Мариновані корнішони на зиму – 6 рецептів хрумких огірків в банках з покроковими фото

Мариновані корнішони на зиму — це популярний частування, яке підходить для будь-якої події. дрібні огірочки дуже подобаються дітям. У збірці зібрані різні варіанти, які стануть чудовою закускою на святковому столі, так і в повсякденному раціоні. Приготування зимової консервації займає мінімум часу. Корнішони стануть для вас прекрасним варіантом бюджетного частування. Багато консервації не буває. Спробувавши хоч один рецепт, ви залишитеся в захваті.

Хрусткі мариновані корнішони на зиму на 1 літрову банку

Хрусткі мариновані корнішони на зиму на 1 літрову банку – чудовий рецепт, який завжди радує домочадців і гостей. Приготувати консервацію під силу як досвідченої господині, так і починаючому кулінару. Збалансований смак зимових заготовок доставить вам справжню насолоду.

Інгредієнти на
2 л.

  • На дві літрові банки:
  • Огірок 1 кг
  • Оцтова есенція 2 ч. л.
  • Листя чорної смородини 4 шт.
  • Листя вишні 4 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Кріп 2 парасольки
  • Маринад на 1 л. води:
  • Сіль кам’яна 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок 2.5 ст. л.
  • Перець духм’яний горошком 6 шт.
  • Гвоздика 2 шт.

Процес приготування:

  1. Мариновані корнішони на зиму заготовляються дуже просто. Огірочки детально промиваємо і поміщаємо в таз, наповнений холодною водою. Залишаємо на ніч. Так засолювання буде хрусткою і дуже апетитною. Зелень ретельно промиваємо. Очищаємо часник. Добре промиваємо банки і кришки. Стерилізуємо звичним методом.
  2. У банки укладаємо запашні трави і часник.
  3. Набиваємо баночки огірками. Заливаємо заздалегідь підготовленим окропом. Прикривши кришками, даємо постояти 10 хвилин.
  4. У каструлю наливаємо воду. Засипаємо сіль і цукор. Кладемо гвоздику і перець. Варимо, поки не розійдуться крупинки.
  5. Зливаємо воду з банок і заливаємо корнішони киплячим маринадом. Додаємо чайну ложку есенції в кожну банку.
  6. Загвинчуємо баночки і ставимо догори дном. Закутуємо консервацію в ковдру для поступового охолодження.
  7. Прибираємо в льох після охолодження. Відкоркувавши баночку взимку, застосовуємо для приготування закусок, соусів і салатів. Приємного апетиту!