Жульєн з куркою і грибами в духовці
Жульєн з куркою і грибами в духовці – це нескладний у виконанні блюдо, яке дивує своїм ніжним смаком і неймовірно гарним зовнішнім виглядом. Частування підходить для домашніх вечерь, також його можна подавати як ситної закуски до свята або фуршету.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе стегна курки – 300 гр.
- Гриби печериці – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Сир брі – 100 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Вершки жирні – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Горіх мускатний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.
Крок 2. Добре промиваємо печериці, нарізаємо тонкими пластинками.
Крок 3. Промите і обсушенное філе стегна ріжемо тонкою соломкою.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з оливковою і вершковим маслом.
Крок 5. Опускаємо сюди подрібнену цибулю і обсмажуємо його пару хвилин.
Крок 6. Викладаємо до цибулі гриби і смажимо все разом ще 3-4 хвилини.
Крок 7. Відправляємо в сковороду курячі шматочки. Солимо, перчимо продукти за смаком і смажимо ще 5 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 8. Сир брі нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 9. Відправляємо їх до курки з грибами. Вливаємо жирні вершки, додаємо мускатний горіх. Перемішуємо і тушкуємо до утворення ніжного однорідного соусу.
Крок 10. Викладаємо заготовку у форму для запікання.
Крок 11. Посипаємо тертим твердим сиром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Необхідно розплавити сир.
Крок 12. Жульєн з куркою і грибами в духовці готовий. Подавайте до столу!