Вареники з полуницею готують у кожній родині. Це смачне блюдо найчастіше присутня в літньому раціоні, в розпал ягідного сезону. Ми підібрали 7 чудових рецептів вареників з полуницею.
Як приготувати вареники з полуницею в домашніх умовах?
Приготувати вареники самостійно – не така вже складна задача, якщо у вас є докладний рецепт. Для начинки візьмемо стиглу полуницю і трохи цукру,
Час готування: 100 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти на
2 порц.
- Борошно пшеничне 2 склянки
- Яйце куряче 1 шт.
- Молоко коров’яче ½ склянки
- Вода-3 ст. л.
- Масло рослинне 1 ч. л.
- Для начинки:
- Полуниця 400 гр.
- Цукор-пісок ½ склянки
- Крохмаль картопляний ½ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати вареники з полуницею в домашніх умовах за класичним рецептом? У миску всипте борошно і розбийте яйце.
- У склянці змішайте молоко і воду, влийте отриману суміш в миску.
- Замісіть тісто, воно має бути еластичним і не липким.
- У тесті зробіть невелике заглиблення, влити олію і ще раз добре вимісити тісто руками. Потім залиште тісто на 40 хвилин, прикривши рушником.
- Полуницю наріжте невеликими шматочками, присипте її крохмалем і залиште, щоб стекла зайва рідина.
- Тісто скачайте в джгут, наріжте її невеликими шайбочками. Кожну розкачайте в тонкий коло. На середину тесту викладіть трохи полуниці і посипте її цукром.
- Акуратно скріпіть краю тесту, формуючи напівкруглі вареники. Робіть так з усім тестом і начинкою.
- Коли вареники будуть готові, опустіть їх в киплячу воду і варіть 5-7 хвилин, поки вони не спливуть. Подавайте вареники на стіл в гарячому вигляді зі сметаною.
Приємного апетиту!
Ніжні і соковиті вареники з сиром та полуницею
Ніжні і соковиті вареники дуже люблять дорослі і діти. Це нехитре блюдо багате вітамінами і кальцієм, завдяки начинку з сиру і полуниці. Подавати вареники можна зі сметаною або медом.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце куряче – 1 шт.
- Вода – 0,7 склянки
- Сіль – за смаком.
- Для начинки:
- Сир – 300-350 гр.
- Полуниця – 100 гр.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. У миску всипте просіяне борошно, трохи солі, розбийте одне яйце і влийте воду. З інгредієнтів замісіть еластичне тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше.
2. Полуницю разом з цукром подрібніть в блендері.
3. Сир змішайте з полуничним пюре. Начинка готова.
4. Тісто розкачати в тонкий пласт, за допомогою склянки вирізати круглі заготовки для вареників. На кожен гурток тесту покладіть трохи начинки і скріпіть краю тесту.
5. Щоб приготувати вареники у каструлі закип’ятити воду. Вареники опустіть в окріп і варіть 7 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню. Потім гарячі вареники можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування вишневих вареників на пару
Вареники з полуницею можна зварити або приготувати в пароварці. У другому випадку тісто точно залишиться цілим і ягоди не виглянуть назовні. Вареники вийдуть рівними, красивими і натуральними.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Борошно пшеничне – 700 гр.
- Кисле молоко – 250 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для начинки:
- Полуниця – 500 гр.
- Цукор – 4 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
1. Куряче яйце злегка збийте виделкою разом з сіллю і цукром. Потім додати кисле молоко, перемішайте її зі збитим яйцем. Далі всипте половину просіяного борошна і соду. Перемішуйте інгредієнти ложкою до однорідної маси. Після цього потроху всипайте в миску борошно і вимішуйте тісто руками.
2. Полуницю переберіть, ретельно промийте під проточною водою і просушіть. Якщо полуниця дуже велика, але наріжте її скибочками.
3. Змішайте цукор з крохмалем. Сухою сумішшю засипте полуницю, це не дасть витекти ягодному соку.
4. Посипте робочу поверхню борошном, тісто тонко розкачайте і за допомогою круглої форми виріжте основи для майбутніх вареників. На кожен гурток покладіть трохи начинки і скріпіть краю. Вареники викладіть в пластикову форму для варіння на пару.
5. Виберіть у меню мультиварки режим «Пара», таймер встановіть на 10-15 хвилин. Смачні вареники з полуницею готові, подавайте їх, змастивши вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий рецепт вареників з замороженою полуницею
Якщо в літній період ви подумали про заготівлю фруктів і ягід на зиму і заморозили їх, то взимку можна поповнити вітамінний дефіцит в організмі смачними варениками. Використовуйте для начинки заморожені раніше ягоди полуниці.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2-3.
Інгредієнти:
- Вода – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1,5-2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Полуниця – 300 гр.
- Цукор – 4 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску налийте воду, рослинне масло і додайте трохи солі.
2. Потім всипайте борошно невеликими порціями і поступово замішують тісто.
3. Тісто має добре відлипати від рук і бути дуже пластичним.
4. Полуницю повністю розморозьте, злийте з неї утворилася в процесі розморожування рідина.
5. Додайте до полуниці крохмаль і цукор, перемішайте.
6. Тісто розкачати в тонкий пласт, за допомогою склянки чи кружки виріжте круглі основи для вареників.
7. На кружечки розкладіть начинку.
8. Щільно скріпіть краю кружечків тесту.
9. Вареники опустіть в киплячу воду, варите 7-9 хвилин, поки вони не спливуть. Вареники з полуницею готові.
Приємного апетиту!
Як самостійно приготувати полуничні вареники з тестом на кефірі?
Саме складне в приготуванні вареників – замісити тісто. Воно має бути еластичним, не липким і не тугим. На кефірі виходить відмінне тісто для вареників з полуницею. Обов’язково скористайтеся цим рецептом.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Кефір – 200 мл
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Полуниця – 500 гр.
- Цукор – 100 гр.
Процес приготування:
1. У миску налийте кефір кімнатної температури, додайте одне яйце, всипте соду і сіль.
2. Далі порціями всипайте борошно і замішують тісто. Коли воно стане досить густим, переходите до ручного замісу. Сформуйте колобок з тіста і відкладіть її в сторону, поки будете займатися начинкою.
3. Полуницю промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
4. З тіста скачайте тонку ковбаску, наріжте її на шайби і тонко розкачайте їх. На кожен кружечок тіста викладіть трохи полуниці і посипте її цукром.
5. Краї тіста щільно скріпіть.
6. Варіть вареники в киплячій воді 5-7 хвилин. Коли вони спливуть, можна знімати каструлю з вогню і подавати на стіл вареники.
Приємного апетиту!
Дуже смачні вареники з полуницею на заварне тісто
З заварного тіста можна готувати не тільки еклери, але і смачні вареники з полуницею. Це легке блюдо для повсякденного меню, яке можна подати на сніданок або полуденок.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Вода – 170 мл
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сіль – за смаком.
- Полуниця – 300 гр.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте воду, додайте сіль і вершкове масло, перемішайте інгредієнти і доведіть отриману масу до кипіння.
2. У миску просіяти борошно, потім додайте в неї гарячу масу і швидкими рухами починайте замішувати тісто. Спочатку перемішуйте інгредієнти ложкою, потім переходите до замісу руками.
3. Тісто вийде щільним і еластичним. Сформуйте колобок, накрийте його рушником і залиште на півгодини.
4. Полуницю промийте, просушіть і наріжте часточками. Перекладіть ягоди в миску, посипте їх цукром. Сік, який виділяється, злийте.
5. Тісто скачайте в ковбаску діаметром не більше 2 см, розріжте її на невеликі частини.
6. Кожен шматочок розкачати в тонкий круглий коржик. На тісто викладіть начинку з полуниці.
7. Щільно скріпіть краї тіста, щоб начинка залишилася всередині.
8. У каструлі закип’ятити воду, викладіть в неї заготовки вареників і готуйте їх 7-9 хвилин, поки вони спливуть на поверхню.
9. Подавати вареники можна зі сметаною, збитими вершками або медом.
Приємного апетиту!
Ніжні домашні вареники з полуницею на воді
Пропонуємо вам самий простий і швидкий рецепт приготування домашніх вареників з полуницею. Тісто для них замішується на воді з мінімальною кількістю інгредієнтів.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – ¾ склянки
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Для начинки:
- Полуниця – 300 гр.
- Цукор – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску влийте воду, додайте куряче яйце, цукор і сіль. Збийте інгредієнти виделкою.
2. Потім додайте просіяне борошно. Перемішуйте інгредієнти спочатку виделкою, коли тісто стане досить густим, вимішуйте його руками.
3. Тісто виходить еластичним і не липким. Оберніть його в харчову плівку і помістіть в морозилку на 10 хвилин.
4. Полуницю промийте, просушіть і наріжте невеликими кубиками. Перекладіть ягоди в миску і змішайте їх з цукром.
5. З тіста скачайте невеликі ковбаски.
6. Потім розріжте їх на частини за 1-1,5 см шириною.
7. Кожен шматочок тіста розкачайте в тонкий круглячок. Розкладіть по ним полуничну начинку.
8. Зліпити вареники у формі півмісяця, добре скріпіть краю між собою.
9. Варіть вареники при слабкому кипінні 5-7 хвилин. Смачне блюдо готове. Подавайте вареники з вершковим маслом, сметаною або вершками.
Приємного апетиту!