Лакедра (желтохвост) в духовці – 7 рецептів запеченої риби з покроковими фото

Лакедра (желтохвост) в духовці — це страва, яка приємно здивує вас своїми чудовими смаковими характеристиками і тонким, ненав’язливим ароматом. Морська риба багата білками і Омега-3, тому чудово впишеться в раціон, як дорослих, так і дітей. Для балансу смаку можна використовувати наступні добавки: сметана, цитрусові фрукти або всілякі овочі. Всім любителям морепродуктів присвячується!

Лакедра, запечена у фользі в духовці

Лакедра, запечена у фользі в духовці – це прекрасний варіант для корисного і смачного вечері, який подарує вашим смаковим рецепторам справжню насолоду. Готування проста і ненав’язлива, тому навіть без кулінарного досвіду, у вас все вийде з першого разу!

Інгредієнти на
3 порц.

  • Лакедра 1 кг
  • Олія оливкова 20 мл
  • Сік лимонний 2 ч. л.
  • Помідори черрі 200 гр.
  • Спеції для риби за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Першим ділом зчищають луску, після потрошимо тушку – старанно промиваємо під струменем води і насухо витираємо паперовими рушниками.
  2. Натираємо лакедру сіллю з усіх боків.
  3. Черевце збризкуємо соком цитрусового фрукта.
  4. У піалі об’єднуємо оливкова олія і приправи – промазуємо рибу і ставимо в холод на 60 хвилин для просочення.
  5. За закінчення часу, промиваємо помідори черрі і начиняємо овочами рибу (або просто кладемо поруч). Рибу загорнути у фольгу і ставимо в духовку.
  6. Запікаємо страву протягом 20 хвилин при температурі 200 градусів.
  7. Ароматну рибку подаємо до столу «з пилу, з жару» і насолоджуємося. Приємного апетиту!