Як заморозити баклажани на зиму в морозилці – 5 способів з покроковими фото

Як заморозити баклажани на зиму в морозилці – це питання, що стоїть перед багатьма господинями в сезон заготовок. Свіжі баклажани і навіть вимочені в солоній воді, після розморожування зберігає гіркоту, і текстура стає водянистою. Тому баклажани, незалежно від способу нарізки, підлягають будь-термічній обробці: бланкированию, смаженні або запікання.

Заморожування свіжих баклажанів на зиму

Заморожування свіжих баклажанів на зиму не займе у вас багато часу. Форма нарізки або без неї, визначається господинею. У цьому рецепті баклажани нарізаємо кружальцями і замочуємо в гарячій солоній воді під вантажем, що видалить з овоча гіркоту і зайву рідину.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Баклажан 500 гр.
  • Сіль 2 ст. л. з гіркою (кам’яної)

Процес приготування:

  1. Заморозку, а вірніше підготовку свіжих баклажанів для заморозки на зиму робіть швидко, інакше вони стануть темними. Баклажани промийте холодною водою, обсушити серветкою і видалити кінчики.
  2. Потім наріжте кружальцями товщиною не більше 0,5 см і перекладіть в глибоку посуд.
  3. Посипте їх двома столовими ложками з гіркою кам’яної солі.
  4. Залийте нарізку баклажанів крутим окропом. Зверху покладіть тарілку з будь-яким вантажем і залиште на 25 хвилин.
  5. За закінчення цього часу баклажани добре промийте під проточною водою і зайву воду, зніміть серветкою, або залишивши їх на друшляку.
  6. Підготовлені баклажани перекладіть в пакет для заморозки або контейнер.
  7. Пакет щільно закрийте, адже баклажани легко вбирають запахи інших продуктів, і покладіть в морозилку.
  8. Заморожені свіжі баклажани на зиму добре зберігають свій смак протягом року. Їх можна використовувати для приготування різних страв, не забуваючи, що баклажани вже з сіллю. Вдалих заготовок!