Салат Десятка на зиму – 5 смачних рецептів з покроковими фото

Салат Десятка на зиму — це популярна домашня заготовка, яка недарма має таку назву. Це обумовлено тим, що овочі беруться у кількості 10 штук. Бездоганний салат гарний і для щоденного споживання, і для сімейних застіль. У добірці зібрані варіанти, серед яких ви знайдете свій.

Десятка з баклажанів на зиму

Десятка з баклажанів на зиму – ідеальний рецепт для любителів баклажанів. Зимовий салат володіє неймовірно багатим смаком, який виходить завдяки стиглим соковитим овочів. Приготування консервації займає не так багато часу, як може здатися.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Помідори 10 шт.
  • Баклажан 10 шт.
  • Перець болгарський 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста 10 шт.
  • Цукор-пісок-1 ст. л
  • Оцет столовий 9% 100 мл
  • Масло рослинне 1 ст.
  • Сіль 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для реалізації салату Десятка на зиму готуємо інгредієнти за списком.
  2. Плоди грунтовно промиваємо, при необхідності використовуючи губку. Перець розрізаємо навпіл і виймаємо нутрощі. З лука знімаємо піну. У синеньких обрізаємо плодоніжки.
  3. Болгарський перець нарізаємо досить крупно.
  4. Знявши шкірку з баклажанів, ріжемо їх кубиками середнього розміру.
  5. З томатами поступаємо таким же чином, за бажанням попередньо знявши шкірку.
  6. Цибулю нарізаємо довільно.
  7. Нарізку вивантажуємо в об’ємну ємність, кладемо сіль та цукровий пісок. Наливаємо рослинне масло без запаху і оцтову кислоту. Розмістивши на вогні, чекаємо закипання. Прикривши кришкою, варимо до готовності, регулярно помішуючи. Приблизно піде близько години.
  8. Гарячу заготівлю розподіляємо по заздалегідь простерилизованным баночках.
  9. Закочує заготовки прокип’яченими кришками з допомогою ключа. Остуджуємо, перевернувши на кришки.
  10. Розміщуємо на зберігання до комори. Приємного апетиту!