Гарнір до курки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Куряче м’ясо – це той самий продукт, який чудово поєднується з безліччю інших компонентів, починаючи від інших м’ясних виробів і закінчуючи екзотичними фруктами, але сьогодні ми поговоримо більш докладно про те, з чим подавати це ніжне і низькокалорійне м’ясо. Вибір насправді величезний, рис, гречка, томлені і смажені овочі, кабачки та навіть гарбуз! У даній статті, кожен знайде для себе відповідний рецепт, в цьому можете не сумніватися, а покрокові фото допоможуть в процесі готування.

Гарнір з рису до курки

Приготувати розсипчастий ніжний рис – це не така вже й просте завдання навіть для досвідчених кулінарів, однак, слідуючи докладного рецептом, ви отримаєте неймовірно смачний рис, який ні в якому разі не захочеться назвати кашею, а подавши його з куркою, вийде повноцінний і дуже ароматний обід або вечерю.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Рис білий 170 гр.
  • Вода 400 мл
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий гарнір до курки? Рис ретельно промиваємо під струменем води, позбавляючись від будь-якого сміття і смітинок. Після, замочуємо в холодній воді на 15 хвилин.
  2. За закінчення часу перекидаємо рис на дрібне сито або друшляк.
  3. У каструльку наливаємо воду, підсолюємо по своєму смаку і доводимо до кипіння на сильному вогні.
  4. В цей же час в сотейник кладемо вершкове масло розтоплюємо його і обсмажуємо зерна протягом декількох хвилин при постійному помішуванні, щоб кожна крупинка просочилася.
  5. У момент, коли крупа стане практично прозорою – перекладаємо крупу в киплячу воду і даємо закипіти вдруге.
  6. Під час сильного кипіння – інтенсивно перемішуємо рис близько однієї хвилини і після щільно закриваємо кришкою, щоб пар не виходив. Готуємо 15-20 хвилин на маленькому вогні.
  7. Столовою ложкою акуратно викладаємо гарнір на блюдо, злегка розбиваючи зерна виделкою, і подаємо до соковитою і рум’яної курці. Приємного апетиту!