Швидко і смачно засолити форель в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього знадобиться морська або річкова, свіжозаморожена, сира або охолоджена риба. Головне, щоб вона була якісною! Таке блюдо можна подавати як самостійне, або ж використовувати його в салатах, бутербродах, для тарталеток і прикрас. Воно точно прикрасить ваш святковий стіл і приємно здивує гостей! Спробуйте самі!
Як засолити форель в домашніх умовах з сіллю і цукром
Форель з сіллю і цукром – це по-справжньому королівський делікатес, який легко приготувати вдома. У класичному варіанті обов’язково потрібно використовувати сіль крупного помелу і цукор. Адже від кулінарних тонкощів залежить смак страви. Чудова форель прикрасить будь-який святковий стіл! Гості будуть в захваті!
Інгредієнти на
6 порц.
- Форель 2 кг
- Сіль 100 гр. (великої)
- Цукор-пісок 50 гр.
Процес приготування:
- Як швидко і смачно засолити форель в домашніх умовах? Рибу потрібно промити в холодній воді, потім вичистити нутрощі і відрубати їй голову. Тепер ножем від хвоста, обробити рибу на 2 частини, щоб позбутися від хребта, ребер і інших дрібних кісточок. Після цього у нас повинно вийде два шматочки філе, які можна розділити на 2 частини, щоб було зручніше готувати.
- Приготуємо суміш для соління. Для цього візьмемо глибоку посудину і змішаємо в ній сіль і цукор. Обов’язково потрібно, щоб співвідношення було 2:1.
- Беремо шматочок форелі і натираємо її приготованою сумішшю. Так проробляємо з усіма частинами.
- Тепер нам знадобиться папір для запікання. Посипаємо її сумішшю з солі і цукру, і викладаємо на неї один шматочок форелі лускою вниз. Потім на цей шматок кладемо ще один, тепер лускою вгору. Звертаємо папір конвертом. Перекладаємо в контейнер і прибираємо в холодильник на 1 добу.
- Дістаємо, знімаємо з риби зайвий шар солі і філе розрізаємо на кілька смужок.
Приємного апетиту!
Швидкий і смачний рецепт солоної форелі з кропом
Форель з кропом – це відмінний рецепт смачного домашнього страви. Кілька простих кроків дозволять приготувати апетитну рибку. Вона стане не тільки корисним вечерею, але і справжнім делікатесом для святкового застілля. Така страва повинна приготувати кожна господиня!
Порції: 6-8
Час готування: 24 год
Склад:
- Форель (філе) -1 кг.
- Сіль (морська) – 50 гр.
- Цукор – 25 гр.
- Кріп – 10 гр.
Процес приготування:
1. Форель потрібно підготувати. Для цього промиваємо її, відрізаємо гострим ножем голову, розрізаємо черево і виймаємо нутрощі. Ділимо форель на дві половинки, дістаємо з неї кісточки.
2. Кріп промиваємо і дрібно кришимо ножем.
3. Тепер беремо глибоку ємність і з’єднуємо в ній сіль і цукор.
4. Додаємо до них кріп. Перемішуємо.
5. Тепер нам знадобиться форма для засолювання. На неї викладаємо папір для запікання. Засипаємо половиною солоної суміші і розрівнюємо її по поверхні. Потім викладаємо форель, шкіркою вниз. А верх засипаємо залишилася сумішшю. Закриваємо папером.
6. Ставимо форму в холодильник на добу.
7. Дістаємо і нарізаємо філе.
Приємного апетиту!
Засолювання форелі з горілкою в домашніх умовах
Форель з горілкою в домашніх умовах – це скандинавський спосіб засолювання. Цей рецепт перевірений досвідом, з них рибка виходить якісної, з відмінним смаком і не зовсім розвалюється. Готувати таке блюдо – справжнє задоволення, а ласувати ним – ще приємніше!
Порції: 6
Час готування: 12 годин
Інгредієнти:
- Форель – 0,5 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- Горілка – 50 мл
Процес приготування:
1. Форель підготуємо: видалимо хребет і інші кістки, вичистимо черево, разрежем на 2 половинки і промиємо рибу.
2. Далі зробимо суміш для соління. Змішуємо сіль, цукор, а також улюблені спеції і зелень за бажанням.
3. Тепер кожну половинку форелі протираємо оливковою олією.Гарненько натираємо сумішшю для соління.
4. У форму для соління виливаємо ½ частина горілки. Кладемо філе шкірою вниз. Заливаємо решту горілки.
5. Обертаємо форму харчовою плівкою, щоб до риби не надходило повітря, можна вкрити нещільним рушником. І ставимо в холод на 12 годин.
Приємного апетиту!
Як засолити форель з коньяком і лимоном?
Форель з коньяком – це відмінна альтернатива засолювання на основі горілки. Такий спосіб надає страві особливий смак і аромат. Риба виходить дуже ніжною, в міру солоною. Таке блюдо точно порадує ваших домочадців і приємно здивує гостей!
Порції: 6
Час готування: 24 год
Склад:
- Форель (філе) – 400 гр.
- Лимон – ½ шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Коньяк – 30 мл
- Кріп – 3 гілочки
Процес приготування:
1. Підготовлене філе форелі, очищене від кісток і нутрощів, потрібно промити і дати йому обсохнути.
2. Перекладаємо його в ємність для соління (глибоку миску або каструлю).
3. Вичавлюємо сік з половинки лимона.
4. Поливаємо філе лимонним соком, а потім коньяком.
5. Кріп промиваємо і дрібно нарізаємо.
6. Змішуємо цукор з сіллю. І засипаємо цією сумішшю рибу.
7. Засипаємо зверху кропом.
8. Закриваємо всі харчовою плівкою.
9. Ставимо філе в холодильник на добу.
Приємного апетиту!
Швидкий і смачний рецепт засолки форелі з лимоном
Форель з лимоном – швидкий і дуже простий спосіб соління. Приготовлена в домашніх умовах рибка виходить набагато корисніше, а іноді навіть смачніше покупної! Спробуйте самі, вам обов’язково захочеться повторити!
Порції: 6-8
Час готування: 24 год
Склад:
- Форель – 800 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Перець – за смаком
Процес приготування:
1. Чистимо форель, відрізаємо голову, хвіст, видаляємо луску і кісточки. Потрошимо рибу.
2. Тепер візьмемо харчову плівку і кладемо її в два шари.
3. Перекладаємо форель на плівку і промазуємо рибу всередині і зовні меленим перцем.
4. Тепер вичавлюємо сік з лимона
5. Змішуємо його з оливковою олією.
6. Змащуємо сумішшю форель.
7. В кінці натираємо рибу сіллю і цукром.
8. Закутуємо рибу харчовою плівкою так, щоб повітря не надходило.
9. Ставимо в холод на 24 години.
Приємного апетиту!
Як солити форель з рослинним маслом
Форель з олією – це рецепт ніжною і соковитою рибки, який легко приготувати в домашніх умовах. Головне — подбати, щоб форель була якісною! Така страва стане чудовою основою для святкових салатів, бутербродів і тарталеток! Здивуйте своїх гостей! Вони будуть без розуму!
Порції: 12
Час готування: 12 годин
Інгредієнти:
- Форель – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло рослинне
Процес приготування:
1. Тушку форелі потрібно очистити від кісток, шкіри, голови і плавців.
2. Промити і обсушити рибу.
3. Тепер слід форель нарізати на кілька скибочок.
4. Сіль і цукор, перемішуємо.
5. Форель будемо викладати в пластиковий контейнер шарами. Кожен шар потрібно промазати сіллю і цукром, полити олією.
6. Закриваємо контейнер, кладемо його в поліетиленовий пакет, і ставимо в холод на 12 годин.
Приємного апетиту!
Солона форель з медом до святкового столу
Форель з медом – це рецепт вишуканого морського делікатесу. Філе риби виходить по-справжньому гарним і дуже соковитим, а мед надає особливі пікантні нотки. Приготувати таку страву – мрія будь-якої господині! Обід або вечеря з ним сподобається більше будь-яких ресторанів!
Порції: 12
Час готування: 6 годин
Інгредієнти:
- Форель – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти. Форель потрібно очистити, видалити хребці, кістки, відрубати голову і плавники. Рибу розрізаємо на 2 частини.
2. Сіль і мед перемішуємо.
3. Змащуємо форель з обох сторін приготованою сумішшю.
4. Загортаємо форель в марлю. Ставимо в холод на 6 годин.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт засолки форелі з апельсином
Форель з апельсином – це кращий рецепт рибного соління, який просто приготувати вдома. Риба вийде дуже смачною, ніжною та м’якою, з приємними цитрусовими нотками. Таке блюдо подарує вашим рідним незабутню вечерю!
Порції: 12
Час готування: 24 год
Інгредієнти:
- Форель – 1 кг
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 30 гр.
- Апельсин – ½ шт.
Процес приготування:
1. Готуємо філе форелі. Для цього видаляємо з риби кістки, відрізаємо голову і плавники, чистимо.
2. Вичавлюємо апельсиновий сік.
3. Промазуємо соком філе з обох сторін.
4. Змішуємо між собою цукор і сіль.
5. Натираємо отриманою сумішшю рибу.
6. Обертаємо філе харчовою плівкою і залишаємо його в холодильнику на 24 години.
Приємного апетиту!