Морквяний сік на зиму – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Морквяний сік в зимовий час може виявитися справжньою паличкою-виручалочкою для тих, хто потребує вітамінної підживленні. В ньому максимум користі і смаку, до того ж його можна використовувати для приготування різноманітних овочевих смузі та освіжаючих фруктово-ягідних коктейлів.

Морквяний сік через соковижималку на зиму в домашніх умовах

Морквяний сік можна заготовлювати на зиму в чистому вигляді, навіть без додавання цукру, але для цього потрібно вибирати максимально солодкі сорти коренеплодів. У таких заготовках лише користь, а при вживанні сік можна змішувати зі свіжими овочевими або фруктовими соками.

Інгредієнти на
2.5 кг.

  • Моркву 2.5 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити морквяний сік на зиму в домашніх умовах? Перебрати моркву і вибрати щільні неушкоджені коренеплоди.
  2. Очистити овочі, добре вимити і обсушити.
  3. Пропустити підготовлену моркву через соковижималку.
  4. Отриману рідину перелити в сотейник, довести до кипіння і тримати на вогні близько 5 хвилин.
  5. оброблений сік Розлити по стерилізованим баночках і щільно закупорити. Зберігати заготовку в холоді.

Морквяний сік з м’якоттю без стерилізації в банках

Вважається, що найбільш корисним є сік з м’якоттю, в якому зберігається клітковина. Заготовити такий напій можна без стерилізації: він буде добре зберігатися і залишиться свіжим і корисним.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Морква – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. З моркви дуже тонко знімаємо шкірку, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.

2. Перетираємо овочі в пюре. Це можна зробити за допомогою блендера.

3. Додати в морквяну масу воду і перемішати. Довести масу до кипіння на слабкому вогні і зняти піну. Готувати, поки морква не розм’якшиться. Після цього зняти з плити і залишити остигати.

4. У сотейнику змішати цукор і воду, довести до кипіння і готувати сироп близько 10 хвилин, а потім тонкою цівкою влити в морквяну масу, перемішати, щоб вона стала однорідною. Для цього можна збити пюре міксером.

5. Перелити вийшов густий сік у каструлю, дати покипіти на слабкому вогні 5 хвилин і розлити по банках. Зберігається такий сік в прохолодному місці і так, щоб на нього не потрапляли прямі сонячні промені.

Як приготувати морквяний сік в соковарці на зиму?

Деякі використовують для заготівлі соку на зиму таке пристосування як соковарка. Напій, приготований за таким рецептом, характеризується м’яким і дуже ніжним смаком, а також дуже насиченим ароматом, при цьому цукор не використовується.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Морква – 2,5 кг
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Для приготування соку потрібно відібрати стиглу і неушкоджену морква солодких сортів, почистити її і добре вимити.

2. Морква нарізати кружечками і викласти на піддон соковарки.

3. Банки для заготовок необхідно промити і стерилізувати, а кришки – прокип’ятити.

4. У нижню частину соковарки налити воду і довести до кипіння на середньому вогні. Після цього з’єднати нижню і середню частини соковарки і зверху поставити ємність з нарізаною морквою. Закрити кришкою і готувати близько 3-4 годин на повільному вогні.

5. Після закінчення зазначеного часу розлити сік по банкам і закупорити. Залишити банки з напоєм остигати в теплому приміщенні, а потім переставити для зберігання в холод.

Простий і смачний рецепт гарбузово-морквяного соку на зиму

Гарбуз відмінно поєднується з морквою, володіє приємним солодкуватим смаком і містить масу корисних речовин. Гарбузово-морквяний сік являє собою джерело вітамінів і мікроелементів, якими кожен може зарядитися в зимовий час, заготовивши такий сік.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Кислота лимонна – 10 гр.

Процес приготування:

1. Морква добре почистити і вимити, перетворити в пюре за допомогою терки, блендера або м’ясорубки.

2. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, м’якоть пропустити через блендер або натерти на тертці. Викласти овочеву масу в підходящу за розміром жароміцну ємність, додати трохи води і готувати до м’якості гарбуза та моркви.

3. Перетерти масу через сито і знову поставити нагріватися.

4. Коли гарбузово-морквяна суміш закипить, додати до нього цукор з лимонною кислотою, перемішати і кип’ятити близько 5 хвилин.

5. Розлити по стерилізованим баночках і щільно закрити.

Як заготовити морквяний сік без соковижималки?

Корисний морквяний сік можна заготовити на зиму і без соковижималки. Для цього, щоб він не був приторно солодким, додається лимонний сік. Якщо потрібно отримати напій по кисліше, кількість соку лимона можна збільшити.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Морква – 2 кг
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Почистіть і морква вимийте, пропустіть її через м’ясорубку або натріть за допомогою терки.

2. Стерилізуйте Банки, потримавши на водяній бані, або прожарити в духовій шафі.

3. З морквяної маси відіжміть сік, помістивши її в марлю. Отриману рідину налити в сотейник і доведіть до кипіння.

4. До соку додати свіжовичавлений лимонний сік і цукор, перемішайте і готуйте на середньому вогні близько 8 хвилин.

5. Готовий сік перелийте у підготовлені ємності, укупорьте їх і дайте охолонути в теплому приміщенні. Зберігайте напій в прохолодному приміщенні.

Покроковий рецепт приготування морквяно-яблучного соку на зиму

Морквяно-яблучний сік – справжня класика, і за його смак і користь любимо мільйонами господинь у світі. Заготовлювати його на зиму не складно, а смакові нюанси напою залежать від сортів яблука і моркви: якщо взяти більш кислі сорти фруктів, сік вийде більш свіжим і приємним на смак.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Морква – 1,5 кг
  • Яблуко – 5 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

1. Яблука очистити від шкірки і внутрішніх плівок з насінням.

2. З моркви зняти шкірку, промити і нарізати.

3. Пропустити овочі і фрукти через м’ясорубку або подрібнити в кухонному комбайні.

4. Пюре віджати, щоб вийшов сік, який переливається у підготовлену каструлю і всипати цукор. Нагрівати рідина, щоб цукор розчинився, але не кип’ятити, щоб зберегти всі корисні властивості напою.

5. Перелити напій в стерилізовані баночки і щільно закрити. Зберігати такий сік краще в холоді.

Смачний морквяний сік на зиму з лимонною кислотою

Лимонна кислота виступає в даному рецепті як консервант, а також робить солодкий морквяний сік менш нудотним. Зберігається такий напій при будь-якій температурі і при цьому залишається смачним і корисним у будь-який час року.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Морква – 2,5 кг
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Банки для зберігання соку добре помити і простерилізувати. Для цього, ємності можна потримати над парою, в духовці або в мікрохвильовій печі на максимальній потужності.

2. Моркву очистити від шкірки, вимити і пропустити через соковижималку. Як варіант, моркву можна пюрировать, а потім віджати сік.

3. У каструлі змішати сік з водою, цукром і лимонною кислотою і довести до кипіння, після чого проварити ще близько 5 хвилин.

4. Гарячий напій розлити у підготовлені банки і закупорити стерилізованими кришками.

5. Морквяний сік можна подавати як самостійний напій або використовувати в поєднанні з іншими соками як елемента для коктейлю або смузі.

Морквяний сік з апельсином в домашніх умовах

Апельсини перетворюють банальний морквяний сік в яскраву смакову і вітамінну бомбу. Колір і аромат напою стає по-справжньому літнім і неймовірно привабливим, особливо для дітей, які не надто шанують морквяний сік у чистому вигляді.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Морква – 2,5 кг
  • Апельсин – 500 гр.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

1. Моркву очищаємо і промиваємо, у апельсинів зрізаємо шкірку і залишаємо тільки філе.

2. Пропускаємо овочі і фрукти через м’ясорубку.

3. Перелити сік в підходящу за обсягом тару, додаємо воду і цукор і гарненько розмішуємо. Даємо настоятися кілька хвилин, щоб цукор розчинився, а потім знову перемішуємо.

4. Баночки для зберігання напою стерилізуємо. Аналогічно робимо і з кришками.

5. Сік розливаємо по ємностей і поміщаємо у велику каструлю для стерилізації. Їх потрібно прогріти в киплячій воді близько 12 хвилин на середньому вогні.

6. Закорковуємо банки з соком, даємо охолонути в теплому приміщенні, а після виносимо для зберігання на холод.