Кетчуп з помідорів і болгарського перцю на зиму

Домашній кетчуп універсальний. Він служить доповненням до багатьох страв: рісу, картоплі, макаронів, м’яса, яєчні. Кетчуп також є інгредієнтом в рецептах різних видів піци і хот-догів. Саме тому кожній господині корисно знати кілька рецептів цієї простий і смачної заготовки.

Кетчуп з помідорів і перцю на зиму «Пальчики оближеш»

Щоб кетчуп вийшов густим без додавання згущувача, необхідно довше проварювати помідори. Продукт вийде дуже смачним в домашніх умовах без різних хімічних добавок.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Помідори 3 кг
  • Перець болгарський 10 шт.
  • Часник 10 зуб.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок ¾ склянки
  • Перець чилі 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як заготовити кетчуп з помідорів і болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш» в домашніх умовах? Для початку промиваємо помідори і обтираем їх кухонним рушником. Потім звільняємо їх від шкірки. Для того, щоб шкурка знімалася простіше і швидше, заливаємо помідори окропом на пару хвилин, а потім опускаємо в холодну воду.
  2. Вичавлюємо сік з томатів з допомогою соковижималки або будь-яким іншим зручним способом в каструлю. Ставимо ємність на конфорку, включаємо плиту. Варимо сік близько двох годин. Маса повинна зменшитися в 2 рази.
  3. Промиваємо перець проточною водою. Обтираем рушником, видаляємо хвостики і серцевину. Нарізаємо овоч на невеликі шматки і подрібнюємо через м’ясорубку. Відправляємо подрібнений перець до томатів. Додаємо гострий і чорний перець, гвоздику., сіль і цукор. Перемішуємо продукти.
  4. Ставимо ємність з масою на конфорку. Включаємо плиту і встановлюємо невеликий вогонь. Проварюємо суміш приблизно 50 хвилин.
  5. Очищаємо часник від лушпиння. Нарізаємо його на дрібні шматочки і відправляємо в каструлю з кетчупом за 20 хвилин до закінчення приготування. Перемішуємо вміст ємності.
  6. Стерилізуємо банки і кришки будь-яким доступним способом. Заливаємо готову суміш у тару. Накриваємо кришками і закатуємо. Перевертаємо догори дном і залишаємо, щоб банки з кетчупом охололи. Пізніше зберігаємо загортання в погребі чи комори.

Приємного апетиту!