Фріттата – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Фріттата являє собою яєчний омлет з різними добавками, овочами, м’ясом, зеленню. Таке блюдо італійці люблять готувати на вечерю або сніданок. Пропонуємо кілька рецептів вдалих поєднань інгредієнтів – вибирайте і готуйте із задоволенням!

Класична фріттата на сковороді

У класичній фріттаті обов’язково присутні помідори, солодкий перець, зелень і сир. Такий варіант завжди соковитий. Масло для смаження рекомендуємо брати оливкова, а сир брати сорти пармезан.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Петрушка 1 пучок
  • Перець червоний мелений 1 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Базилік сушений 1 щіпка
  • Майоран 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичну фріттату в домашніх умовах? Сир натираємо на дрібній тертці, зелень подрібнюємо ножем.
  2. Яйця збиваємо до однорідності разом з сіллю і чорним меленим перцем.
  3. Додаємо до яєчної маси сир і зелень, перемішуємо.
  4. Цибуля і часник очищаємо від лушпиння. Лук ріжемо тонкими півкільцями, часник дрібно рубаємо ножем.
  5. Помідор промиваємо, обсушуємо, ріжемо на частини і вирізаємо насіння з соком. М’якоть ріжемо кубиками.
  6. У сковороді на розігрітій оливковій олії обсмажуємо часник.
  7. Додаємо до нього цибулю, обсмажуємо дві хвилини. Далі закладаємо помідори і перець, перемішуємо і тушкуємо п’ять хвилин.
  8. Заливаємо овочеву масу яєчною сумішшю і смажимо на маленькому вогні, поки яйця не схопляться.
  9. Коли краю затвердіють, а центр буде ще рідким, знімаємо сковороду з плити і ставимо її в духовку на п’ятнадцять хвилин при температурі 180 градусів.
  10. Подаємо готову фріттату гарячою, посипавши сушеної зеленню і супроводивши шматочками свіжого помідора.

Приємного апетиту!