крок 4. Розігріваємо сковороду, і викладаємо ароматний овоч, підсмажуємо на помірному вогні до м’якості, періодично помішуючи лопаткою.

Крок 5. Чекаємо утворення рум’яної кірочки і вимикаємо вогонь.

Крок 6. Перекладаємо кабачки в піалу і за бажанням прикрашаємо зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати гарнір з гарбуза до курки?

Готуємо неймовірно корисний, яскравий і оригінальний гарнір, який ідеально поєднується з птахом, завдяки своєму ненав’язливому смаку, присмаченим часником і свіжою зеленню – печений гарбуз в духовій шафі: просто, швидко і дуже смачно.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • М’якоть гарбуза – 500 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Сік лимона – ½ шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі необхідні продукти і спеції на робочу поверхню.

Крок 2. Гарбуз ретельно промиваємо, даємо трохи часу обсохнути і ріжемо довгастими шматками однакового розміру.

Крок 3. Очищений часник і промиту петрушку дрібно рубаємо.

Крок 4. У глибокій піалі готуємо заправку: змішати оливкову олію, лимонний сік, спеції, подрібнений часник і зелень.

Крок 5. Щедро промазуємо помаранчеві шматочки соусом.

Крок 6. Загортаємо гарбуз у фольгу і укладаємо на деко.

Крок 7. Випікаємо протягом півгодини при температурі 200 градусів, після закінчення часу розкриваємо фольгу і готуємо ще 20 хвилин. Приємного апетиту!

Дуже смачний грибний гарнір до курки

В розпал грибного сезону, обов’язково варто приготувати щось смачне і ароматне в якості гарніру до ніжної і соковитого курячого м’яса. Самий простий і швидкий варіант приготування такої страви – це обсмажити грибочки з додаванням ріпчастої цибулі і часнику, а після змішати з гречкою або перловкою.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гриби – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Сіль – 3 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія соняшникова 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Гриби вимочуємо в прохолодній воді, а після промиваємо, віджимаємо і нарізаємо шматочками бажаного розміру.

Крок 2. У сковорідці розігріваємо олію і смажимо грибочки близько 15-20 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 3. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і ріжемо тонкими півкільцями.

Крок 4. Пересипаємо цибульні кільця до грибів, солимо і посипаємо улюбленими спеціями, перемішуємо і тушкуємо ще 15 хвилин.

Крок 5. Потім, приправляємо страва чорним меленим перцем.

Крок 6. Очищаємо 5-6 зубків часнику і дрібно рубаємо його або пропускаємо через прес.

Крок 7. Засипаємо часник до грибів і цибулі, розмішуємо, готуємо 5-7 хвилин.

Крок 8. Готовий грибний гарнір подаємо з вареними крупами або картоплею до курки. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування овочевого гарніру до курки

Коли погріб скрипить по швах від достатку овочів – готуємо ніжне і дуже смачне овочеве рагу з тих продуктів, які ростуть у власному городі. Стручкова квасоля чудово поєднується з солодким болгарським перцем, морквою та іншими, не менш корисними продуктами. А подавати до столу таку страву найкраще з куркою.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Квасоля стручкова – 600 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Морквина – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Спеції – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з варіння квасолі в підсоленій воді протягом 10 хвилин.

Крок 2. Далі очищаємо від лушпиння і крупно нарізаємо цибулю.

Крок 3. Моркву теж очищаємо і ріжемо кільцями або четвертинками.

Крок 4. Обсмажуємо нарізані овочі на рослинному маслі до м’якості.

Крок 5. Томати з протилежного боку від плодоніжки надрізаємо хрестоподібно.

Крок 6. Занурюємо помідори на кілька хвилин в окріп, а після обдаємо холодною водою – таким чином, дуже легко злазить шкіра.

Крок 7. Очищаємо овоч і ріжемо кубиком.

Крок 8. Перекладаємо томати пасеровані овочі і готуємо ще близько 7 хвилин.

Крок 9. В цей час подрібнюємо зелень і пропускаємо очищені зубки часнику через прес.

Крок 10. Пересипаємо часник і обрану вами зелень в сковороду, розмішуємо і продовжуємо тушкувати.

Крок 11. Солодкий перець зачищаємо від насіння і перегородок, нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 12. І відправляємо до решти інгредієнтів – перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою близько 15 хвилин.

Крок 13. Після закінчення часу змішуємо квасоля з овочами, приправляємо сіллю і тими спеціями, які нам подобаються – вимішуємо і доводимо до готовності (7-9 хвилин).

Крок 14. Злегка остуджуємо овочевий гарнір і подаємо з соковитою курячою відбивною. Приємного апетиту!

Простий гарнір до курки з картоплі

Картопля – це самий популярний і улюблений гарнір, як до м’яса, так і до птаха. І сьогодні вашій увазі пропонується рецепт вершково-часниковою картоплі, запеченої по одній у фользі, в духовій шафі. М’якоть цього овоча просочується спеціями і вершковим маслом, завдяки чому виходить дуже ароматною і розсипчастою.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сир твердий – 70-80 гр.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо 8 бульб приблизно однакового розміру, ретельно промиваємо щіткою під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Вирізаємо квадрати з фольги і центр перешкодимо картоплю, солимо і перчимо до смаку, поливаємо ½ чайної ложки рослинної олії.

Крок 3. Звертаємо фольгу щільно навколо овоча і перекладаємо заготовки у форму для запікання.

Крок 4. Випікаємо 45-60 хвилин при температурі 190 градусів (готовність перевіряємо виделкою). Після закінчення часу фольгу розкриваємо, робимо по центру кожної картоплі неглибокий надріз і розминаємо м’якоть виделкою. Приправляємо «нутрощі» сіллю, подрібненим часником і шматочками вершкового масла.

Крок 5. Зверху присипаємо бульби натертим сиром і повертаємо в духовку ще на 10-15 хвилин для того, щоб сир повністю розплавився.

Крок 6. Подаємо ароматна картопля, посипавши зеленню. Приємного апетиту!

Соковитий гарнір з баклажанів до курки

Лише раз, приготувавши цей соковитий і неймовірно ароматний гарнір з таких овочів, як баклажани, морква і черрі, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову, що зовсім не дивно. Готова страва ідеально поєднується з смаженої або запеченої куркою, завдяки правильно підібраним спецій та термічній обробці, після якої зберігається більшість корисних речовин.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томати «черрі» — 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Орегано – 5 гр.
  • Базилік – 5 гр.
  • Розмарин – 2 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиті баклажани нарізаємо товстими кружальцями, а потім четвертинками, перекладаємо в глибоку тарілку, щедро посипаємо сіллю і прибираємо на 10 хвилин у бік, для того, щоб сіль витягла надлишки гіркоти.

Крок 2. Моркву очищаємо і ріжемо кружальцями.

Крок 3. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.

Крок 4. Черрі обполіскуємо водою і розрізаємо навпіл.

Крок 5. У сковороді розігріваємо оливкове масло і викладаємо шматочки баклажанів (попередньо зливаємо рідину), кружечки моркви і часник.

Крок 6. Готуємо спеції.

Крок 7. Як тільки баклажани підрум’яняться – додаємо в сковорідку черрі, солимо, перчимо та посипаємо приправами, перемішуємо і тушкуємо під кришкою до м’якості овочів.

Крок 8. Ароматні овочі в травах подаємо до столу з птахом. Приємного апетиту!

Гарнір з цвітної капусти до курки

Готуємо ніжну і низькокалорійну цвітну капусту в духовій шафі під вершково-молочним соусом з тих компонентів, які завжди є під рукою: борошно, масло і молоко. А посипавши суцвіття твердим сиром і подавши з куркою, блюдо придбає особливу пікантність і аромат.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Капуста цвітна – 400 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. На сухій сковороді обсмажуємо борошно до легкої золотавості.

Крок 2. Пересипаємо рум’яну борошно в окрему піалу і даємо трохи часу охолонути.

Крок 3. Вливаємо молоко в сухий інгредієнт і ретельно вимішуємо до однорідності, після, засипаємо ½ частину сиру, подрібненої за допомогою терки.

Крок 4. Форму для запікання з високими бортиками промазуємо шматочком вершкового масла і перекладаємо суцвіття капусти.

Крок 5. Заливаємо капусту молочно-борошняної сумішшю і зверху присипаємо залишками сиру.

Крок 6. Випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Рум’яні суцвіття з сиром подаємо до столу з відвареною або запеченою куркою. Приємного апетиту!

Швидкий і простий гарнір з гречки до курки

Готуємо смачний і що найважливіше, корисний гарнір, який ідеально поєднується з м’ясом і птицею, а з його приготуванням впорається навіть дитина – зелена гречка з часником і чебрецем.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Гречка зелена – 1 склянка
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Вода – 2 склянки
  • Чебрець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода окріп – 2 склянки
  • Масло соняшникове – 1-2 ст. л

Процес приготування:

Крок 1. Крупинки гречки ретельно перебираємо і очищаємо від потрапив сміття і смітинок.

Крок 2. У сковороді розігріваємо кілька крапель олії і для посилення аромату злегка обсмажуємо подрібнений часник і чебрець.

Крок 3. Коли приправи віддадуть свій аромат – засипаємо крупу.

Крок 4. При частому помішуванні обсмажуємо гречку близько 3-5 хвилин.

Крок 5. Після закінчення часу заливаємо вміст сковорідки двома склянками окропу, підсолюємо по своєму смаку і тушкуємо під кришкою до готовності (приблизно 20 хвилин).

Крок 6. Готовий гарнір розкладаємо по тарілках.

Крок 7. І при бажанні доповнюємо пасерованими овочами і птахом. Приємного апетиту!

Гарнір до куркою із стручкової квасолі

Маючи під рукою пакетик з замороженої стручкової квасолею, всього лише за 20 хвилин можна з легкістю приготувати ніжний гарнір або самостійне блюдо – за Вашим вибором. Стручки, ловлення у вершковому соусі, чудово підходять для різноманітності щоденного раціону Вашої сім’ї.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1-2.

Склад:

  • Квасоля стручкова – 250 гр.
  • Цибуля-порей – 20-30 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вершки – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У сковорідці розтоплюємо трохи вершкового масла.

Крок 2. Заморожені стручки перекладаємо в масло і тушкуємо під кришкою не менше 10 хвилин до повного розморожування.

Крок 3. До м’якої квасолі додаємо кільця цибулі-порею і часник, пропущений через прес, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем – перемішуємо і готуємо ще кілька хвилин.

Крок 4. Після, додаємо до основних інгредієнтів вершки (можна замінити сметаною), розмішуємо, доводимо до кипіння. Як тільки маса загусне – знімаємо з вогню.

Крок 5. Перед подачею посипаємо подрібненою зеленню і насолоджуємося низькокалорійним і шалено соковитим гарніром. Приємного апетиту!