Лазання класична – 10 рецептів приготування лазаньї з фаршем у духовці з покроковими фото

Лазання – це традиційна і неймовірно смачна страва італійської кухні. Такий продукт стане яскравим обідом або вечерею. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів приготування лазаньї з фаршем у духовці з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Класична лазіння з фаршем у духовці

Класична лазіння з фаршем у духовці порадує неймовірно яскравим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Таке частування можна подати до домашнього обіду, вечері або у свята. Спробуйте приготувати популярну італійську страву своїми руками, за нашим простим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Листи лазаньї готові – 8 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 170 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 50 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Для соусу Болоньєзе:
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія оливкова – 2 ст.л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Томатная паста – 35 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Сіль за смаком
  • Прованські трави – 1 гр.
  • Для соусу бешамель:
  • Молоко коров’яче – 400 мл.
  • Олія вершкове – 25 гр.
  • Мука – 25 гр.
  • Сіль за смаком
  • Мускатний горіх – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Класична лазіння готується дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Спочатку приготуємо соус болоньєзе. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на оливковій олії до прозорого стану.

До цибулі додаємо терту на тертці моркву і продовжуємо обсмажувати до м’якості.

Викладаємо сюди м’ясний фарш, добре перемішуємо і обсмажуємо близько 10 хвилин.

Сюди ж відправляємо подрібнені ошпарені помідори без шкірки та томатну пасту. Вливаємо воду і ретельно все перемішуємо.

Вмішуємо в заготовку спеції та продовжуємо гасити на слабкому вогні 10 хвилин під кришкою.

Листи для лазання акуратно опускаємо в ємність з киплячою водою. Бланшуємо пару хвилин.

Далі листи акуратно дістаємо із води.

Розкладаємо їх на рушник, щоб вони просохли.

Тепер приготуємо соус бешамель. На сковороді розтоплюємо вершкове масло|мастило| і висипаємо до нього борошно. Обсмажуємо до легкого золотистого відтінку, помішуючи. Порційно виливаємо тепле молоко і добре все перемішуємо до зникнення грудочок. Додаємо сіль, чорний мелений перець та мускатний горіх. Доводимо до кипіння на слабкому вогні та варимо до загусання, помішуючи лопаткою.

Починаємо формувати лазанню. Форму для випікання злегка обмазуємо соусом бешамель і кладемо сюди два листи для лазаньї.

Поступово розподіляємо частину болоньезе.

Обмазуємо м’ясний шар соусом бешамель.

Посипаємо все це твердим тертим сиром.

Повторюємо шари, доки не закінчаться всі інгредієнти. Останнім має йти соус бешамель та тертий сир пармезан.

Відправляємо заготовку в розігріту до 180 ° духовку на 35 хвилин.

Класична лазіння з фаршем у духовці готова. Поділіть на порції і подавайте до столу!