Фаршировані яйця – це просте і варіативна страву за своїм смаком ви можете зробити будь-яку начинку. Чи багато знайдеться смачних закусок, які до того ж ще легко і швидко готуються? Ми підібрали 10 найоригінальніших рецептів фаршированих яєць.
Фаршировані яйця з грибами на святковий стіл
Ніжна і ароматна закуска, яку можна подати на святковий стіл. Для начинки можна використовувати свіжі та заморожені гриби, для прикраси – зелень або свіжі овочі.
Інгредієнти на
10 порц.
- Яйце куряче 5 шт.
- Гриби 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Морква 150 гр.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати фаршировані яйця на святковий стіл по простому рецептом? Яйця помийте і поставте варитися. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
- Морква очистіть, помийте і натріть на дрібній тертці.
- Зелень вимити, обсушити і дрібно наріжте.
- Варені яйця остудіть, очистіть і розріжте навпіл.
- Вийміть жовтки і натріть їх на дрібній тертці.
- На рослинному маслі обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву.
- За пару хвилин додайте гриби і продовжуйте смажити 20-25 хвилин. В кінці приправте і посоліть за смаком.
- Засмажку остудіть і подрібніть в блендері. Отриману масу змішайте з жовтками і зеленню, додайте трохи майонезу перемішайте.
- Половинки яєць нафаршируйте начинкою, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати яйця, фаршировані сиром і часником?
Фаршировані яйця – універсальна холодна закуска, яка однаково добре буде виглядати на маленькому фуршеті і великому застілля. Часник додасть закуски пікантності і апетитного аромату.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сир – 70-80 гр.
- Майонез або часниковий соус – 3-4 ст. л.
- Кріп – 5 гілок.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 1-2 зуб.
- Перець червоний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Курячі яйця зваріть круто в підсоленій воді, остудіть і очистіть їх від лушпиння. Зубчики часнику очистіть від лушпиння, розріжте вздовж і видаліть серцевину, дрібно наріжте його.
2. Кріп помийте і дрібно наріжте.
3. Сир натріть на тертці.
4. Яйця розріжте навпіл, вийміть жовтки.
5. Жовтки розімніть виделкою в мисці змішайте з часником, зеленню, сиром і майонезом.
6. Нафаршируйте половинки білкових частин яєць начинкою і до подачі тримайте закуску в холодильнику.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий рецепт яєць, фаршированих оселедцем і цибулею
Якщо ви втомилися від звичних салатів у новорічному меню, то спробуйте просту, але оригінальну закуску, фаршировані яйця. В якості начинки будуть використані оселедець і цибулю. Ця страва може навіть скласти конкуренцію оселедця під шубою.
Час готування:40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Яйця курячі – 5 шт.
- Філе солоної оселедця – 150 гр.
- Гірчиця – за смаком.
- Цибуля зелена – 2 пера.
- Кріп – 2 гілки.
- Оцет яблучний – за смаком.
- Масло соняшникове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця опустіть в киплячу воду і варіть 8-10 хвилин. Потім остудіть їх, очистіть від шкаралупи, розрізати навпіл і відокремте білки від жовтків.
2. Зелень вимити і дрібно наріжте. В окремій мисці розімніть жовтки, додайте зелень, оцет, рослинне масло і гірчицю, перемішайте всі інгредієнти.
3. Філе солоної оселедця наріжте невеликими кубиками, додайте їх до жовткової маси. Поперчіть і посоліть начинку за смаком.
4. Нафаршируйте половинки яєць начинкою з цибулею і оселедцем.
5. Для прикраси закуски можна використовувати листя салату і кислі ягоди, наприклад, журавлину.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування яєць, фаршированих печінкою тріски
З яєць і печінки тріски у вас вийде оригінальна і ситна закуска. Смак страви приємний, в міру солоний і збалансований. Закуску можна готувати для святкового столу і буденного перекусу.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Яйця курячі – 6 шт.
- Печінка тріски – 120 гр.
- Перець мелений – за смаком.
- Петрушка – 5 гр.
- Сіль – за смаком
- Майонез – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Курячі яйця зваріть в підсоленій воді, очистіть, розріжте навпіл і відокремте білки від жовтків. Зелень вимити і дрібно наріжте.
2. Жовтки покласти в миску і подрібніть їх виделкою.
3. Потім додайте печінку тріски, перемішайте.
4. У миску покладіть зелень і майонез, перемішайте. Посоліть і приправте начинку за смаком.
5. Половинки яєць наповніть начинкою, прикрасьте гілочками петрушки і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дуже простий рецепт яєць, фаршированих крабовими паличками
Яскрава і ніжна закуска, яка готується в два рахунки. Такий варіант фаршированих яєць підійде для швидкого перекусу, вам знадобиться пара курячих яєць, крабові палички, сир і трохи майонезу.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Яйця – 4 шт.
- Палички крабовий – 2-3 шт.
- Сир – 50 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця залийте водою, поставте на плиту і варіть до готовності 10 хвилин.
2. Готові яйця залийте холодною водою. Коли вони охолонуть, очистіть від шкаралупи і розріжте кожне навпіл.
3. Вийміть жовтки і розімніть їх виделкою.
4. Крабові палички і сир натріть на крупній тертці. Змішайте жовтки, крабовий палички, сир і майонез.
5. Наповніть половинки яєць начинкою і закуска готова.
Приємного апетиту!
Закуска з яєць, фаршированих рибними консервами
Курячі яйця добре поєднуються з рибою, тому ці інгредієнти часто використовують в якості основи для приготування різних закусок. Наприклад, фаршировані яйця, процес приготування дуже простий: половинки яєць фаршируються рибною начинкою.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Яйця – 6 шт.
- Консерви рибні – 100 гр.
- Майонез – 1-2 ст. л
- Гірчиця – 1-2 ст. л
- Цибуля – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячі яйця викладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися.
2. Коли яйця охолонуть, очистіть їх і розріжте навпіл. Відокремте білки від жовтків.
3. Цибулю і зелень дрібно наріжте. У миску викладіть жовтки, рибні консерви, цибулю і зелень, перемішайте.
4. Потім додайте майонез, гірчицю, сіль і перець за смаком. Ще раз добре перемішайте начинку.
5. Половинки білків наповніть начинкою. Перед тим, як подати страву на стіл, охолодіть його.
Приємного апетиту!
Оригінальна закуска з яєць, фаршированих креветками
Яйця, фаршировані креветками прикрасять будь-яке свято. Ця оригінальна закуска виглядає яскраво, незвично і має прекрасний смак.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Яйця – 3 шт.
- Креветки -90 гр.
- Сир плавлений – 40 гр.
- Майонез – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Часник – 1-2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця зваріть круто, остудіть і очистіть. Креветки опустити на 2-3 хвилини в окріп, потім видаліть панцирі.
2. Яйця розріжте навпіл і відокремте білки від жовтків. Частина креветок наріжте, частина залиште цілими для прикраси.
3. Жовтки розімніть вилкою, додайте подрібнену зелень, тертий сир і нарізані креветки. За бажанням додайте пропущений через прес зубчик часнику. Перемішайте всі інгредієнти, посоліть і приправте за смаком, заправте майонезом.
4. Наповніть половинки яєць начинкою.
5. Прикрасьте кожне яйце фаршироване цілої креветкою і подавайте закуску на стіл.
Приємного апетиту!
Яскраві і смачні яйця, фаршировані червоною ікрою
Ще один дуже простий, але вишуканий рецепт фаршированих яєць. Це страва прикрасить будь-яке застілля і підігріє апетит перед основними стравами. Червона ікра в поєднанні з жовтком виглядають красиво і яскраво.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Майонез – 2 ст. л.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Сир – 100 гр.
- Ікра червона – 80 гр.
Процес приготування:
1. Варені яйця очистити від шкаралупи, розрізати навпіл і відокремте білки від жовтків.
2. Сир натріть на дрібній тертці.
3. Розімніть жовтки, змішайте з сиром і майонезом.
4. Наповніть половинки з білків начинкою.
5. Зверху на начинку покладіть ікру. Блюдо готове, можна подавати на стіл закуску.
Приємного апетиту!
Яйця, фаршировані буряком і оселедцем на святковий стіл
Ця закуска з яєць буряків і оселедця нагадує за смаком знаменитий салат оселедець під шубою. Яйця фаршируються начинкою з вареного буряка і седелкі, до того ж дуже зручна порційна подача сподобається гостям.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 14.
Склад:
- Яйця – 7 шт.
- Філе оселедця – 70 гр.
- Буряк відварна – 70 гр.
- Майонез – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця зваріть і розріжте навпіл. Відокремте жовтки від білків.
2. Варений буряк натріть на дрібній тертці.
3. Солону оселедець наріжте дрібними кубиками.
4. Зелень вимити і подрібніть ножем.
5. Змішайте в мисці буряк, майонез і жовтки, жовтки добре розімніть виделкою.
6. Потім додайте зелень і оселедець. Начинку посоліть і приправте за смаком, ще раз добре перемішайте.
7. Половинки яєць наповніть начинкою, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ситний і простий рецепт яєць, фаршированих шинкою і сиром
Фаршировані яйця – легка закуска, яку можна приготувати до приходу гостей на швидку руку. А так як в холодильнику завжди знайдеться трохи шинки і сиру, то це перша начинка, яка прийде на розум.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Яйця курячі – 6 шт.
- Шинка – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
- Цибуля зелена – 4-5 пір’я.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця опустіть у воду і зваріть круто. Коли яйця охолонуть, очистіть їх і розріжте навпіл. Жовтки відокремте від білків.
2. У мисці розітріть до однорідного стану жовтки сіль, перець і майонез.
3. Шинку наріжте дрібними кубиками. Сир натріть на тертці. Зелень порубаєте ножем.
4. До жовткової маси додайте шинку, зелень і сир, перемішайте.
5. Нафаршируйте половинки яєць начинкою, прикрасьте зеленню і подавайте закуску на стіл.
Приємного апетиту!