Полуниця з цукром на зиму без варіння – 8 рецептів перетертої полуниці з покроковими фото

Полуниця без варіння з цукром на зиму — дуже смачна і корисна заготовка. Як же приємно взимку отримати вітамінний заряд літніх ягід! Однак багатьох засмучує необхідність годинами стояти біля плити заради кількох банок варення. Ми ж хочемо вас порадувати і показати, що смачне полуничне варення можна приготувати, не витративши на це півгодини.

Полуниця протерта з цукром без варіння на зиму

Щоб швидко приготувати полуничне варення, досить просто перетерти його з цукром. Інструмент можна використовувати будь – толкушка для картоплі, блендер, м’ясорубка, ложка. Все залежить від кінцевої консистенції, якою ви хочете добитися – пюреподібного або з шматочками ягід.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Полуниця 500 гр.
  • Цукор-пісок 600 гр.

Процес приготування:

  1. Як заготовити полуницю з цукром на зиму без варіння? Поставимо кип’ятити воду. Поки вода закипає, ми очищаємо ягоди від плодоніжок і ретельно промиваємо від забруднень. Ошпарюємо окропом.
  2. Тепер полуницю необхідно перетерти. Ми використовували для цього сито. В отриману масу додаємо цукор. Все розмішуємо так, щоб на дні не залишилося цукру.
  3. У заздалегідь простерилізовану банки розливаємо полуничне варення.
  4. Якщо на дні залишився цукор, то виливаємо його в кожну банку на варення верхнім шаром. Цей шар не дасть варенню зіпсуватися за час зберігання.
  5. Закриваємо прокип’яченими кришками і зберігати в підвалі або холодильнику. Якщо довго зберігати не плануєте, то залишайте під звичайними капроновими кришками. Приємного апетиту!