Абрикоси на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Абрикоси на зиму – відмінний спосіб заготовити соковиті ароматні плоди на тривалий термін. Абрикос відрізняє неймовірний смак яскравою ароматною м’якоті і високий вміст бета-каротину, що важливо для нормального зору. Нюанси приготування абрикосів зазначаються у запропонованій вам добірці кращих рецептів.

Густе варення з абрикосів без кісточок на зиму

Для любителів густого варення з абрикосів без кісточок пропонується такий варіант: половинки абрикосів двічі настоюють 12 годин у цукровому сиропі, а потім варяться протягом години. Пропорція без кісточки фруктів і цукру береться 1:1.

Інгредієнти на
1 л.

  • Абрикос 1 кг (без кісточок)
  • Цукор-пісок 1 кг
  • Вода-1.5 склянки

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну і просту заготовку з абрикосів на зиму? Плоди перебрати, видаливши пошкоджені, промити під проточною водою, гострим ножем розрізати на половинки і видалити кісточки.
  2. У спеціальну для варіння варення посуд налити 1,5 склянки чистої води і розчинити в ній потрібну кількість цукру.
  3. На невеликому вогні при постійному помішуванні варити сироп протягом 5 хвилин.
  4. У гарячий сироп покласти половинки абрикосів і лопаткою повністю в нього занурити. Залишити абрикоси для настоювання в сиропі на 12 годин.
  5. За закінчення цього часу повністю злити сироп, довести до кипіння, залити ним абрикоси і залишити ще на 12 годин.
  6. Другий раз злити сироп, довести до кипіння і знову залити ним абрикоси.
  7. На середньому вогні довести варення до кипіння, зняти пінку і томити на невеликому вогні при періодичному помішуванні протягом години. За цей час сироп стане густим і придбає красивий золотистий колір.
  8. Приготоване густе варення з абрикосів без кісточок перелити в стерильну банку, герметично закупорити, остудити в перевернутому вигляді і перенести в приміщення для зберігання домашніх консервацій. Вдалих і смачних заготовок!