Як засолити форель в домашніх умовах – 8 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Швидко і смачно засолити форель в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього знадобиться морська або річкова, свіжозаморожена, сира або охолоджена риба. Головне, щоб вона була якісною! Таке блюдо можна подавати як самостійне, або ж використовувати його в салатах, бутербродах, для тарталеток і прикрас. Воно точно прикрасить ваш святковий стіл і приємно здивує гостей! Спробуйте самі!

Як засолити форель в домашніх умовах з сіллю і цукром

Форель з сіллю і цукром – це по-справжньому королівський делікатес, який легко приготувати вдома. У класичному варіанті обов’язково потрібно використовувати сіль крупного помелу і цукор. Адже від кулінарних тонкощів залежить смак страви. Чудова форель прикрасить будь-який святковий стіл! Гості будуть в захваті!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Форель 2 кг
  • Сіль 100 гр. (великої)
  • Цукор-пісок 50 гр.

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно засолити форель в домашніх умовах? Рибу потрібно промити в холодній воді, потім вичистити нутрощі і відрубати їй голову. Тепер ножем від хвоста, обробити рибу на 2 частини, щоб позбутися від хребта, ребер і інших дрібних кісточок. Після цього у нас повинно вийде два шматочки філе, які можна розділити на 2 частини, щоб було зручніше готувати.
  2. Приготуємо суміш для соління. Для цього візьмемо глибоку посудину і змішаємо в ній сіль і цукор. Обов’язково потрібно, щоб співвідношення було 2:1.
  3. Беремо шматочок форелі і натираємо її приготованою сумішшю. Так проробляємо з усіма частинами.
  4. Тепер нам знадобиться папір для запікання. Посипаємо її сумішшю з солі і цукру, і викладаємо на неї один шматочок форелі лускою вниз. Потім на цей шматок кладемо ще один, тепер лускою вгору. Звертаємо папір конвертом. Перекладаємо в контейнер і прибираємо в холодильник на 1 добу.
  5. Дістаємо, знімаємо з риби зайвий шар солі і філе розрізаємо на кілька смужок.

Приємного апетиту!