Рулетики з курячого філе з начинкою в духовці
Рулетики з курячого філе з начинкою в духовці – це оригінальна кулінарна ідея, яку нескладно здійснити в домашніх умовах. Готове блюдо вийде неймовірно соковитим і м’яким. Підходить як для сімейного обіду, так і для ваших свят. Спробуйте!
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 4 шт.
- Сир тертий – 1,5 склянки
- Часник – 2 зубчики.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Петрушка – 1 пучок.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Куряче філе акуратно відокремлюємо від кісток. Необхідно отримати цілісні пласти для рулетів.
Крок 2. Промиту петрушку дрібно нарізаємо і кладемо в глибоку миску.
Крок 3. Сюди ж додаємо тертий сир. Вибирайте сорт, який добре плавиться. Трохи сиру залишаємо для запікання.
Крок 4. Продавлюємо в заготовку зубчики часнику.
Крок 5. Доповнюємо масу размягченными шматочками вершкового масла.
Крок 6. Посипаємо продукти сіллю і чорним меленим перцем.
Крок 7. Ретельно вимішуємо заготовку для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
Крок 8. Кожне куряче філе розрізаємо горизонтально, щоб у нас вийшло 8 шматочків. Шматочки курячого філе посипаємо сіллю і перцем.
Крок 9. Накриваємо їх харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молотком.
Крок 10. Відбиваємо з обох сторін.
Крок 11. На край кожного філе кладемо трохи начинки.
Крок 12. Починаємо згортати заготовки в щільні рулетики.
Крок 13. Закріплюємо дерев’яними шпажками.
Крок 14. Таким чином формуємо всі рулетики.
Крок 15. Підготовлені рулети кладемо в сковороду з рослинним маслом.
Крок 16. Швидко обсмажуємо на сильному вогні до появи рум’яної скоринки.
Крок 17. Викладаємо рум’яні рулети у форму для запікання.
Крок 18. Гарненько обмазуємо їх невеликою кількістю майонезу.
Крок 19. Посипаємо тертим сиром.
Крок 20. Запікаємо страву 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 21. Рулетики з курячого філе з начинкою в духовці готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!