Мариновані корнішони на зиму – 6 рецептів хрумких огірків в банках з покроковими фото

Мариновані корнішони на зиму — це популярний частування, яке підходить для будь-якої події. дрібні огірочки дуже подобаються дітям. У збірці зібрані різні варіанти, які стануть чудовою закускою на святковому столі, так і в повсякденному раціоні. Приготування зимової консервації займає мінімум часу. Корнішони стануть для вас прекрасним варіантом бюджетного частування. Багато консервації не буває. Спробувавши хоч один рецепт, ви залишитеся в захваті.

Хрусткі мариновані корнішони на зиму на 1 літрову банку

Хрусткі мариновані корнішони на зиму на 1 літрову банку – чудовий рецепт, який завжди радує домочадців і гостей. Приготувати консервацію під силу як досвідченої господині, так і починаючому кулінару. Збалансований смак зимових заготовок доставить вам справжню насолоду.

Інгредієнти на
2 л.

  • На дві літрові банки:
  • Огірок 1 кг
  • Оцтова есенція 2 ч. л.
  • Листя чорної смородини 4 шт.
  • Листя вишні 4 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Кріп 2 парасольки
  • Маринад на 1 л. води:
  • Сіль кам’яна 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок 2.5 ст. л.
  • Перець духм’яний горошком 6 шт.
  • Гвоздика 2 шт.

Процес приготування:

  1. Мариновані корнішони на зиму заготовляються дуже просто. Огірочки детально промиваємо і поміщаємо в таз, наповнений холодною водою. Залишаємо на ніч. Так засолювання буде хрусткою і дуже апетитною. Зелень ретельно промиваємо. Очищаємо часник. Добре промиваємо банки і кришки. Стерилізуємо звичним методом.
  2. У банки укладаємо запашні трави і часник.
  3. Набиваємо баночки огірками. Заливаємо заздалегідь підготовленим окропом. Прикривши кришками, даємо постояти 10 хвилин.
  4. У каструлю наливаємо воду. Засипаємо сіль і цукор. Кладемо гвоздику і перець. Варимо, поки не розійдуться крупинки.
  5. Зливаємо воду з банок і заливаємо корнішони киплячим маринадом. Додаємо чайну ложку есенції в кожну банку.
  6. Загвинчуємо баночки і ставимо догори дном. Закутуємо консервацію в ковдру для поступового охолодження.
  7. Прибираємо в льох після охолодження. Відкоркувавши баночку взимку, застосовуємо для приготування закусок, соусів і салатів. Приємного апетиту!

Мариновані корнішони як в магазині на зиму

Мариновані корнішони, як в магазині на зиму володіють приголомшливим смаком і чудовим ароматом. Приготування зимової консервації не завдасть жодного клопоту. Закуска завжди виходить апетитною і витрачається зі швидкістю світла. Зіпсувати рецепт не вдасться, навіть якщо дуже захотіти.

Час готування – 5 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Огірки – за смаком.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Листя смородини, вишні або малини – за смаком.
  • Вода – 1 л
  • Часник – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 6-7 шт.
  • Гвоздика – 2-3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Грунтовно промиваємо корнішони. Переглядаємо, якщо в плодах є вади, відкладаємо вбік. Наповнюємо таз з холодною водою. Опускаємо плоди. Вимочуємо не менше 5 годин. Краще залишити на ніч. Плоди напитаются вологою і апетитно хрустіти.

Крок 2. Готуємо спеції. Очищаємо часник. Кип’ятимо кришки. Для дезінфекції застосовуємо харчову соду. Моєму і стерилізуємо скляні ємності. Банки невеликої величини прожарюємо в мікрохвильовці. У каструлю наливаємо літр води і ставимо кип’ятитися. Промиваємо всю наявну зелень.

Крок 3. У стерильні банки кладемо ароматні трави, лаврушку, перець і гвоздику. Листя беремо за наявності. Можна обійтися і без них. А от якщо є листя хрону і його корінь, обов’язково використовуємо.

Крок 4. Вимочені корнішони обполіскуємо і укладаємо в баночки. Заливаємо окропом і накриваємо кришками. Залишаємо прогрітися на 10 хвилин.

Крок 5. Виливаємо рідина з банок. Кип’ятимо і заливаємо огірочки на 10 хвилин.

Крок 6. Знову виливаємо рідина. Кладемо сіль і цукор у каструлю. Довівши до кипіння, наливаємо оцет. При використанні оцтової есенції, необхідно зменшити пропорції.

Крок 7. Заливаємо маринадом банки і герметично закорковуємо. При використанні гвинтових закруток рекомендую завжди брати тільки нові кришки. У цьому випадку ймовірність, що закачування не вибухнуть, стовідсоткова. Перевертаємо закрутки догори дном. Обгорнувши в теплу одягнуло, даємо охолонути. Після чого прибираємо в комору. Приємного апетиту!

Корнішони на зиму з насінням гірчиці

Корнішони на зиму з насінням гірчиці готуються елементарно. Застава смачного результату залежить від самих плодів і уважного ставлення до рецептурою. Описана послідовність настільки детально, що помилитися не вийде при всьому бажанні.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Корнішони – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Листя смородини – 2 шт.
  • Листя дуба – 2 шт.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Зерна гірчиці – 1 ч. л.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Гвоздика – 2 бутона.
  • Парасольку кропу – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Селера – за смаком.
  • Вода – 1,2 л

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо прянощі та запашні трави. Зелень обполіскуємо і обсушуємо на рушник. Очищаємо часник. Оглянувши баночки на пошкодження і тріщини, обполіскуємо і стерилізуємо їх разом з кришками. Промивши корнішони, вимочуємо їх у таз з холодною водою. Для кращого результату необхідно витримати 5 годин.

Крок 2. Заповнюємо вымоченными корнішонами простерилізовані банки. На дно кладемо лаврушку, горошки перцю, часник, гвоздику і зерна гірчиці. Ряди перекладаємо листям і травами. Якщо є корінь хрону, обов’язково кладемо невеликий шматочок. Якщо немає селери, можна обійтися без нього.

Крок 3. Вливаємо окріп. Прикривши, залишаємо на 10 хвилин. Тим часом готуємо окріп для другої заливки. Після закінчення часу зливаємо першу воду в посуд для варіння маринаду. Сиплемо цукор і сіль, і не забуваємо про оцет. Ставимо варитися. Заливаємо другий раз окропом огірочки. Наполягаємо, поки готується маринад. Коли він закипить, виливаємо з банок рідина.

Крок 4. Кладемо рушник або ганчірочку на стіл. Зверху розміщуємо скляну ємність і заповнюємо маринадом по вінця. Акуратно наливаємо, щоб не тріснула судина. Корнішони краще консервувати в невеликих ємкостях. По-перше, їх зручно зберігати. По-друге, після розтину вони не займають багато місця в холодильнику. По-третє, виглядають красиво і підійдуть в якості презенту.

Крок 5. Притримуючи, закатуємо машинкою. При використанні ємностей з різьбленням, оглядаємо немає сколів і використовуємо нові гвинтові закрутки. Це гарантує герметичність, а також, що консервація не вибухне і добре збережеться. Кришки, якими вже користувалися, не дають гарантії.

Крок 6. Перевернувши догори дном, перевіряємо, чи не витікає маринад. Вкриваємо ковдрою, щоб консервація повільно остигала.

Крок 7. Охолоджені закачування переміщаємо в шафку з зимовими запасами або прохолодне приміщення зразок льоху або підвалу. Взимку кожна баночка в ціні. Таких смачних огірочків ви стовідсотково ніколи не пробували. Заготовивши корнішони за цим рецептом хоча б раз, він стане вашим фаворитом.

Крок 8. Запашні огірочки гарні самі по собі, тому як застосувати консервацію, кожен визначає сам. Застосовуємо консервовані корнішони для приготування складних страв, в якості самостійної закуски або компонента різних страв. Приємного апетиту!

Солодкі мариновані корнішони з оцтом на зиму

Солодкі мариновані корнішони з оцтом на зиму підкорять своїм смаком всіх без винятку. Хрустка закуска гарна, як самостійне частування, так і для приготування соусів, салатів, бургерів, бутербродів. Корнішони моментально зникають, тому рекомендую консервувати їх у великих кількостях.

Час готування – 3 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Склад:

На 1-літрову банку:

  • Огірки – 0,5 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 дес.л.
  • Вода – 500 мл
  • Листя дуба – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп з парасольками – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Перець стручковий чилі – ¼ шт.
  • Гвоздика – 2 бутона.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Промивши корнішони, вимочуємо і даємо насититися вологою. Знадобиться мінімум 3 години. Не забуваємо міняти воду щогодини. Огірочки вберуть воду і будуть хрусткими.

Крок 3. Банки і кришки промиваємо з содою. Краще замочити в содовому розчині і залишити на деякий час. Після чого необхідно прополоскати під проточною водою. Стерилізуємо ємності. Метод стерилізації у кожного свій – водяна баня, мікрохвильова піч або духовку.

Крок 4. Промивши гілочки і листя, подрібнюємо їх. Очистивши часник, рубаємо часточки на частини. Нарізку укладаємо на дно простерилізованих баночок. Додаємо гвоздику і горошки перцю.

Крок 5. Вимочені огірки обполіскуємо. Просушивши на рушник, зрізаємо кінчики.

Крок 6. Заповнюємо баночки корнішонами. Невеликі плоди розміщуються щільно без особливих зусиль.

Крок 7. Кладемо зелень і укладаємо другий ряд. За бажанням додаємо пекучий перець. Багато не потрібно. Досить четвертинки.

Крок 8. Заливаємо гарячою водою. Прикриваємо прокип’яченими кришками і прогріваємо 10 хвилин. Виливаємо рідину і вдруге її кип’ятимо. Повторюємо процедуру. Знову зливаємо воду. Додаємо сіль і цукор. Прокип’ятити до повного розчинення, заливаємо баночки і додаємо в кожну банку оцет.

Крок 9. Загвинчуємо кришками. Встановлюємо на кришки. Даємо охолонути під “шубою” з ковдр. Переміщаємо в льох, охолоджені закачування. Коли захочеться покуштувати апетитною закуски або ось-ось прийдуть гості, дістаємо і відкорковуємо консервацію. Приємного апетиту!

Корнішони з кетчупом на зиму

Корнішони з кетчупом на зиму готуються з легкістю. Закуска виходить хрусткою і в міру гострою. Зимова консервація виходить мега апетитною і завжди користується підвищеним попитом у поціновувачів оригінальних страв. Елементарне приготування освоїть навіть господиня без досвіду.

Час готування – 7 год 00 хв.

Час приготування – 6 ч. 00 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 8 ст. л.
  • Оцет яблучний – 200 мл
  • Стручковий перець чилі – 1 шт.
  • Кетчуп – 8 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Кріп – 10 гр.
  • Перець запашний горошком – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Ознайомившись з пропорціями, готуємо інгредієнти. Попередньо промиваємо банки й кришки і стерилізуємо зручним для вас способом. Якщо ємності невеликого розміру, простіше простерилізувати їх у мікрохвильовці. Для економії часу в каструлю з окропом закидаємо кришки, а зверху розміщуємо друшляк з перевернутими баночками.

Крок 2. Ретельно сполоснувши огірки, вимочуємо їх не менше 5 годин у холодній воді. Я роблю з вечора, залишаючи на ніч.

Крок 3. Очищаємо часникові часточки і споліскують укропные гілочки. Простерилізовані банки оглядаємо на тріщини і відколи. Баночки без вад наповнюємо спеціями – кладемо лаврушку, горошини перцю і ароматні компоненти.

Крок 4. Корнішони після вимочування необхідно сполоснути і обсушити. Після того, як все підготовлено, розкладаємо по банках корнішони. Завдяки своєму розміру, вони розміщуються досить щільно без додаткових зусиль.

Крок 5. Наливаємо гарячу воду і накриваємо прокип’яченими кришками. Даємо прогрітися 10 хвилин.

Крок 6. Через 10 хвилин у сотейник зливаємо рідину. Всипаємо цукор, сіль, гострий перець і наливаємо кетчуп. Кетчуп можна брати томатний або гострий, але з однорідною консистенцією (без шматочків).

Крок 7. Добре перемішавши, ставимо варитися. Довівши до закипання, наливаємо яблучний оцет. Розмішавши, пробуємо збалансований смак вийшов, і вимикаємо газ.

Крок 8. За допомогою ополоника розливаємо гарячу заливку по банкам з корнішонами. Загвинчуємо і перевіряємо на герметичність. Гвинтові кришки обов’язково використовуємо тільки нові. Перевернувши баночки догори дном, закутуємо і витримуємо до повного охолодження. Переносимо в комору. Приємного апетиту!

Мариновані корнішони з лимонною кислотою на зиму

Мариновані корнішони з лимонною кислотою на зиму готуються просто. Більше часу йде на вимочування плодів у холодній воді. Решта – справа техніки. Слідуючи інструкції, приготувати зимову консервацію зможе навіть початківець кулінар.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1

Склад:

На одну літрову банку:

  • Огірки – на розсуд.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Кріп – 2 парасольки.
  • Перець запашний горошком – 4 шт.
  • Перець чорний горошком – 4 шт.

Маринад на 1 літр води:

  • Сіль – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ополоснувши корнішони, вимочуємо їх 3 години. Після чого обрізаємо кінчики. Банки і кришки стерилізуємо звичним способом. На дно банки кладемо промитий лист хрону і укропные парасольки, лаврушку, перець і очищений часник. Щільно укладаємо огірочки. Завдяки розміром корнішони заповнюють банки, не залишаючи пустот.

Крок 2. Підготовленим обдаємо окропом корнішони і прогріваємо 15 хвилин. Прикриваємо чистими кришками.

Крок 3. Через 15 хвилин виливаємо воду в каструльку. Повинно вийде 1 літр рідини. При необхідності доливаємо окріп до літра. Кладемо сіль, цукор і лимонку. Розмішавши, ставимо кип’ятитися. Крупинки повинні повністю розійтися. Як тільки це відбудеться, вимикаємо газ.

Крок 4. Киплячим маринадом заливаємо корнішони. Для зручності беремо ополоник. Закручуємо кришками. Закрутки повинні бути новими. Раніше використані кришки можуть пропускати повітря, що не гарантує збереження консервації. Перевіривши на герметичність, ставимо баночки “догори ногами”. Вкривати ковдрою необов’язково.

Крок 5. Баночки з остиглої консервацією переміщаємо в комору або шафа з зимовими запасами. Взимку відкорковуємо баночку і приступаємо до дегустації хрусткою закуски або застосовуємо для приготування різних страв. Приємного апетиту!