Фаршировані яйця – 10 рецептів на святковий стіл з покроковими фото

Фаршировані яйця – це просте і варіативна страву за своїм смаком ви можете зробити будь-яку начинку. Чи багато знайдеться смачних закусок, які до того ж ще легко і швидко готуються? Ми підібрали 10 найоригінальніших рецептів фаршированих яєць.

Фаршировані яйця з грибами на святковий стіл

Ніжна і ароматна закуска, яку можна подати на святковий стіл. Для начинки можна використовувати свіжі та заморожені гриби, для прикраси – зелень або свіжі овочі.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Яйце куряче 5 шт.
  • Гриби 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста 150 гр.
  • Морква 150 гр.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати фаршировані яйця на святковий стіл по простому рецептом? Яйця помийте і поставте варитися. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
  2. Морква очистіть, помийте і натріть на дрібній тертці.
  3. Зелень вимити, обсушити і дрібно наріжте.
  4. Варені яйця остудіть, очистіть і розріжте навпіл.
  5. Вийміть жовтки і натріть їх на дрібній тертці.
  6. На рослинному маслі обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву.
  7. За пару хвилин додайте гриби і продовжуйте смажити 20-25 хвилин. В кінці приправте і посоліть за смаком.
  8. Засмажку остудіть і подрібніть в блендері. Отриману масу змішайте з жовтками і зеленню, додайте трохи майонезу перемішайте.
  9. Половинки яєць нафаршируйте начинкою, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати яйця, фаршировані сиром і часником?

Фаршировані яйця – універсальна холодна закуска, яка однаково добре буде виглядати на маленькому фуршеті і великому застілля. Часник додасть закуски пікантності і апетитного аромату.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир – 70-80 гр.
  • Майонез або часниковий соус – 3-4 ст. л.
  • Кріп – 5 гілок.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Курячі яйця зваріть круто в підсоленій воді, остудіть і очистіть їх від лушпиння. Зубчики часнику очистіть від лушпиння, розріжте вздовж і видаліть серцевину, дрібно наріжте його.

2. Кріп помийте і дрібно наріжте.

3. Сир натріть на тертці.

4. Яйця розріжте навпіл, вийміть жовтки.

5. Жовтки розімніть виделкою в мисці змішайте з часником, зеленню, сиром і майонезом.

6. Нафаршируйте половинки білкових частин яєць начинкою і до подачі тримайте закуску в холодильнику.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт яєць, фаршированих оселедцем і цибулею

Якщо ви втомилися від звичних салатів у новорічному меню, то спробуйте просту, але оригінальну закуску, фаршировані яйця. В якості начинки будуть використані оселедець і цибулю. Ця страва може навіть скласти конкуренцію оселедця під шубою.

Час готування:40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Філе солоної оселедця – 150 гр.
  • Гірчиця – за смаком.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Оцет яблучний – за смаком.
  • Масло соняшникове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця опустіть в киплячу воду і варіть 8-10 хвилин. Потім остудіть їх, очистіть від шкаралупи, розрізати навпіл і відокремте білки від жовтків.

2. Зелень вимити і дрібно наріжте. В окремій мисці розімніть жовтки, додайте зелень, оцет, рослинне масло і гірчицю, перемішайте всі інгредієнти.

3. Філе солоної оселедця наріжте невеликими кубиками, додайте їх до жовткової маси. Поперчіть і посоліть начинку за смаком.

4. Нафаршируйте половинки яєць начинкою з цибулею і оселедцем.

5. Для прикраси закуски можна використовувати листя салату і кислі ягоди, наприклад, журавлину.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування яєць, фаршированих печінкою тріски

З яєць і печінки тріски у вас вийде оригінальна і ситна закуска. Смак страви приємний, в міру солоний і збалансований. Закуску можна готувати для святкового столу і буденного перекусу.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Печінка тріски – 120 гр.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Курячі яйця зваріть в підсоленій воді, очистіть, розріжте навпіл і відокремте білки від жовтків. Зелень вимити і дрібно наріжте.

2. Жовтки покласти в миску і подрібніть їх виделкою.

3. Потім додайте печінку тріски, перемішайте.

4. У миску покладіть зелень і майонез, перемішайте. Посоліть і приправте начинку за смаком.

5. Половинки яєць наповніть начинкою, прикрасьте гілочками петрушки і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже простий рецепт яєць, фаршированих крабовими паличками

Яскрава і ніжна закуска, яка готується в два рахунки. Такий варіант фаршированих яєць підійде для швидкого перекусу, вам знадобиться пара курячих яєць, крабові палички, сир і трохи майонезу.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Палички крабовий – 2-3 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця залийте водою, поставте на плиту і варіть до готовності 10 хвилин.

2. Готові яйця залийте холодною водою. Коли вони охолонуть, очистіть від шкаралупи і розріжте кожне навпіл.

3. Вийміть жовтки і розімніть їх виделкою.

4. Крабові палички і сир натріть на крупній тертці. Змішайте жовтки, крабовий палички, сир і майонез.

5. Наповніть половинки яєць начинкою і закуска готова.

Приємного апетиту!

Закуска з яєць, фаршированих рибними консервами

Курячі яйця добре поєднуються з рибою, тому ці інгредієнти часто використовують в якості основи для приготування різних закусок. Наприклад, фаршировані яйця, процес приготування дуже простий: половинки яєць фаршируються рибною начинкою.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Яйця – 6 шт.
  • Консерви рибні – 100 гр.
  • Майонез – 1-2 ст. л
  • Гірчиця – 1-2 ст. л
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячі яйця викладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися.

2. Коли яйця охолонуть, очистіть їх і розріжте навпіл. Відокремте білки від жовтків.

3. Цибулю і зелень дрібно наріжте. У миску викладіть жовтки, рибні консерви, цибулю і зелень, перемішайте.

4. Потім додайте майонез, гірчицю, сіль і перець за смаком. Ще раз добре перемішайте начинку.

5. Половинки білків наповніть начинкою. Перед тим, як подати страву на стіл, охолодіть його.

Приємного апетиту!

Оригінальна закуска з яєць, фаршированих креветками

Яйця, фаршировані креветками прикрасять будь-яке свято. Ця оригінальна закуска виглядає яскраво, незвично і має прекрасний смак.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Яйця – 3 шт.
  • Креветки -90 гр.
  • Сир плавлений – 40 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця зваріть круто, остудіть і очистіть. Креветки опустити на 2-3 хвилини в окріп, потім видаліть панцирі.

2. Яйця розріжте навпіл і відокремте білки від жовтків. Частина креветок наріжте, частина залиште цілими для прикраси.

3. Жовтки розімніть вилкою, додайте подрібнену зелень, тертий сир і нарізані креветки. За бажанням додайте пропущений через прес зубчик часнику. Перемішайте всі інгредієнти, посоліть і приправте за смаком, заправте майонезом.

4. Наповніть половинки яєць начинкою.

5. Прикрасьте кожне яйце фаршироване цілої креветкою і подавайте закуску на стіл.

Приємного апетиту!

Яскраві і смачні яйця, фаршировані червоною ікрою

Ще один дуже простий, але вишуканий рецепт фаршированих яєць. Це страва прикрасить будь-яке застілля і підігріє апетит перед основними стравами. Червона ікра в поєднанні з жовтком виглядають красиво і яскраво.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Майонез – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Ікра червона – 80 гр.

Процес приготування:

1. Варені яйця очистити від шкаралупи, розрізати навпіл і відокремте білки від жовтків.

2. Сир натріть на дрібній тертці.

3. Розімніть жовтки, змішайте з сиром і майонезом.

4. Наповніть половинки з білків начинкою.

5. Зверху на начинку покладіть ікру. Блюдо готове, можна подавати на стіл закуску.

Приємного апетиту!

Яйця, фаршировані буряком і оселедцем на святковий стіл

Ця закуска з яєць буряків і оселедця нагадує за смаком знаменитий салат оселедець під шубою. Яйця фаршируються начинкою з вареного буряка і седелкі, до того ж дуже зручна порційна подача сподобається гостям.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 14.

Склад:

  • Яйця – 7 шт.
  • Філе оселедця – 70 гр.
  • Буряк відварна – 70 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця зваріть і розріжте навпіл. Відокремте жовтки від білків.

2. Варений буряк натріть на дрібній тертці.

3. Солону оселедець наріжте дрібними кубиками.

4. Зелень вимити і подрібніть ножем.

5. Змішайте в мисці буряк, майонез і жовтки, жовтки добре розімніть виделкою.

6. Потім додайте зелень і оселедець. Начинку посоліть і приправте за смаком, ще раз добре перемішайте.

7. Половинки яєць наповніть начинкою, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ситний і простий рецепт яєць, фаршированих шинкою і сиром

Фаршировані яйця – легка закуска, яку можна приготувати до приходу гостей на швидку руку. А так як в холодильнику завжди знайдеться трохи шинки і сиру, то це перша начинка, яка прийде на розум.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Шинка – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 4-5 пір’я.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця опустіть у воду і зваріть круто. Коли яйця охолонуть, очистіть їх і розріжте навпіл. Жовтки відокремте від білків.

2. У мисці розітріть до однорідного стану жовтки сіль, перець і майонез.

3. Шинку наріжте дрібними кубиками. Сир натріть на тертці. Зелень порубаєте ножем.

4. До жовткової маси додайте шинку, зелень і сир, перемішайте.

5. Нафаршируйте половинки яєць начинкою, прикрасьте зеленню і подавайте закуску на стіл.

Приємного апетиту!