Курка, запечена з овочами в духовці
Курка, запечена з овочами в духовці, приємно здивує вас своєю соковитістю і яскравим зовнішнім виглядом. Відмінна кулінарна ідея для вашого сімейного обіду або вечері. Скористайтеся нашим рецептом. З його допомогою процес приготування пройде дуже швидко і легко.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 3 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Гриби шампіньйони – 3 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Спеції для курки – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Соус соєвий – 40 мл
- Чебрець – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку. Курку та овочі промиваємо під водою.
Крок 2. Курячі гомілки натираємо сіллю і спеціями для курки.
Крок 3. Баклажан і кабачок нарізаємо шматочками середнього розміру.
Крок 4. Печериці, червоний цибулю і болгарський перець також обробляємо на шматочки.
Крок 5. Овочі та гриби викладаємо у форму для запікання. Сюди ж кладемо шматочки помідора. Посипаємо продукти сіллю, спеціями, розмарином і чебрецем, поливаємо олією і соєвим соусом.
Крок 6. На овочі кладемо курячі гомілки. Закриваємо заготівлю фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо 15 хвилин, після знімаємо фольгу і готуємо ще 15 хвилин.
Крок 7. Курка, запечена з овочами в духовці, готова. Викладайте частування на тарілку і подавайте до столу!