Абрикоси в сиропі на зиму
Абрикоси в сиропі на зиму готуються просто і використовуються як для десерту, так і начинкою для домашньої випічки, адже текстура їх зберігається щільною. Абрикоси цілими або половинками заливаються концентрованим цукровим сиропом і на 12 годин прикриваються пледом для повільного остигання. У цьому рецепті для більш надійного зберігання одноразово заливаємо їх окропом і додаємо трохи лимонної кислоти.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1,5 л.
Склад:
- Абрикоси – скільки увійде.
- Вода – 1 л
- Цукор – 2 склянки
- Лимонна кислота – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі треба вибирати щільні абрикоси. Їх ретельно промити холодною водою і обсушити серветкою.
Крок 2. Розрізати фрукти навпіл і видалити кісточки.
Крок 3. Заздалегідь простерилізувати банки і кришки. Половинки абрикосів укласти в банки зрізом донизу.
Крок 4. Потім повністю залити абрикоси окропом, прикрити кришками і залишити на 10 хвилин.
Крок 5. Після закінчення цього часу воду з банок злити в каструлю.
Крок 6. Розчинити в ній цукор з розрахунку: 2 склянки на 1 літр води, додати лимонну кислоту і довести сироп до кипіння.
Крок 7. Киплячим сиропом залити абрикосові часточки в банках.
Крок 8. Банки відразу герметично закупорити.
Крок 9. Поставити їх на кришки і щільно накрити махровим рушником або ковдрою.
Крок 10. Через добу охолоджені банки з абрикосами в цукровому сиропі переставити на місце для зберігання домашніх консервацій. Вдалих і смачних заготовок!