М’ясо по-французьки з курячого філе
М’ясо по-французьки з курячого філе – це ситне і яскраве за смаком страва для вашого домашнього обіду, вечері або святкового столу. Подавайте дуже смачне частування зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Філе куряче – 0,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Сир твердий – 220 гр.
- Майонез – 80 гр.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- французькі Трави – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе накриваємо плівкою і акуратно відбиваємо кухонним молотком з обох сторін.
Крок 2. Кожне відбите філе добре натираємо сіллю, меленим перцем, французькими травами і подрібненим часником. Тепер шматочки бажано залишити для маринування на 2-3 години.
Крок 3. Сир натираємо на крупній тертці, цибулю і помідори ріжемо тонкими кружками.
Крок 4. Обмазуємо форму для запікання олією. Викладаємо сюди гуртки цибулі, після куряче філе і кружечки помідорів.
Крок 5. Посипаємо заготівлю тертим сиром.
Крок 6. Блюдо прикриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності знімаємо фольгу.
Крок 7. М’ясо по-французьки з курячого філе готово. Розкладайте по тарілках і пригощайтеся!