Варення з абрикосів без кісточок – 10 рецептів на зиму з фото покроково

Варення з абрикосів без кісточок – це саме смачне домашнє ласощі. Воно має дивовижний смак та яскравий колір, так і хочеться відкрити баночку і намазати його на хрусткий тост. Для вашої насолоди цим прекрасним варенням ми підібрали 10 відмінних рецептів.

Як зварити смачне варення з абрикосів без кісточок часточками?

Приготувати абрикосове варення досить просто. Необхідно витягти кісточки, ягоди нарізати часточками, засипати цукром і зварити. В залежності від технології варіння часточки можуть залишатися цілими або розварюватися до стану джему.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Абрикос 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг
  • Лимонна кислота ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як зварити варення з абрикосів без кісточок на зиму? Плоди помийте, обітріть паперовими рушниками, розріжте навпіл і видаліть кісточки.
  2. Фрукти засипте цукром і акуратно перемішайте, залиште на добу, щоб виділився сік.
  3. Після цього поставте каструлю на вогонь і доведіть варення до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 30-50 хвилин, періодично знімайте з поверхні піну.
  4. За 5 хвилин до закінчення варіння всипте лимонну кислоту, перемішайте і доведіть варення до готовності.
  5. Після цього абрикосове варення розлийте по стерилізованим банкам і загорніть їх.

Приємного апетиту!

Варення-п’ятихвилинка з абрикосів без кісточок

Рецепти варення-п’ятихвилинки особливо популярні у господинь. Це дозволяє заощадити час і більше насолоджуватися теплими літніми днями. Як за такої технології зварити абрикосове варення, ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Абрикоси – 500 гр.
  • Цукор – 500 гр.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Вода – 70-80 мл

Процес приготування:

1. Абрикоси промийте і просушіть.

2. Плоди розріжте навпіл і видаліть кісточки.

3. З води і цукру зваріть солодкий сироп. Всипте в каструлю цукор, додайте воду і доведіть суміш до кипіння.

4. Половинки абрикосів викладіть в сироп, поставте каструлю на вогонь, доведіть варення до кипіння, проваріть 5 хвилин і вимкніть плиту. Варення трохи остудіть.

5. Повторіть цю процедуру ще 2 рази. Востаннє додайте лимонну кислоту і варення розлийте по банках. Закачування остудіть при кімнатній температурі, потім перемістіть їх на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Варення з абрикосів з волоськими горіхами на зиму

Ягоди та горіхи чудово поєднуються в варення. Наприклад, волоські горіхи додадуть абрикосовому варенню приємний хрускіт і зроблять його більш корисним.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Абрикоси – 0,8-1 кг
  • Горіхи волоські – 300 гр.
  • Цукор – 2,5 склянки

Процес приготування:

1. Абрикоси вимити і видалити з них кісточки.

2. Засипте фрукти цукром, залиште на кілька годин, щоб вони пустили сік.

3. Після цього ємність з абрикосами поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин. Потім остудіть і повторіть процедуру.

4. Поставте варення на вогонь в третій раз, доведіть до кипіння і додайте волоські горіхи.

5. Разом з горіхами продовжуйте варити варення 20 хвилин. Після цього відразу гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам і загорніть їх. Варення виходить дуже смачним з приємним хрускотом.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування абрикосового варення в мультиварці

В мультиварці абрикосове варення виходить дуже густим і насиченим. Закачування варення – справа клопітна, але труднощі меркнуть перед тим прекрасним почуттям, коли взимку можна зібратися всією родиною за чайкою ароматного чаю з абрикосовим варенням.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 500 гр.

Процес приготування:

1. Абрикоси помийте, розріжте навпіл, видаліть кісточки і перекладіть їх у чашу мультиварки.

2. Засипте ягоди цукром.

3. Виберіть у меню мультиварки режим «Випічка» на годину. Кришку мультиварки періодично відкривайте і стежте за тим, щоб варення не википіло.

4. Гаряче варення розкладіть по заздалегідь підготовленим стерилізованим банкам.

5. Варення виходить дуже густим і відмінно підходить для домашньої випічки.

Приємного апетиту!

Дуже смачне варення з абрикосів з апельсинами

Доведено, що помаранчевий колір покращує настрій. Цей факт пояснює загальну любов з абрикосово-апельсинового варення. Ніхто не може встояти перед його смаком, кольором і ароматом.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Абрикоси – 500 гр.
  • Апельсини – 400 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки

Процес приготування:

1. Абрикоси промийте, просушіть і видаліть кісточки.

2. Наріжте половинки на більш дрібні часточки.

3. Апельсини помийте, очистіть від шкірки, видавіть сік і разом з м’якоттю додайте його до абрикосам.

4. До фруктів додайте цукор і поставте варитися на повільний вогонь.

5. Варіть 30-40 хвилин, постійно помішуючи варення, щоб воно не підгоріло.

6. Готове варення розкладіть по банках і загорніть їх. Остудіть загортання при кімнатній температурі, потім перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Густе абрикосове варення з желатином на зиму

Абрикосове варення – одне із самих смачних і ароматних. Відомо безліч способів його приготування, але один з найпростіших рецептів з використанням желатину. Завдяки цьому варення набуває приємну густу консистенцію.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 800 гр.
  • Желатин – 1 пакетик.

Процес приготування:

1. Абрикоси вимити, просушіть, розріжте навпіл і видаліть кісточки. Перекладіть абрикоси в емальовану ємність і засипте цукром, залиште ягоди на кілька годин.

2. Потім поставте ємність на вогонь.

3. На повільному вогні доведіть варення до кипіння, періодично знімайте піну, що утворюється.

4. Варіть 5-10 хвилин, потім зніміть варення з вогню і остудіть. Повторіть процедуру ще два рази. Пості третього кипіння, додайте желатин, проваріть 5-7 хвилин і розливайте гаряче варення по банках.

5. Остудіть варення при кімнатній температурі, зберігайте загортання в холодному місці.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт варення з абрикосів з мигдалем

Ми розповімо, як зварити смачне і гарне варення на зиму з абрикосів і мигдалю. Таке варення стане відмінним доповненням до зимового чаювання в колі друзів і рідних.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Абрикоси – 1-1,2 кг
  • Цукор – 3 склянки
  • Мигдаль – 100-120 гр.
  • Вода – 1/2 склянки

Процес приготування:

1. Абрикоси ретельно помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки.

2. Засипте абрикоси цукром і залиште на пару годин.

3. Мигдаль залийте окропом на 10 хвилин. Потім очистіть його від шкірки.

4. Додайте очищений мигдаль до абрикосам.

5. Влийте до абрикосам і мигдалю пів склянки води і поставте варитися. Варіть варення півгодини від закипання.

6. Потім гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам і відразу загорніть їх. Остудіть загортання при кімнатній температурі, потім перенесіть в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Смачне абрикосове варення без кісточок з лимоном

Можна зробити абрикосове варення ще смачніше? Звичайно, якщо додати в нього лимон і коньяк. Лимон додасть невелику кислинку, а коньяк зробить аромат варення ні на що не схожим.

Час готування: 8-10 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Цукор – 1 кг
  • Коньяк – 150 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Абрикоси – 1 кг

Процес приготування:

1. Абрикоси вимити, просушіть, наріжте часточками, видаліть кісточки.

2. Перекладіть абрикоси в ємність, у якій буде варитися варення, додайте сік одного лимона і його м’якоть, влийте коньяк і всипте цукор. Залиште на ніч.

3. Після цього поставте ємність на вогонь, доведіть до кипіння і варіть півгодини до загустіння.

4. Сироп виходить дуже густим, а часточки абрикоса стають прозорими.

5. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам і загорніть їх. Остудіть загортання при кімнатній температурі, потім перемістіть їх на зберігання в прохолодний льох.

Приємного апетиту!

Як заготовити варення з абрикосів без варіння на зиму?

Варення з абрикос – чудовий домашній десерт, який можна подати до чаю. Особливістю цього рецепту є те, що варення готується без варіння і кожна половинка фрукта зберігає свою первісну форму.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1,7 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

1. Абрикоси добре помийте, розріжте навпіл, видаліть кісточки і складіть в каструлю або таз.

2. Окремо зваріть сироп. Насипте в каструлю цукор, додайте воду.

3. Поставте каструлю на вогонь і варіть 10 хвилин.

4. Гарячим сиропом залийте половинки абрикосів, накрийте ємність кришкою і дайте настоятися 10-15 хвилин.

5. Після цього злийте сироп в каструлю, доведіть до кипіння і проваріть 10 хвилин. Повторно залийте абрикоси сиропом і залиште на півгодини. Повторіть цю процедуру ще два рази.

6. Востаннє злийте сироп в каструлю і закип’ятити його. Абрикоси розкладіть по стерилізованим банкам, залийте їх гарячим сиропом щільно закрийте їх. остудіть загортання в перевернутому вигляді.

Приємного апетиту!

Густий джем з абрикосів з агар-агаром

Любителі абрикосового варення діляться на два типи: ті, хто воліють густу консистенцію джемів, і ті, хто обожнює виловлювати щільні ягоди з цукрового сиропу. У цьому рецепті мова піде про джемі.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1,5 кг
  • Вода – 2/3 склянки
  • Цукор – 1 кг
  • Агар-агар – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Абрикоси помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки.

2. Перекладіть абрикоси в металеву ємність і засипте їх цукром.

3. Також додайте воду і залиште фрукти на півгодини.

4. Через 30 хвилин поставте ємність на вогонь, доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин і знімайте з вогню. Дайте варенню трохи охолонути, потім повторіть всю процедуру ще раз. Перед третьою варінням розчиніть агар-агар в теплій воді.

5. В третій раз поставте варення на вогонь, проваріть 7 хвилин від закипання, додайте агар-агар, перемішайте і варіть 3 хвилини. Потім відразу розлийте гаряче варення по банках і загорніть їх. Варення повинне добре увариться і стати густим.

Приємного апетиту!