Страви з курки на друге – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Гуляш з курки з підливою на сковороді

Гуляш з курки з підливою на сковороді – це апетитне гаряче блюдо для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте дуже смачне частування з картопляним пюре та іншими гарнірами за смаком. Гуляш з птиці порадує вас своєю ніжністю і особливою м’якістю.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сметана – 3,5 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі попередньо очищаємо, куряче м’ясо промиваємо під водою і обтираем від вологи паперовими рушниками.

Крок 2. Далі куряче м’ясо обробляємо на шматочки.

Крок 3. Викладаємо філе в пакет, посипаємо борошном і добре все струшуємо.

Крок 4. Дрібно розбираємо цибулю з часником, моркву натираємо на тертці з великими зубчиками.

Крок 5. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут філе близько чотирьох хвилин, після додаємо овочі. Перемішуємо і смажимо ще близько 5 хвилин.

Крок 6. Перемішуємо томатну пасту зі сметаною і водою. Заливаємо сумішшю курку з овочами. Додаємо сіль і посипаємо все чорним меленим перцем.

Крок 7. Тушкуємо частування на слабкому вогні близько 10-15 хвилин.

Крок 8. Гуляш з курки з підливою на сковороді готовий. Подавайте до столу з поживними гарнірами за смаком!