Картопля з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з грибами – це неймовірно ароматна страва, перед яким неможливо встояти, навіть якщо ви дотримуєтеся дієти! Таке поєднання компонентів, подарує вам справжнє смакове насолоду, тому заздалегідь рекомендуємо вам готувати з запасом. Страву можна готувати, як на рослинній олії у сковорідці, так і запікати в духовці. Гриби також підходять різні: починаючи від глив і закінчуючи опеньками. Тому, якщо ви любитель грибочків, то вибираємо рецепт і приступаємо!

Смажена картопля з грибами на сковорідці

Смажена картопля з грибами на сковорідці – це прекрасний варіант для швидкого і шалено ароматного вечері, який хороший сам по собі настільки, що вам не доведеться нічого готувати додатково. Менш ніж за півгодини на вашому столі може виявитися це ситна страва!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Картопля 400 гр.
  • Печериці свіжі 200 гр.
  • Олія соняшникова 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Цибуля зелена 5 гр.
  • Чебрець за смаком
  • Мускатний горіх мелений за смаком
  • Паприка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Картопля з грибами готується дуже швидко і просто. Готуємо продуктовий набір.
  2. За допомогою губки ретельно промиваємо бульби картоплі і насухо витираємо серветками, розрізаємо навпіл.
  3. Гриби ріжемо на шматочки середнього розміру, очищений цибулю – півкільцями.
  4. На розпечене соняшникову олію в один шар викладаємо картоплю, підрум’янюємо з двох сторін і трохи присаливаем.
  5. До золотистої картоплі висипаємо ріпчасту цибулю.
  6. Слідом додаємо гриби і приправи – перемішуємо і витримуємо на помірному полум’я ще 5-7 хвилин.
  7. В останню чергу в сковороду закидаємо подрібнений зелений лук – заважаємо і переходимо до сервіровці.
  8. Відразу ж запрошуємо сім’ю до столу і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!