Страви з курки на друге – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Курка, запечена з овочами в духовці

Курка, запечена з овочами в духовці, приємно здивує вас своєю соковитістю і яскравим зовнішнім виглядом. Відмінна кулінарна ідея для вашого сімейного обіду або вечері. Скористайтеся нашим рецептом. З його допомогою процес приготування пройде дуже швидко і легко.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 3 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Гриби шампіньйони – 3 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Спеції для курки – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Соус соєвий – 40 мл
  • Чебрець – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку. Курку та овочі промиваємо під водою.

Крок 2. Курячі гомілки натираємо сіллю і спеціями для курки.

Крок 3. Баклажан і кабачок нарізаємо шматочками середнього розміру.

Крок 4. Печериці, червоний цибулю і болгарський перець також обробляємо на шматочки.

Крок 5. Овочі та гриби викладаємо у форму для запікання. Сюди ж кладемо шматочки помідора. Посипаємо продукти сіллю, спеціями, розмарином і чебрецем, поливаємо олією і соєвим соусом.

Крок 6. На овочі кладемо курячі гомілки. Закриваємо заготівлю фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо 15 хвилин, після знімаємо фольгу і готуємо ще 15 хвилин.

Крок 7. Курка, запечена з овочами в духовці, готова. Викладайте частування на тарілку і подавайте до столу!