Вареники з полуницею – 7 рецептів з покроковими фото

Вареники з полуницею готують у кожній родині. Це смачне блюдо найчастіше присутня в літньому раціоні, в розпал ягідного сезону. Ми підібрали 7 чудових рецептів вареників з полуницею.

Як приготувати вареники з полуницею в домашніх умовах?

Приготувати вареники самостійно – не така вже складна задача, якщо у вас є докладний рецепт. Для начинки візьмемо стиглу полуницю і трохи цукру,

Час готування: 100 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Борошно пшеничне 2 склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко коров’яче ½ склянки
  • Вода-3 ст. л.
  • Масло рослинне 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Полуниця 400 гр.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Крохмаль картопляний ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати вареники з полуницею в домашніх умовах за класичним рецептом? У миску всипте борошно і розбийте яйце.
  2. У склянці змішайте молоко і воду, влийте отриману суміш в миску.
  3. Замісіть тісто, воно має бути еластичним і не липким.
  4. У тесті зробіть невелике заглиблення, влити олію і ще раз добре вимісити тісто руками. Потім залиште тісто на 40 хвилин, прикривши рушником.
  5. Полуницю наріжте невеликими шматочками, присипте її крохмалем і залиште, щоб стекла зайва рідина.
  6. Тісто скачайте в джгут, наріжте її невеликими шайбочками. Кожну розкачайте в тонкий коло. На середину тесту викладіть трохи полуниці і посипте її цукром.
  7. Акуратно скріпіть краю тесту, формуючи напівкруглі вареники. Робіть так з усім тестом і начинкою.
  8. Коли вареники будуть готові, опустіть їх в киплячу воду і варіть 5-7 хвилин, поки вони не спливуть. Подавайте вареники на стіл в гарячому вигляді зі сметаною.

Приємного апетиту!