Тефтелі в томатному соусі на сковороді – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Тефтелі в томатному соусі на сковороді – це страва, яка знайома кожному ще з самого дитинства, бо раніше, тефтелі готували в кожному дитячому садку. І залежно від ваших смакових уподобань, прочитавши нашу статтю з докладними рецептами, ви запросто зможете підібрати варіант соковитої та поживної страви, який вас влаштує. Наприклад, м’ясні кульки можна відразу ж готувати з гарніром (макарони або картопля), що не тільки скорочує час, проведений біля плити, але і робить гарнір дуже ароматним і просоченим м’ясними соками і жирком. Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, то зі складу тюфтель можна запросто виключити білий рис, що знизить калорійність і глікемічний індекс.

Класичні тефтелі у томатному соусі на сковороді

Класичні тефтелі в томатному соусі на сковороді – це страва, родом з дитинства, бо її готували у кожному дитячому садочку. І спробувавши страву, приготовлену за цим рецептом, ви вмить відчуєте ностальгію та гастрономічну насолоду.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ¼ шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Рис білий – 50 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Класичні тефтелі у томатному соусі на сковороді готуються дуже просто. Підготовляємо складові.

Ретельно промиту крупу заливаємо водою та проварюємо 10 хвилин після закипання під кришкою.

Відкидаємо рис на сито, промиваємо та даємо час повністю стекти воді.

Для приготування соусу в склянці поєднуємо воду з томатною пастою, борошном, сметаною, чорним перцем і сіллю.

Старанно перемішуємо до однорідної та гладкої консистенції без грудочок.

У глибоку ємність викладаємо фарш, розбиваємо яйце та висипаємо рис. Солимо і приправляємо.

Перемішуємо компоненти до рівномірного розподілу.

Зачерпуємо столову ложку фаршу і ліпимо руками кульку, пануємо в борошні.

Обсмажуємо заготовки з двох сторін до рум’яності на розпеченій олії.

Заливаємо соусом і доводимо до кипіння, зменшуємо полум’я і накриваємо кришкою – томимо близько 15 хвилин.

Тефтелі у томатному соусі на сковороді готові! Апетитну страву подаємо до столу, щедро полив соусом. Смачного!

Тефтелі у томатно-сметанному соусі на сковороді

Тефтелі в томатно-сметанному соусі на сковороді, приготовлені без додавання крупи – це ситна і поживна страва, яка відмінно поєднується з гарнірами. Наприклад, подати тефтелі до столу можна з відвареною пастою, картоплею або запеченими овочами.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 50 гр.
  • Сметана – 4 ст.
  • Кетчуп/паста томатна – 4 ст.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Зелень – до смаку.
  • Приправи – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У робочу ємність викладаємо фарш і висипаємо подрібнену цибулю та зелень, вбиваємо яйце, солимо та приправляємо.

Крок 2. Добре вимішуємо масу до в’язкості та однорідності.

Крок 3. Вологими руками ліпимо напівфабрикати, розміром з яйце і обвалюємо в борошні.

Крок 4. Розігріваємо олію і підрум’янюємо м’ясні кульки з усіх боків.

Крок 5. Заливаємо тефтелі водою, змішаною з кетчупом та сметаною.

Крок 6. Гасимо на повільному вогні під кришкою 15 хвилин і подаємо до столу, не чекаючи остигання. Смачного!

Тефтелі у вершково-томатному соусі на сковороді

Тефтелі в вершково-томатному соусі на сковороді – це традиційна домашня страва, яка припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, але тут нема чого дивуватися. Невеликі кульки, виготовлені з перекрученого м’яса, рису, овочів та спецій – це не тільки смачно, але ще й збалансовано!

Час приготування – 55 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Рис – 50 грн.
  • Яйце – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Паприка солодка мелена – 1 год.
  • Томатна паста – 2 ч.л.
  • Вершки 20% – 50 мл.
  • Бульйон/вода – 200 мл.
  • Борошно – 3 ст.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Рис відварюємо до готовності, зливаємо та остуджуємо – перекладаємо до фаршу, потім вбиваємо одне яйце. Також очищаємо овочі від лушпиння та шкірки.

Крок 2. В основний склад вводимо половину подрібненої цибулини, сіль та спеції.

Крок 3. Змочуємо долоні у воді і формуємо тефтелі середнього розміру, пануємо в тонкому шарі борошна, надлишки струшуємо.

Крок 4. Розігріваємо в сковороді олію і підрум’янюємо м’ясні кульки, викладаємо на тарілку.

Крок 5. У ту ж сковорідку вливаємо ще масло і пасеруємо терту моркву і кубики цибулі, що залишилися, заливаємо бульйоном і томатною пастою – активно перемішуємо.

Крок 6. Доповнюємо підливу рубаним часником і сіллю, проварюємо 5 хвилин і вливаємо вершки.

Крок 7. Отриманий соус перемішуємо та укладаємо тефтелі.

Крок 8. Гасимо страву під кришкою 7-10 хвилин, після чого кульки перевертаємо, додаємо лавр і доводимо до готовності (ще приблизно 8 хвилин).

Крок 9. Апетитну страву подаємо до столу «з запалу, з жару» і дегустуємо. Смачного!

Тефтелі з фаршу з рисом у томатному соусі

Тефтелі з фаршу з рисом в томатному соусі – це смачна і ароматна страва, яка запросто стане для вас і ваших домочадців ситним прийомом їжі, після якого вам ще довго не захочеться перекушувати чимось шкідливим: наприклад, бутербродами або шоколадними батончиками.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рис – 120 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Часник – до смаку.
  • Вода – 500 мл.
  • Коріандр – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промитий рис відварюємо у підсоленій воді 18-20 хвилин і відкидаємо на сито.

Крок 2. Не гаючи часу, очищаємо та подрібнюємо овочі: цибулю дрібно рубаємо, а моркву натираємо на буряковій тертці.

Крок 3. Нарізку обсмажуємо на розігрітій олії до м’якості, посипаємо меленим перцем і сіллю.

Крок 4. До охолодженої крупи відправляємо яйце, фарш, сіль та приправи – вимішуємо руками до однорідної консистенції.

Крок 5. Формуємо напівфабрикати, трохи більше волоського горіха.

Крок 6. До засмаження вливаємо півлітра води, додаємо пасту з протертих томатів – розмішуємо та доводимо до кипіння.

Крок 7. У киплячий соус занурюємо м’ясні кульки, також закидаємо лаврушку – томимо під кришкою на повільному вогні 30-40 хвилин.

Крок 8. До столу подаємо зі свіжим хлібом та овочевим салатом. Смачного!

Курячі тефтелі з томатною підливою на сковороді

Курячі тефтелі з томатною підливою на сковороді – це ароматна і проста в приготуванні страва, пообідавши якою, ви відчуєте ситість, але без супроводу тяжкості в шлунку. Готуючи страву з птиці, м’ясні кульки виходять легкими та низькокалорійними.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 3 ст.л.
  • Вода – 300 мл.
  • Трави прованські – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе та головку цибулі пробиваємо в блендері до консистенції пюре, солимо і приправляємо на свій смак.

Крок 2. Змочуємо долоні та формуємо кульки середнього розміру, викладаємо на гарячу сковорідку з олією.

Крок 3. Обсмажуємо до утворення апетитної скоринки з усіх боків.

Крок 4. Тим часом, готуємо соус: воду змішуємо із сіллю, томатною пастою та ароматними травами.

Крок 5. Отриманою сумішшю заливаємо тефтелі, закриваємо кришкою і томимо на середньому вогні протягом 7 хвилин.

Крок 6. Розподіляємо тефтелі по тарілках з гарніром і трапезуємо. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

М’ясні тефтелі без рису в томатному соусі на сковороді

М’ясні тефтелі без рису в томатному соусі на сковороді – це апетитна страва на швидку руку, для приготування якої не потрібні будь-які кулінарні навички або спеціальне обладнання. Все дуже просто: змішали компоненти, зліпили кульки і згасили – вуаля, все готово!

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соус томатний – 4 ст.
  • Вода – 8 ст.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Борошно – 3 ст.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку піалу відправляємо дрібнорубану цибулю та фарш.

Крок 2. Додаємо куряче яйце та панірувальні сухарі.

Крок 3. Солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо та відбиваємо прямо у тарілці.

Крок 4. Формуємо напівфабрикати та обвалюємо з усіх боків у борошні.

Крок 5. В окремій чаші змішуємо воду з томатним соусом у пропорції один до двох, підливаємо соєвий соус, всипаємо чорний перець та сіль.

Крок 6. Підрум’янюємо тефтелі на розігрітій олії і заливаємо соусом, гасимо під кришкою на слабкому полум’ї 10-15 хвилин.

Крок 7. Доповнюємо зеленню та наполягаємо ще 10 хвилин, не відкриваючи кришку.

Крок 8. До столу подаємо у поєднанні з гарніром та овочами. Смачного!

Тефтелі у томатному соусі з сиром

Тефтелі в томатному соусі з сиром – це проста, але вишукана страва, весь секрет якої полягає в ароматному та ніжному соусі. Додавши зовсім трохи вершкового сиру, блюдо моментально стає в кілька разів смачнішим і апетитнішим! І подавши такий обід, можете не сумніватися, що домочадці проситимуть добавки.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Рис – 150 грн.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 40 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.
  • Рослинна олія – для смаження.

Для соусу:

  • Вода – 200 мл.
  • Кетчуп – 3 ст.
  • Сир плавлений – 50 гр.
  • Вершки/молоко – 50 мл.
  • Сметана – 2 ст.
  • Борошно – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відварюємо рис у киплячій воді близько 10 хвилин, добре промиваємо і остуджуємо.

Крок 2. У робочу миску викладаємо фарш, всипаємо дрібні кубики цибулі.

Крок 3. Додаємо рис, яйце, сіль та спеції – активно вимішуємо склад.

Крок 4. Вологими руками формуємо м’ясні кульки і пануємо в борошні.

Крок 5. Розжарюємо олію і обсмажуємо тефтелі до утворення характерної скоринки.

Крок 6. Для соусу розбиваємо віночком такі інгредієнти: натертий на тертці сир, вершки, кетчуп, сіль, борошно та сметану і вливаємо воду.

Крок 7. Ніжним соусом заливаємо м’ясні кульки і доводимо до кипіння, потім зменшуємо нагрівання і гасимо протягом 35-40 хвилин.

Крок 8. Гарячі тефтелі пробуємо і насолоджуємось. Смачного!

Тефтелі з картоплею в томатному соусі на сковороді

Тефтелі з картоплею в томатному соусі на сковороді – це збалансована страва, яка ідеально підходить для сімейної трапези, після якої всі залишаться не тільки ситими, але й задоволеними, тому що страва відрізняється чудовими смаковими характеристиками та спокусливим ароматом.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Рис відварний – 200 гр.
  • Морквина – 2 шт.
  • Картопля – 6-7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Для соусу:

  • Сметана – 2 ст.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Вода – 400 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо очищаємо та промиваємо овочі, великими часточками нарізаємо картоплю. Фарш розморожуємо та перекладаємо у глибоку ємність.

Крок 2. Підрум’янюємо картопляні скибочки на максимальному вогні, помішуючи.

Крок 3. Паралельно змішуємо складові тюфтель: відварений рис, фарш, терту морквину на тертці, яйце, сіль і подрібнену цибулю.

Крок 4. З однорідного складу ліпимо напівфабрикати бажаного розміру.

Крок 5. Для соусу з’єднуємо воду, борошно, томатну пасту, сметану, приправи та трохи солі.

Крок 6. До золотистої картопля викладаємо кульки з фаршу, заливаємо соусом і доводимо до кипіння. Далі зменшуємо нагрівання і гасимо страву близько півгодини.

Крок 7. Ніжну та апетитну страву подаємо до столу відразу ж після закінчення томлення. Смачного!

Тефтелі з макаронами на сковороді у томатному соусі

Тефтелі з макаронами на сковороді в томатному соусі – це страва, на яку обов’язково варто звернути увагу всім кулінарам, які втомились проводити біля плити весь вільний час та постійно перемивати гори посуду. Тому що така страва готується в одній високій сковороді і виходить неймовірно смачною!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Спагетті – 250 гр.
  • Помідори – 3 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень сушена – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Для тюфтель:

  • Фарш – 500 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Паприка солодка – 0,3 год.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений лук, і картоплю пробиваємо в блендері до консистенції пюре і перекладаємо до фаршу, також додаємо спеції та сіль. Перемішавши, ліпимо заготовки середнього розміру.

Крок 2. Займемося соусом: помідори натираємо на тертці та викидаємо шкірку, змішуємо з томатною пастою та щіпкою солі. Дрібно рубаємо головки цибулі.

Крок 3. Пасеруємо цибулю на розігрітій олії, заливаємо томатним соусом і розводимо 100 мл води, приправляємо і проварюємо кілька хвилин. Укладаємо тефтелі та підливаємо воду так, щоб рідина повністю покривала заготовки – гасимо на повільному вогні до готовності.

Крок 4. Приблизно через 20 хвилин додаємо спагетті і помішуючи проварюємо склад ще 7 хвилин. Наприкінці термічної обробки доповнюємо часником, пропущеним через прес та зеленню.

Крок 5. Не чекаючи остигання дегустуємо. Смачного!

Рибні тефтелі з мінтаю в томатному соусі

Рибні тефтелі з мінтаю в томатному соусі – це ароматна страва, яка припаде до смаку всім любителям морепродуктів та оригінальних комбінацій інгредієнтів. Головною особливістю цього рецепту є саме рубана, а не прокручена через м’ясорубку риба.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Філе мінтаю – 600 гр.
  • Сухарі панірувальні – 4-6 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 30 грн.
  • Яйце – 1 шт.
  • Томати у власному соку – 400 гр.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Рис заливаємо водою і відварюємо до напівготовності, потім зливаємо і даємо охолонути. Розморожене рибне філе промокуємо серветками і рубаємо дрібними кубиками.

Крок 2. До отриманого фаршу натираємо на тертці цибулину, розбиваємо яйце та викладаємо крупу.

Крок 3. Масу солимо та старанно перемішуємо за допомогою столової ложки.

Крок 4. Вологими руками формуємо невеликі кульки та пануємо у сухарях.

Крок 5. Підрум’янюємо заготовки з усіх боків на гарячій олії.

Крок 6. Золотисті кульки заливаємо томатами у власному соку і гасимо під кришкою близько 15-20 хвилин.

Крок 7. Розкладаємо страву по тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!