Страви з курки на друге – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Жульєн з куркою і грибами в духовці

Жульєн з куркою і грибами в духовці – це нескладний у виконанні блюдо, яке дивує своїм ніжним смаком і неймовірно гарним зовнішнім виглядом. Частування підходить для домашніх вечерь, також його можна подавати як ситної закуски до свята або фуршету.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе стегна курки – 300 гр.
  • Гриби печериці – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир брі – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Вершки жирні – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 2. Добре промиваємо печериці, нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 3. Промите і обсушенное філе стегна ріжемо тонкою соломкою.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з оливковою і вершковим маслом.

Крок 5. Опускаємо сюди подрібнену цибулю і обсмажуємо його пару хвилин.

Крок 6. Викладаємо до цибулі гриби і смажимо все разом ще 3-4 хвилини.

Крок 7. Відправляємо в сковороду курячі шматочки. Солимо, перчимо продукти за смаком і смажимо ще 5 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 8. Сир брі нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 9. Відправляємо їх до курки з грибами. Вливаємо жирні вершки, додаємо мускатний горіх. Перемішуємо і тушкуємо до утворення ніжного однорідного соусу.

Крок 10. Викладаємо заготовку у форму для запікання.

Крок 11. Посипаємо тертим твердим сиром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Необхідно розплавити сир.

Крок 12. Жульєн з куркою і грибами в духовці готовий. Подавайте до столу!