Страви з курки на друге – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Страви з курки на друге – це апетитні кулінарні рішення для ваших поживних обідів і вечерь. З ніжного м’яса птиці можна приготувати велику кількість страв. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій збірці з десяти смачних і нескладних рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Чахохбілі з курки по-грузинськи – класичний

Чахохбілі з курки по-грузинськи – класичний рецепт, який точно варто узяти на замітку тим, хто хоче яскраво урізноманітнити свій домашній стіл. Готову страву порадує вас своїм насиченим смаком, ароматом і поживними властивостями. Його точно оцінять любителі колоритною кухні.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курка 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Часник ½ шт.
  • Червоне сухе вино 150 мл
  • Томатний соус 200 гр.
  • Базилік сушений 1 ч. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
  • Петрушка 1 ч. л. (сушена)
  • Перець червоний мелений ½ ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Сіль-10 гр.
  • Цукор-пісок 10 гр.

Процес приготування:

  1. Пройдемося по списку і візьмемо всі необхідні продукти. Курку попередньо розморожуємо, промиваємо й обсушуємо. Відміряємо потрібну кількість ароматних спецій.
  2. Підготовлену курячу тушку ділимо на порційні частини. Для зручності краще всього використовувати кухонну сокиру, але також підійде і гострий ніж.
  3. Очищену цибулину нарізаємо тонкими полукружками, часник – пластинками.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинним і вершковим маслом. Обсмажуємо тут цибулю з часником. Необхідно, щоб овочі стали м’якими і пустили яскравий аромат.
  5. Прибираємо овочі зі сковороди і тут же обсмажуємо частини курки до яскравого рум’янцю.
  6. Викладаємо до курки обсмажену цибулю з часником. Додаємо сіль, цукор і всі сухі ароматні спеції. Перемішуємо для їх рівномірного розподілу.
  7. Вливаємо червоне сухе вино і викладаємо томатний соус. Акуратно перемішуємо вміст. Закриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні близько 20-25 хвилин.
  8. Чахохбілі з курки по-грузинськи за класичним рецептом готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Плов з курки на сковороді

Плов з курки на сковороді порадує вас яскравим смаком, поживністю та швидким кулінарним процесом. До того ж, частування вийде не дуже калорійним. Подавайте до обіду або вечері в колі родини. Можна доповнити свіжими овочами або соліннями. Спробуйте!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 6 шт.
  • Рис – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Барбарис – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка солодка – за смаком.
  • Зіра – за смаком.
  • Шафран – за смаком.
  • Перець червоний гострий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Курячі крила промиваємо під водою і обсушуємо. Після їх розрізаємо на дві частини. Зручно це робити за допомогою невеликого кухонного сокири, але також можна використовувати гострий ніж.

Крок 2. Обсмажуємо курячі шматочки на олії до рум’янцю. Смажити до повної готовності не потрібно, досить швидко підрум’янити на сильному вогні.

Крок 3. Доповнюємо курку зірою і обсмажуємо ще 5 хвилин. За цей час курячі крила придбають апетитний аромат.

Крок 4. Відправляємо сюди півкільця цибулі і нарізану брусочками моркву.

Крок 5. Приєднуємо шматочки часнику, шафран і барбарис.

Крок 6. Посипаємо частування іншими ароматними спеціями.

Крок 7. Перемішуємо вміст сковороди і обсмажуємо близько 10-15 хвилин.

Крок 8. Ретельно промиваємо рис під водою і висипаємо його в заготовку.

Крок 9. Заливаємо заготівлю двома склянками води. Попередньо її потрібно прокип’ятити.

Крок 10. Зменшуємо вогонь і тушкуємо страву під кришкою близько 20 хвилин.

Крок 11. Вимикаємо вогонь, перемішуємо плов і даємо йому ще трохи настоятися під кришкою.

Крок 12. Плов з курки на сковороді готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Гуляш з курки з підливою на сковороді

Гуляш з курки з підливою на сковороді – це апетитне гаряче блюдо для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте дуже смачне частування з картопляним пюре та іншими гарнірами за смаком. Гуляш з птиці порадує вас своєю ніжністю і особливою м’якістю.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сметана – 3,5 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі попередньо очищаємо, куряче м’ясо промиваємо під водою і обтираем від вологи паперовими рушниками.

Крок 2. Далі куряче м’ясо обробляємо на шматочки.

Крок 3. Викладаємо філе в пакет, посипаємо борошном і добре все струшуємо.

Крок 4. Дрібно розбираємо цибулю з часником, моркву натираємо на тертці з великими зубчиками.

Крок 5. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут філе близько чотирьох хвилин, після додаємо овочі. Перемішуємо і смажимо ще близько 5 хвилин.

Крок 6. Перемішуємо томатну пасту зі сметаною і водою. Заливаємо сумішшю курку з овочами. Додаємо сіль і посипаємо все чорним меленим перцем.

Крок 7. Тушкуємо частування на слабкому вогні близько 10-15 хвилин.

Крок 8. Гуляш з курки з підливою на сковороді готовий. Подавайте до столу з поживними гарнірами за смаком!

Сациві з курки по-грузинськи — класичний рецепт

Сациві з курки по-грузинськи – класичний рецепт знаменитої колоритною кухні. Якщо ви любите яскраві страви з насиченим смаком, пікантними нотками і незабутнім ароматом, то вам варто скористатися нашим покроковим рецептом.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Кінза – 4 гілки.
  • Горіхи волоські очищені – 0,6 кг
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Коріандр мелений – 1 ст. л.
  • Шафран мелений імеретинський – 1 ст. л.
  • Гвоздика – 3 бутона.
  • Кориця мелена – 1 щіпка.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет білий винний – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курку добре промиваємо, кладемо у велику каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

Крок 2. Відварюємо півтори години після кипіння. Періодично знімаємо пінку.

Крок 3. Відварну птицю виймаємо з бульйону і даємо їй охолонути. Бульйон проціджуємо через марлю і прибираємо в холодильник. Тримаємо його там до утворення жирної скоринки на поверхні.

Крок 4. Розтоплюємо вершкове масло і виливаємо його на деко з пергаментом. Кладемо сюди варену курку цілком. Запікаємо 30 хвилин при температурі 190 градусів.

Крок 5. Після запікання даємо курці охолонути і поділяємо її на порційні шматочки. Кладемо їх в глибоку тарілку, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на час.

Крок 6. З бульйону знімаємо затверділий жир. Розігріваємо його в сковороді і обсмажуємо до прозорості подрібнену ріпчасту цибулю. На це піде приблизно 5-7 хвилин.

Крок 7. Кінзу промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо в блендері. Отриману кашку кладемо в мішечок з марлі. Віджимаємо сік.

Крок 8. Очищаємо волоські горіхи подрібнюємо їх. Після перемішуємо їх з коріандром, перцем, шафраном і соком кінзи. У ступці розминаємо бутони гвоздики, корицю і сіль. Відправляємо суміш до горіхів і знову все перемішуємо.

Крок 9. Вливаємо сюди черпак курячого бульйону і додаємо подрібнений часник. Перемішуємо.

Крок 10. Кип’ятимо залишився курячий бульйон. Порційно відправляємо сюди горіхову заготовку. Перемішуємо і варимо близько 2-3 хвилин.

Крок 11. У готовий соус сациві опускаємо шматочки курки і обсмажену цибулю. Доводимо вміст до кипіння, доповнюємо винним оцтом і лавровими листочками. Варимо 5 хвилин, солимо за смаком. Після вимикаємо вогонь і даємо частування настоятися протягом 15 хвилин.

Крок 12. Сациві з курки по-грузинськи за класичним рецептом готово. Пригощайтеся!

Жульєн з куркою і грибами в духовці

Жульєн з куркою і грибами в духовці – це нескладний у виконанні блюдо, яке дивує своїм ніжним смаком і неймовірно гарним зовнішнім виглядом. Частування підходить для домашніх вечерь, також його можна подавати як ситної закуски до свята або фуршету.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе стегна курки – 300 гр.
  • Гриби печериці – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир брі – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Вершки жирні – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 2. Добре промиваємо печериці, нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 3. Промите і обсушенное філе стегна ріжемо тонкою соломкою.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з оливковою і вершковим маслом.

Крок 5. Опускаємо сюди подрібнену цибулю і обсмажуємо його пару хвилин.

Крок 6. Викладаємо до цибулі гриби і смажимо все разом ще 3-4 хвилини.

Крок 7. Відправляємо в сковороду курячі шматочки. Солимо, перчимо продукти за смаком і смажимо ще 5 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 8. Сир брі нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 9. Відправляємо їх до курки з грибами. Вливаємо жирні вершки, додаємо мускатний горіх. Перемішуємо і тушкуємо до утворення ніжного однорідного соусу.

Крок 10. Викладаємо заготовку у форму для запікання.

Крок 11. Посипаємо тертим твердим сиром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Необхідно розплавити сир.

Крок 12. Жульєн з куркою і грибами в духовці готовий. Подавайте до столу!

Курка, запечена з картоплею в рукаві

Курка, запечена з картоплею в рукаві – це апетитне і ситне блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або свята. Для приготування рум’яної птиці з картоплею, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Урізноманітніть ваше меню ситним гарячим частуванням.

Час готування – 2 години 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка невелика – 1 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Вода – 100 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Сметана – для змазування курки.
  • Вода – 0,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Курку добре промиваємо під водою і обсушуємо.

Крок 2. Суміш перців подрібнюємо в ступці і перемішуємо їх з сіллю, лимонним соком з двох половинок лимона. Отриманою сумішшю обмазуємо курку всередині і зовні.

Крок 3. Всередину птиці кладемо половинку віджатого лимона, дві горошини запашного перцю і лавровий листок. Скріплюємо отвір зубочисткою або кулінарною ниткою.

Крок 4. Картоплю ріжемо часточками. Перемішуємо їх з сіллю і з рештою горошинами перцю, які подрібнюємо. Кладемо в рукав для запікання разом з куркою, вливаємо в рукав половину склянки води.

Крок 5. Зав’язуємо рукав з обох сторін. Кладемо заготовку в форму для запікання і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку на півтори години.

Крок 6. Через півтори години розриваємо рукав. Обмазуємо курку сметаною і відправляємо її назад в духовку на 30 хвилин.

Крок 7. Курка, запечена з картоплею в рукаві, готова. Подавайте до столу!

Курка, запечена з овочами в духовці

Курка, запечена з овочами в духовці, приємно здивує вас своєю соковитістю і яскравим зовнішнім виглядом. Відмінна кулінарна ідея для вашого сімейного обіду або вечері. Скористайтеся нашим рецептом. З його допомогою процес приготування пройде дуже швидко і легко.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 3 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Гриби шампіньйони – 3 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Спеції для курки – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Соус соєвий – 40 мл
  • Чебрець – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку. Курку та овочі промиваємо під водою.

Крок 2. Курячі гомілки натираємо сіллю і спеціями для курки.

Крок 3. Баклажан і кабачок нарізаємо шматочками середнього розміру.

Крок 4. Печериці, червоний цибулю і болгарський перець також обробляємо на шматочки.

Крок 5. Овочі та гриби викладаємо у форму для запікання. Сюди ж кладемо шматочки помідора. Посипаємо продукти сіллю, спеціями, розмарином і чебрецем, поливаємо олією і соєвим соусом.

Крок 6. На овочі кладемо курячі гомілки. Закриваємо заготівлю фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо 15 хвилин, після знімаємо фольгу і готуємо ще 15 хвилин.

Крок 7. Курка, запечена з овочами в духовці, готова. Викладайте частування на тарілку і подавайте до столу!

Шашлик із курячого філе в духовці

Шашлик із курячого філе в духовці – це апетитне гаряче блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або свята. Подавайте дуже смачне частування зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування скористайтесь простий і швидкої кулінарної ідеєю з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 0,6 кг
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Соус томатний – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. М’ясо курячої грудки відокремлюємо від кісточки і нарізаємо невеликими шматочками. Кладемо їх в глибоку миску.

Крок 3. Поливаємо курячі шматочки майонезом.

Крок 4. Сюди ж відправляємо томатний соус.

Крок 5. Вливаємо дві столові ложки соєвого соусу.

Крок 6. Продавлюємо очищений зубчик часнику.

Крок 7. Солимо, перчимо і добре все перемішуємо. Закриваємо курячі шматочки харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 30-60 хвилин.

Крок 8. Нанизуємо курячі шматочки на дерев’яні шпажки, попередньо замочені у холодній воді на 30 хвилин. Розміщуємо заготівлю над формою для запікання.

Крок 9. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 10. Шашлик із курячого філе в духовці готовий. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!

Рулетики з курячого філе з начинкою в духовці

Рулетики з курячого філе з начинкою в духовці – це оригінальна кулінарна ідея, яку нескладно здійснити в домашніх умовах. Готове блюдо вийде неймовірно соковитим і м’яким. Підходить як для сімейного обіду, так і для ваших свят. Спробуйте!

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 4 шт.
  • Сир тертий – 1,5 склянки
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Куряче філе акуратно відокремлюємо від кісток. Необхідно отримати цілісні пласти для рулетів.

Крок 2. Промиту петрушку дрібно нарізаємо і кладемо в глибоку миску.

Крок 3. Сюди ж додаємо тертий сир. Вибирайте сорт, який добре плавиться. Трохи сиру залишаємо для запікання.

Крок 4. Продавлюємо в заготовку зубчики часнику.

Крок 5. Доповнюємо масу размягченными шматочками вершкового масла.

Крок 6. Посипаємо продукти сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 7. Ретельно вимішуємо заготовку для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 8. Кожне куряче філе розрізаємо горизонтально, щоб у нас вийшло 8 шматочків. Шматочки курячого філе посипаємо сіллю і перцем.

Крок 9. Накриваємо їх харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молотком.

Крок 10. Відбиваємо з обох сторін.

Крок 11. На край кожного філе кладемо трохи начинки.

Крок 12. Починаємо згортати заготовки в щільні рулетики.

Крок 13. Закріплюємо дерев’яними шпажками.

Крок 14. Таким чином формуємо всі рулетики.

Крок 15. Підготовлені рулети кладемо в сковороду з рослинним маслом.

Крок 16. Швидко обсмажуємо на сильному вогні до появи рум’яної скоринки.

Крок 17. Викладаємо рум’яні рулети у форму для запікання.

Крок 18. Гарненько обмазуємо їх невеликою кількістю майонезу.

Крок 19. Посипаємо тертим сиром.

Крок 20. Запікаємо страву 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 21. Рулетики з курячого філе з начинкою в духовці готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

М’ясо по-французьки з курячого філе

М’ясо по-французьки з курячого філе – це ситне і яскраве за смаком страва для вашого домашнього обіду, вечері або святкового столу. Подавайте дуже смачне частування зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир твердий – 220 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • французькі Трави – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе накриваємо плівкою і акуратно відбиваємо кухонним молотком з обох сторін.

Крок 2. Кожне відбите філе добре натираємо сіллю, меленим перцем, французькими травами і подрібненим часником. Тепер шматочки бажано залишити для маринування на 2-3 години.

Крок 3. Сир натираємо на крупній тертці, цибулю і помідори ріжемо тонкими кружками.

Крок 4. Обмазуємо форму для запікання олією. Викладаємо сюди гуртки цибулі, після куряче філе і кружечки помідорів.

Крок 5. Посипаємо заготівлю тертим сиром.

Крок 6. Блюдо прикриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності знімаємо фольгу.

Крок 7. М’ясо по-французьки з курячого філе готово. Розкладайте по тарілках і пригощайтеся!