Лосось в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Лосось – смачна і поживна риба. Найпростіший і розповсюджений спосіб її приготувати – це запекти в духовці, філе залишається соковитим і зберігає свої корисні властивості. У статті ви знайдете 10 різноманітних рецептів запікання лосося в духовці.

Стейк лосося, запечений у фользі в духовці

Запечена у фользі риба виходить особливо соковитою. Готувати таким способом лосося також просто і швидко. Червона риба сама по собі дуже смачна, а якщо додати до неї правильні спеції, то від неї взагалі неможливо відірватися.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Лосось 500 гр.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Часник сушений ¼ ч. л.
  • Прованські трави ¼ ч. л.
  • Перець червоний мелений 1 щіпка
  • Сіль за смаком
  • Лимон 1 скибочка

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти лосось в духовці? Філе викладіть на лист фольги.
  2. Розм’якшене вершкове масло змішайте з часниковим порошком, сушеною зеленню, червоним перцем і сіллю. Отриманою масою змастіть філе.
  3. Зверху покладіть скибочку лимона.
  4. Накрийте рибу другим листом фольги, скріпіть листи між собою. Надішліть згорток в духовку, розігріту до 200 градусів, на 20-25 хвилин.
  5. Коли страва буде готове, розгорніть фольгу і викладіть рибу на тарілку. В якості гарніру до неї підійде варений рис і будь-які овочі.