Японський омлет – 6 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Японський омлет – це оригінальне блюдо, яке припаде до смаку всім любителям яєць, яким вже набридла класична яєчня і омлет на молоці. Ця страва може бути, як солодких, так і пряним – це кожен вирішує сам, залежно від своїх уподобань. Омлет готується шар за шаром, з цим завданням чудово справляються бамбукові палички, призначені для вживання їжі. В оригінальних рецептах, японці використовують спеціальну квадратну сковороду, але впорається з приготуванням і сама звичайна жароміцний посуд.

Японський омлет з рисом на сковороді

Японський омлет з рисом на сковороді – це традиційне блюдо, для готування якого потрібні виключно прості і доступні компоненти, наявні під рукою. Однак, незважаючи на це, страва виходить вельми незвичайним і популярним, ви, напевно здивуйте свою сім’ю таким сніданком!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Рис білий 50 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Молоко коров’яче 20 мл
  • Кетчуп 1 ст. л.
  • Часник гранульований ½ ч. л.
  • Соус соєвий 1 ч. л.
  • Олія соняшникова 2 ч. л.
  • Цибуля зелена за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Рис відварюємо згідно інструкції на упаковці.
  2. Викладаємо крупу в чашу і присмачую соєвим соусом, дрібкою солі, гранульованим часником, меленим перцем і кетчупом – перемішуємо.
  3. Акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки расколачиваем з невеликою кількістю солі і молока.
  4. Білки збиваємо до утворення піни на поверхні.
  5. Сковороду з рослинним маслом розігріваємо і виливаємо збиті жовтки, рівномірно розподіляємо.
  6. У момент, коли жовтки схопилися – розрізаємо масу на смужки шириною близько двох сантиметрів.
  7. За одну прибираємо смужки з дна вогнетривкої посуду (використовуємо їх для приготування інших страв або декору).
  8. Тепер виливаємо збиті білки і, розподіливши, доводимо до готовності на повільному полум’ї.
  9. Знімаємо омлет зі сковороди і, не перевертаючи кладемо на тарілку викладаємо рисову масу.
  10. Загортаємо рулет.
  11. Розрізаємо страва навпіл, присипаємо рубаним луком і знімаємо пробу. Приємного апетиту!