Мариновані огірки з оцтом на зиму – 9 рецептів з покроковими фото

Секрет приготування хрустких маринованих огірків полягає в кількості закладених продуктів. Від дозування також залежить, наскільки довго будуть зберігатися закачування. Пропонуємо вам кілька рецептів, які точно сподобаються і поповнять вашу кулінарну скарбничку.

Хрусткі мариновані огірки з 70% оцтом на зиму

Мариновані огірки здавна полюбилися українським господиням. Їх можна подавати на стіл як окрему закуску, використовувати в якості легкого гарнір до смаженого картоплі або додавати в салат.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Огірок 2 кг
  • Часник 12 зуб.
  • Листя вишні 15 шт.
  • Кріп 3 шт.
  • Перець чорний горошок 1.5 ч. л.
  • Сіль 6 ст. л.
  • Цукор-пісок 6 ст. л.
  • Оцтова есенція 4.5 ч. л.
  • Вода-3 л

Процес приготування:

  1. Як заготовити хрусткі мариновані огірки з оцтом на зиму? Беремо великий таз і наливаємо в нього холодну воду. Викладаємо у воду огірки і вимочуємо їх 1-2 години. Через певний час промиваємо кожен огірок під струменем проточної води.
  2. Відокремлюємо необхідну кількість зубков від головки часнику і очищаємо їх від лушпиння. Промиваємо зелень. Перевіряємо тару для огірків на вади. Якщо їх немає, очищаємо банки і кришки содою. Ретельно промиваємо. Вливаємо воду в чайник. Доводимо до кипіння і виливаємо в будь-яку глибоку ємність, заздалегідь поклавши туди кришки. Стерилізуємо кілька хвилин.
  3. На дно банок викладаємо часник, кріп, вишневий лист і перець горошком. Потім викладаємо огірки щільно один до одного.
  4. Ставимо на конфорку каструлю з водою. Включаємо плиту і доводимо рідину до кипіння. Заливаємо окропом огірки в банках. Накриваємо тару кришками і залишаємо на 5 хвилин.
  5. Знову беремо каструлю і висипаємо в неї сіль і цукор. Заливаємо їх розсолом і включаємо плиту. Знову доводимо рідину до кипіння. Вливаємо оцет і відразу вимикаємо плиту. Відправляємо розсіл назад в банки і закочує їх кришками. Перевертаємо банки з огірками кришками і ставимо на підлогу. Вкриваємо ковдрою. Коли банки охолонуть, зберігаємо їх у прохолодному місці.

Приємного апетиту!