Вареники з полуницею – 7 рецептів з покроковими фото

Вареники з полуницею готують у кожній родині. Це смачне блюдо найчастіше присутня в літньому раціоні, в розпал ягідного сезону. Ми підібрали 7 чудових рецептів вареників з полуницею.

Як приготувати вареники з полуницею в домашніх умовах?

Приготувати вареники самостійно – не така вже складна задача, якщо у вас є докладний рецепт. Для начинки візьмемо стиглу полуницю і трохи цукру,

Час готування: 100 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Борошно пшеничне 2 склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко коров’яче ½ склянки
  • Вода-3 ст. л.
  • Масло рослинне 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Полуниця 400 гр.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Крохмаль картопляний ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати вареники з полуницею в домашніх умовах за класичним рецептом? У миску всипте борошно і розбийте яйце.
  2. У склянці змішайте молоко і воду, влийте отриману суміш в миску.
  3. Замісіть тісто, воно має бути еластичним і не липким.
  4. У тесті зробіть невелике заглиблення, влити олію і ще раз добре вимісити тісто руками. Потім залиште тісто на 40 хвилин, прикривши рушником.
  5. Полуницю наріжте невеликими шматочками, присипте її крохмалем і залиште, щоб стекла зайва рідина.
  6. Тісто скачайте в джгут, наріжте її невеликими шайбочками. Кожну розкачайте в тонкий коло. На середину тесту викладіть трохи полуниці і посипте її цукром.
  7. Акуратно скріпіть краю тесту, формуючи напівкруглі вареники. Робіть так з усім тестом і начинкою.
  8. Коли вареники будуть готові, опустіть їх в киплячу воду і варіть 5-7 хвилин, поки вони не спливуть. Подавайте вареники на стіл в гарячому вигляді зі сметаною.

Приємного апетиту!

Ніжні і соковиті вареники з сиром та полуницею

Ніжні і соковиті вареники дуже люблять дорослі і діти. Це нехитре блюдо багате вітамінами і кальцієм, завдяки начинку з сиру і полуниці. Подавати вареники можна зі сметаною або медом.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 0,7 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Для начинки:
  • Сир – 300-350 гр.
  • Полуниця – 100 гр.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску всипте просіяне борошно, трохи солі, розбийте одне яйце і влийте воду. З інгредієнтів замісіть еластичне тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше.

2. Полуницю разом з цукром подрібніть в блендері.

3. Сир змішайте з полуничним пюре. Начинка готова.

4. Тісто розкачати в тонкий пласт, за допомогою склянки вирізати круглі заготовки для вареників. На кожен гурток тесту покладіть трохи начинки і скріпіть краю тесту.

5. Щоб приготувати вареники у каструлі закип’ятити воду. Вареники опустіть в окріп і варіть 7 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню. Потім гарячі вареники можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування вишневих вареників на пару

Вареники з полуницею можна зварити або приготувати в пароварці. У другому випадку тісто точно залишиться цілим і ягоди не виглянуть назовні. Вареники вийдуть рівними, красивими і натуральними.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 700 гр.
  • Кисле молоко – 250 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

1. Куряче яйце злегка збийте виделкою разом з сіллю і цукром. Потім додати кисле молоко, перемішайте її зі збитим яйцем. Далі всипте половину просіяного борошна і соду. Перемішуйте інгредієнти ложкою до однорідної маси. Після цього потроху всипайте в миску борошно і вимішуйте тісто руками.

2. Полуницю переберіть, ретельно промийте під проточною водою і просушіть. Якщо полуниця дуже велика, але наріжте її скибочками.

3. Змішайте цукор з крохмалем. Сухою сумішшю засипте полуницю, це не дасть витекти ягодному соку.

4. Посипте робочу поверхню борошном, тісто тонко розкачайте і за допомогою круглої форми виріжте основи для майбутніх вареників. На кожен гурток покладіть трохи начинки і скріпіть краю. Вареники викладіть в пластикову форму для варіння на пару.

5. Виберіть у меню мультиварки режим «Пара», таймер встановіть на 10-15 хвилин. Смачні вареники з полуницею готові, подавайте їх, змастивши вершковим маслом.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт вареників з замороженою полуницею

Якщо в літній період ви подумали про заготівлю фруктів і ягід на зиму і заморозили їх, то взимку можна поповнити вітамінний дефіцит в організмі смачними варениками. Використовуйте для начинки заморожені раніше ягоди полуниці.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2-3.

Інгредієнти:

  • Вода – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1,5-2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Полуниця – 300 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску налийте воду, рослинне масло і додайте трохи солі.

2. Потім всипайте борошно невеликими порціями і поступово замішують тісто.

3. Тісто має добре відлипати від рук і бути дуже пластичним.

4. Полуницю повністю розморозьте, злийте з неї утворилася в процесі розморожування рідина.

5. Додайте до полуниці крохмаль і цукор, перемішайте.

6. Тісто розкачати в тонкий пласт, за допомогою склянки чи кружки виріжте круглі основи для вареників.

7. На кружечки розкладіть начинку.

8. Щільно скріпіть краю кружечків тесту.

9. Вареники опустіть в киплячу воду, варите 7-9 хвилин, поки вони не спливуть. Вареники з полуницею готові.

Приємного апетиту!

Як самостійно приготувати полуничні вареники з тестом на кефірі?

Саме складне в приготуванні вареників – замісити тісто. Воно має бути еластичним, не липким і не тугим. На кефірі виходить відмінне тісто для вареників з полуницею. Обов’язково скористайтеся цим рецептом.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Кефір – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

1. У миску налийте кефір кімнатної температури, додайте одне яйце, всипте соду і сіль.

2. Далі порціями всипайте борошно і замішують тісто. Коли воно стане досить густим, переходите до ручного замісу. Сформуйте колобок з тіста і відкладіть її в сторону, поки будете займатися начинкою.

3. Полуницю промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

4. З тіста скачайте тонку ковбаску, наріжте її на шайби і тонко розкачайте їх. На кожен кружечок тіста викладіть трохи полуниці і посипте її цукром.

5. Краї тіста щільно скріпіть.

6. Варіть вареники в киплячій воді 5-7 хвилин. Коли вони спливуть, можна знімати каструлю з вогню і подавати на стіл вареники.

Приємного апетиту!

Дуже смачні вареники з полуницею на заварне тісто

З заварного тіста можна готувати не тільки еклери, але і смачні вареники з полуницею. Це легке блюдо для повсякденного меню, яке можна подати на сніданок або полуденок.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Вода – 170 мл
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Полуниця – 300 гр.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте воду, додайте сіль і вершкове масло, перемішайте інгредієнти і доведіть отриману масу до кипіння.

2. У миску просіяти борошно, потім додайте в неї гарячу масу і швидкими рухами починайте замішувати тісто. Спочатку перемішуйте інгредієнти ложкою, потім переходите до замісу руками.

3. Тісто вийде щільним і еластичним. Сформуйте колобок, накрийте його рушником і залиште на півгодини.

4. Полуницю промийте, просушіть і наріжте часточками. Перекладіть ягоди в миску, посипте їх цукром. Сік, який виділяється, злийте.

5. Тісто скачайте в ковбаску діаметром не більше 2 см, розріжте її на невеликі частини.

6. Кожен шматочок розкачати в тонкий круглий коржик. На тісто викладіть начинку з полуниці.

7. Щільно скріпіть краї тіста, щоб начинка залишилася всередині.

8. У каструлі закип’ятити воду, викладіть в неї заготовки вареників і готуйте їх 7-9 хвилин, поки вони спливуть на поверхню.

9. Подавати вареники можна зі сметаною, збитими вершками або медом.

Приємного апетиту!

Ніжні домашні вареники з полуницею на воді

Пропонуємо вам самий простий і швидкий рецепт приготування домашніх вареників з полуницею. Тісто для них замішується на воді з мінімальною кількістю інгредієнтів.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – ¾ склянки
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Для начинки:
  • Полуниця – 300 гр.
  • Цукор – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску влийте воду, додайте куряче яйце, цукор і сіль. Збийте інгредієнти виделкою.

2. Потім додайте просіяне борошно. Перемішуйте інгредієнти спочатку виделкою, коли тісто стане досить густим, вимішуйте його руками.

3. Тісто виходить еластичним і не липким. Оберніть його в харчову плівку і помістіть в морозилку на 10 хвилин.

4. Полуницю промийте, просушіть і наріжте невеликими кубиками. Перекладіть ягоди в миску і змішайте їх з цукром.

5. З тіста скачайте невеликі ковбаски.

6. Потім розріжте їх на частини за 1-1,5 см шириною.

7. Кожен шматочок тіста розкачайте в тонкий круглячок. Розкладіть по ним полуничну начинку.

8. Зліпити вареники у формі півмісяця, добре скріпіть краю між собою.

9. Варіть вареники при слабкому кипінні 5-7 хвилин. Смачне блюдо готове. Подавайте вареники з вершковим маслом, сметаною або вершками.

Приємного апетиту!