Щука в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Щука – це одна з найбільш корисних і доступних риб, яка часто буває на наших столах. І якщо запекти її цілком, нафарширувати овочами або замаринувати в сметанному соусі та подати гостям – будьте впевнені, що ваш святковий стіл запам’ятають надовго. І як би складно не здавалося приготувати таку страву в домашніх умовах, докладні рецепти з фото стануть для вас найкращим помічником і порадником.

Щука, запечена в духовці

Прикрасою будь-якого застілля запросто стане цілісна щука, запечений у духовій шафі. Така страва обов’язково по достоїнству оцінять всі любителі морепродуктів і вишуканих смаків.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Щука 1 шт.
  • Майонез столовий молочний 100 мл
  • Гірчиця 80 мл
  • Сіль 40 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Лимон 40 гр.
  • Листовий салат 20 гр.
  • Гранат 170 гр. зерен

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти щуку в духовці цілком? Для свого ж зручності викладаємо всі продукти, зазначені в списку, на робочу поверхню.
  2. Ретельно промиваємо рибу під водою, очищаємо від луски, нутрощів і плавників, кожні 5-7 сантиметрів робимо глибокі надрізи.
  3. Для заправки: у глибокій піалі змішуємо майонез, гірчицю, сіль, мелений перець і сік лимона.
  4. Інтенсивно перемішуємо компоненти до однорідної консистенції.
  5. Деко або форму для запікання застеляємо пергаментом і поверх кладемо щуку, з усіх боків промазану заправкою.
  6. Випікаємо протягом 45-50 хвилин при 190 градусах до утворення рум’яної скоринки.
  7. Прикрашаємо тушку часточками лимона, подрібненим листям салату, краплями майонезу і зернами граната. Приємного апетиту!