Страви з курки на друге – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Плов з курки на сковороді

Плов з курки на сковороді порадує вас яскравим смаком, поживністю та швидким кулінарним процесом. До того ж, частування вийде не дуже калорійним. Подавайте до обіду або вечері в колі родини. Можна доповнити свіжими овочами або соліннями. Спробуйте!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 6 шт.
  • Рис – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Барбарис – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка солодка – за смаком.
  • Зіра – за смаком.
  • Шафран – за смаком.
  • Перець червоний гострий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Курячі крила промиваємо під водою і обсушуємо. Після їх розрізаємо на дві частини. Зручно це робити за допомогою невеликого кухонного сокири, але також можна використовувати гострий ніж.

Крок 2. Обсмажуємо курячі шматочки на олії до рум’янцю. Смажити до повної готовності не потрібно, досить швидко підрум’янити на сильному вогні.

Крок 3. Доповнюємо курку зірою і обсмажуємо ще 5 хвилин. За цей час курячі крила придбають апетитний аромат.

Крок 4. Відправляємо сюди півкільця цибулі і нарізану брусочками моркву.

Крок 5. Приєднуємо шматочки часнику, шафран і барбарис.

Крок 6. Посипаємо частування іншими ароматними спеціями.

Крок 7. Перемішуємо вміст сковороди і обсмажуємо близько 10-15 хвилин.

Крок 8. Ретельно промиваємо рис під водою і висипаємо його в заготовку.

Крок 9. Заливаємо заготівлю двома склянками води. Попередньо її потрібно прокип’ятити.

Крок 10. Зменшуємо вогонь і тушкуємо страву під кришкою близько 20 хвилин.

Крок 11. Вимикаємо вогонь, перемішуємо плов і даємо йому ще трохи настоятися під кришкою.

Крок 12. Плов з курки на сковороді готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!