Пельмені класичні – 10 смачних рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Домашні пельмені – це проста, смачна та ситна страва для вашого столу. Як приготувати пельмені, ми розповідаємо в нашій кулінарній добірці десять смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями. Тут ви знайдете найкращі варіанти: у сковороді, каструлі, духовці або на пару. Вибирайте відповідний вам рецепт і приступайте до процесу!

Класичні пельмені в домашніх умовах

Для приготування класичних пельменів у домашніх умовах скористайтесь перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фото з нашої збірки.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Яловичина – 300 гр.
  • Свинина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Вода – 3 ст.л.
  • Для тесту:
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Вода – 180 мл.
  • Борошно – 500 гр.
  • Додатково:
  • Вода – 3 л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Класичні пельмені легко готуються у домашніх умовах. Два види м’яса промиваємо і прокручуємо через м’ясорубку разом із цибулею.

У м’ясну заготовку додаємо сіль, вливаємо холодну воду. Посипаємо все чорним меленим перцем і добре вимішуємо.

Приступимо до приготування тіста. У воді розмішуємо сіль та куряче яйце.

Виливаємо сюди олію, перемішуємо.

На робочу поверхню просіюємо борошно. Робимо по центру заглиблення та поступово вводимо сюди рідку суміш.

Замішуємо туге однорідне тісто. Прикриваємо його рушником та даємо відпочити 30 хвилин.

Готове тісто розгортаємо в джгути і ріжемо їх на невеликі шматочки. Кожен шматочок розминаємо в коржик.

По центру коржів порційно розкладаємо начинку. З’єднуємо краї та формуємо пельмені.

Опускаємо заготовки в киплячу підсолену воду з лавровим листом. Варимо частування 5 хвилин після випливання на поверхню.

Класичні пельмені у домашніх умовах готові. Можна куштувати!