Ліниві пельмені – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Досить цікава інтерпретація всіма улюблених пельменів. Особливість цієї страви полягає в тому, що рецепти не передбачають тяжку нескінченну ліплення акуратних грудочок з тіста. Але ліниві пельмені виглядають апетитно і їх дуже хочеться спробувати. У статті ви знайдете 6 відмінних рецептів цієї страви.

Швидкі ліниві пельмені на сковороді

Швидкий рецепт лінивих пельменів, які можна приготувати на швидку руку. Немає необхідності скрупульозно вылепливать однакові невеликі пельмені, причому смак страви від цього ніяк не псується.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Для тіста:
  • Борошно 400 гр.
  • Вода 200 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для заливки:
  • Томатна паста 50 мл
  • Вода 500 мл
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Ліниві пельмені готуються дуже швидко і просто. У миску розбийте яйця, влийте воду і додайте сіль. Збийте інгредієнти віночком.
  2. Далі всипте просіяне борошно і замісіть м’яке однорідне тісто. Оберніть його в харчову плівку і помістіть в холодильник на годину.
  3. Фарш викладіть в миску, додайте до нього подрібнену головку ріпчастої цибулі, сіль і спеції, добре перемішайте.
  4. Тісто розкачайте на робочій поверхні в тонкий прямокутний пласт. По тесту розкласти рівномірним шаром фарш.
  5. Починаючи з обох сторін поверніть фарш в рулети і розріжте тісто між пакунками. У вас вийде два однакових за розміром рулету.
  6. Починаючи з обох сторін поверніть фарш в рулети і розріжте тісто між пакунками. У вас вийде два однакових за розміром рулету.
  7. Другу цибулину дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Потім додайте подрібнену моркву і смажте овочі ще 5 хвилин.
  8. На овочі розкладіть ліниві пельмені. Томатну пасту розведіть гарячою водою, посоліть за смаком і влийте в сковороду. Рідина повинна доходити до середини висоти ледачих пельменів.
  9. Доведіть томатний соус до кипіння, накрийте сковороду кришкою і готуйте страву 20 хвилин. Ліниві пельмені готові, посипте їх рубаною зеленню і подавайте до столу.