Страви з курки на друге – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Сациві з курки по-грузинськи — класичний рецепт

Сациві з курки по-грузинськи – класичний рецепт знаменитої колоритною кухні. Якщо ви любите яскраві страви з насиченим смаком, пікантними нотками і незабутнім ароматом, то вам варто скористатися нашим покроковим рецептом.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Кінза – 4 гілки.
  • Горіхи волоські очищені – 0,6 кг
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Коріандр мелений – 1 ст. л.
  • Шафран мелений імеретинський – 1 ст. л.
  • Гвоздика – 3 бутона.
  • Кориця мелена – 1 щіпка.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет білий винний – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курку добре промиваємо, кладемо у велику каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

Крок 2. Відварюємо півтори години після кипіння. Періодично знімаємо пінку.

Крок 3. Відварну птицю виймаємо з бульйону і даємо їй охолонути. Бульйон проціджуємо через марлю і прибираємо в холодильник. Тримаємо його там до утворення жирної скоринки на поверхні.

Крок 4. Розтоплюємо вершкове масло і виливаємо його на деко з пергаментом. Кладемо сюди варену курку цілком. Запікаємо 30 хвилин при температурі 190 градусів.

Крок 5. Після запікання даємо курці охолонути і поділяємо її на порційні шматочки. Кладемо їх в глибоку тарілку, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на час.

Крок 6. З бульйону знімаємо затверділий жир. Розігріваємо його в сковороді і обсмажуємо до прозорості подрібнену ріпчасту цибулю. На це піде приблизно 5-7 хвилин.

Крок 7. Кінзу промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо в блендері. Отриману кашку кладемо в мішечок з марлі. Віджимаємо сік.

Крок 8. Очищаємо волоські горіхи подрібнюємо їх. Після перемішуємо їх з коріандром, перцем, шафраном і соком кінзи. У ступці розминаємо бутони гвоздики, корицю і сіль. Відправляємо суміш до горіхів і знову все перемішуємо.

Крок 9. Вливаємо сюди черпак курячого бульйону і додаємо подрібнений часник. Перемішуємо.

Крок 10. Кип’ятимо залишився курячий бульйон. Порційно відправляємо сюди горіхову заготовку. Перемішуємо і варимо близько 2-3 хвилин.

Крок 11. У готовий соус сациві опускаємо шматочки курки і обсмажену цибулю. Доводимо вміст до кипіння, доповнюємо винним оцтом і лавровими листочками. Варимо 5 хвилин, солимо за смаком. Після вимикаємо вогонь і даємо частування настоятися протягом 15 хвилин.

Крок 12. Сациві з курки по-грузинськи за класичним рецептом готово. Пригощайтеся!