Ліниві пельмені – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Досить цікава інтерпретація всіма улюблених пельменів. Особливість цієї страви полягає в тому, що рецепти не передбачають тяжку нескінченну ліплення акуратних грудочок з тіста. Але ліниві пельмені виглядають апетитно і їх дуже хочеться спробувати. У статті ви знайдете 6 відмінних рецептів цієї страви.

Швидкі ліниві пельмені на сковороді

Швидкий рецепт лінивих пельменів, які можна приготувати на швидку руку. Немає необхідності скрупульозно вылепливать однакові невеликі пельмені, причому смак страви від цього ніяк не псується.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Для тіста:
  • Борошно 400 гр.
  • Вода 200 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для заливки:
  • Томатна паста 50 мл
  • Вода 500 мл
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Ліниві пельмені готуються дуже швидко і просто. У миску розбийте яйця, влийте воду і додайте сіль. Збийте інгредієнти віночком.
  2. Далі всипте просіяне борошно і замісіть м’яке однорідне тісто. Оберніть його в харчову плівку і помістіть в холодильник на годину.
  3. Фарш викладіть в миску, додайте до нього подрібнену головку ріпчастої цибулі, сіль і спеції, добре перемішайте.
  4. Тісто розкачайте на робочій поверхні в тонкий прямокутний пласт. По тесту розкласти рівномірним шаром фарш.
  5. Починаючи з обох сторін поверніть фарш в рулети і розріжте тісто між пакунками. У вас вийде два однакових за розміром рулету.
  6. Починаючи з обох сторін поверніть фарш в рулети і розріжте тісто між пакунками. У вас вийде два однакових за розміром рулету.
  7. Другу цибулину дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Потім додайте подрібнену моркву і смажте овочі ще 5 хвилин.
  8. На овочі розкладіть ліниві пельмені. Томатну пасту розведіть гарячою водою, посоліть за смаком і влийте в сковороду. Рідина повинна доходити до середини висоти ледачих пельменів.
  9. Доведіть томатний соус до кипіння, накрийте сковороду кришкою і готуйте страву 20 хвилин. Ліниві пельмені готові, посипте їх рубаною зеленню і подавайте до столу.

Як запекти ліниві пельмені в духовці?

Тільки глянувши на назву можна вже уявити, що чекає вас в цьому рецепті. Звичайно пельмені, але приготовані дуже швидким способом. Блюдо виходить таким же смачним, соковитим і апетитним.

Час готування: 75

Час приготування: 30 хв

Порцій – 4-5

Інгредієнти:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Сметана – 1 склянка
  • Окріп – 1 склянка
  • Соус томатний – ¾ склянки
  • Часник – 3 зуб.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Влийте в миску окріп, змішайте його з рослинним маслом.

Крок 2. У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль, перемішайте. Потім тонкою цівкою влийте суміш води й олії. Перемішуйте інгредієнти ложкою, потім переходите до ручного замісу. Коли тісто буде готове, залиште на 10-15 хвилин.

Крок 3. Підготуйте фарш. Подрібніть цибулю і часник, додайте їх до фаршу, перемішайте. Посоліть і приправте фарш, ще раз добре вимісити його.

Крок 4. Тісто розкачати в тонкий прямокутний пласт, розподіліть по ньому фарш.

Крок 5. Потім скрутіть тісто в рулет.

Крок 6. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Рулет наріжте рівними частинами і викладіть їх у форму.

Крок 7. Змішайте сметану і томатний соус, додайте лавровий лист. Отриманим соусом залийте ліниві пельмені.

Крок 8. Закрийте Форму фольгою і поставте в духовку, розігріту до 180-200 градусів на 20 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте пельмені ще 20 хвилин у відкритому вигляді. Ліниві пельмені готові, приємного апетиту.

Простий і швидкий рецепт лінивих пельменів з лаваша

Ліниві пельмені – для лінивих людей. Такий варіант приготування пельменів зможуть повторити навіть найбільш далекі від кулінарії люди. Така страва може стати відмінним перекусом і скласти основу ситної вечері.

Час приготування: 45

Час приготування: 20 хв

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 150 гр.
  • Майонез або сметана – 1,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Список інгредієнтів дуже короткий, підготуйте необхідні продукти.

Крок 2. У фарш додайте сіль і мелений перець, перемішайте.

Крок 3. Лаваш покладіть на робочу поверхню, розріжте його навпіл.

Крок 4. Змастіть лаваш 1 ложкою майонезу або сметани.

Крок 5. Фарш рівномірно розподіліть по двох половин лаваша.

Крок 6. Поверніть лаваш в рулет.

Крок 7. Рулети з лаваша наріжте рівними частинами, викладіть їх у форму для запікання.

Крок 8. У мисці змішайте воду з половиною столової ложки сметани або майонезу.

Крок 9. Отриманою сумішшю залийте ліниві пельмені.

Крок 10. Запікайте ліниві пельмені в духовці при 190 градусах 20-25 хвилин. Блюдо виходить красивим і ефектно виглядає на столі навіть у формі.

Самі ліниві пельмені без ліплення

Пельмені без ліплення, як думаєте, це можливо? Звичайно, так! Такі рецепти дуже виручають господинь, коли немає часу на тривалу підготовку. Готуються ліниві пельмені в два рахунки, подавати їх можна з різними соусами по своєму смаку.

Час готування: 30

Час приготування: 30 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Свинину наріжте великими кубиками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, розріжте на 4 частини. Прокрутіть через м’ясорубку м’ясо разом з цибулею.

Крок 2. В отриманий фарш додайте сіль і спеції, добре перемішайте його.

Крок 3. В об’ємну миску влийте дуже холодну воду. З фаршу скачайте невеликі кульки і опустіть їх у воду.

Крок 4. Потім кожен м’ясної кулька обваляйте в борошні.

Крок 5. У каструлі закип’ятіть воду, викладіть в неї ліниві пельмені і варіть 5 хвилин від закипання, періодично помішуючи.

Крок 6. Подавати ліниві пельмені можна з вершковим маслом і рубаною зеленню, кетчупом або сметаною. Дуже смачно, а головне швидко.

Ліниві пельмені на сковороді зі сметаною

Ліниві пельмені, приготовані в сметанному соусі на сковороді, – смачне, просте і соковите блюдо, яке припаде до смаку всім. Ліниві пельмені можна включати у свій черговий список рецептів на швидку руку, вони підійдуть для обіду і вечері.

Час готування: 60

Час приготування: 30 хв

Порцій – 6

Склад:

  • Фарш свинячий – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Вода – 400 мл

Процес приготування:

Крок 1. Замістити однорідне м’яке тісто з молока, борошна, яйця, рослинного масла і солі.

Крок 2. Фарш змішайте з однією головкою, подрібненого ріпчастої цибулі, додайте сіль і спеції за смаком. Тісто розкачати в тонкий прямокутний пласт, розподіліть по нього фарш. Потім скрутіть рулет, наріжте його однаковими частинами.

Крок 3. Другу цибулину дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі.

Крок 4. На овочі покладіть ліниві пельмені.

Крок 5. Сметану розведіть водою, додайте сіль і мелений перець за смаком. Сметанним соусом залийте пельмені. Тушкуйте страву під кришкою на помірному вогні 20-30 хвилин.

Крок 6. При бажанні готові ліниві пельмені можна посипати рубаною зеленню.

Покроковий рецепт приготування ледачих пельменів «Трояндочки»

Ліниві пельмені або «Трояндочки» не поступаються за своїм смаком традиційним домашнім пельменів. Тим більше, що для їх приготування замішується таке ж тісто і береться м’ясний фарш. Але страва виглядає більш презентабельно, воно гідно навіть святкового столу.

Час готування: 80

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Борошно – 450 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Соус томатний – 2-3 ст. л.

Додатково:

  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом замісіть тісто. У миску просійте борошно. В окрему миску розбийте куряче яйце, додайте сіль, рослинне масло і воду, перемішайте інгредієнти. Потім отриману суміш влийте в борошно, перемішайте.

Крок 2. Добре вимісити тісто руками, потім оберніть його в харчову плівку і дайте відпочити в холодильнику.

Крок 3. Фарш викладіть в глибоку миску. Додайте подрібнену цибулю, сіль і мелений перець, добре перемішайте.

Крок 4. Тісто розділіть на 3 рівні частини, розкачайте їх в тонкі прямокутні коржі. По тесту розподіліть фарш рівномірним шаром, потім скрутіть тісто в рулети.

Крок 5. Наріжте рулети частинами по 2 см шириною. Потім кожен шматочок обробіть: пальцями злегка продавіть середину знизу вгору і закріпіть краю тесту.

Крок 6. Розтопіть на сковороді шматочок вершкового масла, покладіть підготовлені трояндочки, змастіть їх зверху томатним соусом. Обсмажте низ трояндочок.

Крок 7. Після цього влийте підсолену воду, додайте лавровий лист, накрийте сковороду кришкою і готуйте ліниві пельмені на повільному вогні 25 хвилин.

Крок 8. Готові пельмені «Трояндочки» перекладіть на блюдо, прикрасьте зеленню і подавайте до столу.