Пельмені класичні – 10 смачних рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Домашні пельмені – це проста, смачна та ситна страва для вашого столу. Як приготувати пельмені, ми розповідаємо в нашій кулінарній добірці десять смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями. Тут ви знайдете найкращі варіанти: у сковороді, каструлі, духовці або на пару. Вибирайте відповідний вам рецепт і приступайте до процесу!

Класичні пельмені в домашніх умовах

Для приготування класичних пельменів у домашніх умовах скористайтесь перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фото з нашої збірки.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Яловичина – 300 гр.
  • Свинина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Вода – 3 ст.л.
  • Для тесту:
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Вода – 180 мл.
  • Борошно – 500 гр.
  • Додатково:
  • Вода – 3 л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Класичні пельмені легко готуються у домашніх умовах. Два види м’яса промиваємо і прокручуємо через м’ясорубку разом із цибулею.

У м’ясну заготовку додаємо сіль, вливаємо холодну воду. Посипаємо все чорним меленим перцем і добре вимішуємо.

Приступимо до приготування тіста. У воді розмішуємо сіль та куряче яйце.

Виливаємо сюди олію, перемішуємо.

На робочу поверхню просіюємо борошно. Робимо по центру заглиблення та поступово вводимо сюди рідку суміш.

Замішуємо туге однорідне тісто. Прикриваємо його рушником та даємо відпочити 30 хвилин.

Готове тісто розгортаємо в джгути і ріжемо їх на невеликі шматочки. Кожен шматочок розминаємо в коржик.

По центру коржів порційно розкладаємо начинку. З’єднуємо краї та формуємо пельмені.

Опускаємо заготовки в киплячу підсолену воду з лавровим листом. Варимо частування 5 хвилин після випливання на поверхню.

Класичні пельмені у домашніх умовах готові. Можна куштувати!

Смажені пельмені на сковороді

Смажені пельмені на сковороді – це швидка в приготуванні та неймовірно апетитна домашня страва. Подавайте цікаве частування до обіду або як перекушування. Для простого кулінарного процесу рекомендуємо використовувати наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пельмені – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні продукти зі списку.

Крок 2. Тонкими півкільцями ріжемо цибулю і обсмажуємо її в сковороді з олією до легкого рум’янцю.

Крок 3. На тарілку викладаємо цибулю, а сковороду відправляємо готові пельмені.

Крок 4. Смажимо продукт до золотистої скоринки з обох боків.

Крок 5. Закриваємо обсмажені пельмені цибулею.

Крок 6. Сюди розбиваємо два курячі яйця і рівномірно розподіляємо по всій сковороді.

Крок 7. Поливаємо все майонезом. Солимо за смаком.

Крок 8. Розмазуємо майонез поверхнею. Закриваємо заготовку кришкою і томимо на повільному вогні близько 5-10 хвилин.

Крок 9. Смажені пельмені готові на сковороді. Частуйтесь!

Як правильно зварити заморожені пельмені у каструлі

Як правильно зварити заморожені пельмені у каструлі, ми докладно описали у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку і починайте простий кулінарний процес. Порадуйте себе апетитним обідом чи перекушуванням.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пельмені заморожені – 1 пачка.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо готові пельмені. Розморожувати їх не потрібно.

Крок 2. У велику каструлю виливаємо воду і доводимо до кипіння.

Крок 3. У воду додаємо сіль за смаком та спеціями. Можна додати лавровий лист та горошини перцю. Щоб надати пельменям апетитний жовтий відтінок, додаємо куркуму.

Крок 4. У киплячу воду опускаємо пельмені та даємо їм спливти.

Крок 5. Варимо після випливання близько 4-5 хвилин.

Крок 6. Викладайте готові пельмені на тарілку. Можна подавати до столу, доповнивши вершковим маслом чи сметаною.

Крок 7 Тепер ви знаєте, як правильно зварити заморожені пельмені в каструлі. Спробуйте!

Пельмені на заварному тісті з окропом

Пельмені на заварному тесті з окропом виходять неймовірно апетитними та смачними. Такий продукт стане чудовим рішенням для сімейного обіду або перекушування. Для легкого приготування в домашніх умовах використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 100 гр.
  • Свинина – 200 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 1 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 гр.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Для тесту:

  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – ч.л.
  • Окріп – 220 мл.
  • Борошно – 450 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо муку в глибоку миску, розбиваємо сюди яйце.

Крок 2. Додаємо сіль і вливаємо олію, починаємо перемішувати.

Крок 3. Швидко вливаємо окріп і замішуємо однорідне туге тісто. Даємо йому охолонути.

Крок 4. М’ясо прокручуємо через м’ясорубку та кладемо отриманий фарш у глибоку миску.

Крок 5. Додаємо сюди подрібнену цибулю, сіль та чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо.

Крок 6. Готове тісто заварне розкочуємо в тонкий пласт, з якого вирізаємо кола за допомогою склянки.

Крок 7. По центру кожного кола кладемо трохи начинки та доповнюємо її шматочком вершкового масла.

Крок 8. З’єднуємо краї тесту та формуємо акуратні пельмені.

Крок 9. Опускаємо заготовки в киплячу підсолену воду з лавровим листком. Після випливання на поверхню варимо 7-8 хвилин.

Крок 10. Пельмені на заварному тісті з окропом готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Як приготувати пельмені в горщиках у духовці.

Як приготувати пельмені в горщиках? Розповідаємо у нашому докладному рецепті з покроковими фотографіями. Дотримуйтесь простих рекомендацій, щоб отримати неймовірно ситну та апетитну страву. Подавайте його до сімейного обіду чи вечері. Ваші близькі гідно оцінять.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пельмені – 0,8 кг.
  • Сметана – 200 грн.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Петрушка для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Відварюємо пельмені в окропі до напівготовності. Не даємо їм спливти.

Крок 3. Шумівкою дістаємо пельмені з води і викладаємо в горщики. Додаємо сюди вершкове масло та сметану.

Крок 4. Окремо збиваємо борошно із яйцями. Масу виливаємо на пельмені.

Крок 5. Солимо на смак і посипаємо тертим сиром.

Крок 6. Горщики закриваємо кришками і запікаємо 20-30 хвилин за температури 180°. Подаємо пельмені, посипавши рубаною петрушкою.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати пельмені у горщиках у духовці. Обов’язково спробуйте!

Домашні пельмені із сиром

Домашні пельмені з сиром – це оригінальне кулінарне рішення для вашого ситного обіду чи перекушування. Приготувати таку страву не складе особливих труднощів. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки. Порадуйте себе та своїх близьких.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 300 грн.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Зелень – 4 гілки.

Для тесту:

  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 100 мл.
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні продукти приготування пельменів.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо яйце з сіллю та холодною кип’яченою водою. Збиваємо вилкою до однорідності. Можна використовувати віночок.

Крок 3. Просіюємо сюди муку і починаємо перемішувати масу.

Крок 4. Замішуємо туге однорідне тісто. Загортаємо його в харчову плівку і забираємо в холодильник на 15-20 хвилин.

Крок 5. Для начинки з’єднуємо м’ясний фарш із подрібненою цибулею, тертою на середній тертці сиром.

Крок 6. Солимо, перчимо та ретельно вимішуємо начинку з додаванням сиру.

Крок 7. Підготовлене тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо з нього невеликі кола.

Крок 8. По центру кожного кола кладемо трохи начинки. З’єднуємо заготовки по краях та формуємо акуратні пельмені.

Крок 9. Опускаємо їх у киплячу підсолену воду і варимо після випливання 8 хвилин. Для аромату можна додати лавровий лист.

Крок 10. Домашні пельмені із сиром готові. Подавайте до столу, доповнивши запашною зеленню.

Як приготувати пельмені на пару

Як приготувати пельмені на пару, ми розповідаємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку і починайте простий кулінарний процес. Порадуйте себе цікавим та неймовірно апетитним перекушуванням або обідом.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Окріп – 1 ст.
  • Борошно – 3 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для тіста просіюємо борошно, розбиваємо сюди куряче яйце, вливаємо олію і додаємо сіль. Злегка перемішуємо.

Крок 2. Вливаємо окріп і швидко перемішуємо.

Крок 3. Замішуємо однорідне туге тісто і залишаємо на 15-20 хвилин.

Крок 4. Для начинки з’єднуємо фарш, подрібнену цибулю, сіль, перець та трохи води. Ретельно вимішуємо. На смак можна додати трохи кропу: свіжого або сушеного.

Крок 5. Розкочуємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо з нього однакові акуратні круги. Чотири кола кладемо внахлест. По центру цих з’єднаних шматочків кладемо трохи начинки.

Крок 6. Закриваємо начинку краями тіста та отримуємо довгу заготовку із чотирьох пельменів.

Крок 7. Скручуємо цю заготовку, надаючи їй форму апетитної трояндочки.

Крок 8. Перекладаємо пельмені на ґрати пароварки. Готуємо на пару 15 хвилин.

Крок 9. Тепер знаєте, як приготувати пельмені на пару. Частуйтесь!

Смачні пельмені з грибами

Смачні пельмені з грибами – це неймовірно ситна та смачна страва для вашого домашнього перекусу або обіду. Таке апетитне частування нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати за допомогою нашої перевіреної кулінарної ідеї.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гриби печериці – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для тесту:

  • Борошно – 350 гр.
  • Вода – 3/4 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.

Крок 2. Обсмажуємо цибулю на олії до рум’яної скоринки.

Крок 3. Промиваємо гриби та ріжемо їх тонкими пластинками.

Крок 4. Гриби також обсмажуємо на олії до золотистого відтінку.

Крок 5. Обсмажені гриби з цибулею прокручуємо через м’ясорубку, солимо і перемішуємо.

Крок 6. Тепер приготуємо просте тісто. Просіюємо борошно і робимо в ньому заглиблення. Розбиваємо сюди куряче яйце та поступово вливаємо підсолену воду.

Крок 7. Замішуємо туге однорідне тісто і даємо йому відпочити близько 20-30 хвилин.

Крок 8. Розкочуємо тісто в ковбаску і ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 9. Кожен шматочок розгортаємо в акуратний гурток. По центру кожного кола кладемо трохи грибної начинки.

Крок 10. Закриваємо начинку тестом і формуємо апетитні пельмені.

Крок 11. Опускаємо заготовки в підсолену воду, що кипить, і варимо після спливання 5 хвилин.

Крок 12. Смачні пельмені із грибами готові. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

Як смачно зварити пельмені з бульйоном

Як смачно зварити пельмені з бульйоном, ми поділилися у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку та приступайте до приготування. Порадуйте себе швидким, цікавим за смаком та поживною обідньою стравою.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пельмені – 500 грн.
  • Куркума мелена – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 год.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 1,5л.

Процес приготування:

Крок 1. Кип’ятимо воду в каструлі і додаємо куркуму.

Крок 2. Для аромату приєднуємо лаврові листочки.

Крок 3. Додаємо чайну ложку солі.

Крок 4. Крупно ріжемо цибулю і відправляємо її в бульйон.

Крок 5. У киплячий яскравий бульйон опускаємо пельмені. Даємо їм спливти.

Крок 6. Потім варимо 8 хвилин|мінути| до повної готовності.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як смачно зварити пельмені із бульйоном. Обов’язково спробуйте та подавайте до столу, посипавши ароматною зеленню.

Смажені пельмені з цибулею на сковороді

Смажені пельмені з цибулею на сковороді – це проста, смачна та апетитна страва для вашого столу. Подавайте частування до сімейного обіду або як перекушування. Для приготування смажених пельменів скористайтесь перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фото з нашої збірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Пельмені – 200 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода кип’ячена – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Цибулину відразу очищаємо та промиваємо.

Крок 2. Далі ріпчасту цибулю ріжемо пір’ям або тонкими півкільцями.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією. Кладемо сюди цибулю і смажимо її, помішуючи, близько 2-3 хвилин.

Крок 4. Викладаємо до цибулі готові заморожені пельмені. Солимо і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 5. Обсмажуємо продукт до легкого рум’янцю з усіх боків.

Крок 6. Вливаємо трохи води та продовжуємо готувати, помішуючи, ще 10-15 хвилин.

Крок 7. Смажені пельмені із цибулею на сковороді готові. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!