Смажений перець на зиму – 5 рецептів заготовки в банках з покроковими фото

Смажений перець на зиму – це цікава і апетитна кулінарна ідея для ваших домашніх заготовок. Яскравий овоч послужить окремої закускою, оригінальним гарніром або доповненням для вашого столу. Для приготування використовувати перевірену добірку з п’яти рецептів в банках з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Смажений болгарський перець з часником на зиму

Смажений болгарський перець з часником на зиму порадує вас яскравим смаком і апетитним виглядом. Подавайте овочеве частування з гарячим гарніром, м’ясними або рибними стравами. Для заготівлі в банках використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Перець болгарський 1.5 кг
  • Часник 3 головки
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% 100 мл
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Смажений перець на зиму заготовити дуже просто. Підготуємо потрібну кількість овочів.
  2. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння.
  3. Далі зубчики рубаємо на дрібні частини.
  4. Промиті і обсушені перці викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо їх під кришкою на невеликому вогні.
  5. На дно стерилізованою банки викладаємо трохи часнику.
  6. Перевертаємо перці і підрум’янюємо їх з усіх боків.
  7. Починаємо викладати перці в банку.
  8. Чергуємо перці з шматочками часнику.
  9. Так наповнюємо всю банку. Останній шар – часник.
  10. Засипаємо овочі сіллю і цукром.
  11. Заливаємо яблучним оцтом. Якщо мало рідини, то вливаємо гаряче масло з сковороди.
  12. Закриваємо кришкою, закутуємо і даємо повністю охолонути.
  13. Смажений болгарський перець з часником на зиму готовий. Прибирайте на зберігання.