Страви з курки на друге – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

М’ясо по-французьки з курячого філе

М’ясо по-французьки з курячого філе – це ситне і яскраве за смаком страва для вашого домашнього обіду, вечері або святкового столу. Подавайте дуже смачне частування зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир твердий – 220 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • французькі Трави – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе накриваємо плівкою і акуратно відбиваємо кухонним молотком з обох сторін.

Крок 2. Кожне відбите філе добре натираємо сіллю, меленим перцем, французькими травами і подрібненим часником. Тепер шматочки бажано залишити для маринування на 2-3 години.

Крок 3. Сир натираємо на крупній тертці, цибулю і помідори ріжемо тонкими кружками.

Крок 4. Обмазуємо форму для запікання олією. Викладаємо сюди гуртки цибулі, після куряче філе і кружечки помідорів.

Крок 5. Посипаємо заготівлю тертим сиром.

Крок 6. Блюдо прикриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності знімаємо фольгу.

Крок 7. М’ясо по-французьки з курячого філе готово. Розкладайте по тарілках і пригощайтеся!