Сациві з курки по-грузинськи — класичний рецепт
Сациві з курки по-грузинськи – класичний рецепт знаменитої колоритною кухні. Якщо ви любите яскраві страви з насиченим смаком, пікантними нотками і незабутнім ароматом, то вам варто скористатися нашим покроковим рецептом.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Масло вершкове – 20 гр.
- Кінза – 4 гілки.
- Горіхи волоські очищені – 0,6 кг
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Коріандр мелений – 1 ст. л.
- Шафран мелений імеретинський – 1 ст. л.
- Гвоздика – 3 бутона.
- Кориця мелена – 1 щіпка.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – за смаком.
- Оцет білий винний – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Курку добре промиваємо, кладемо у велику каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.
Крок 2. Відварюємо півтори години після кипіння. Періодично знімаємо пінку.
Крок 3. Відварну птицю виймаємо з бульйону і даємо їй охолонути. Бульйон проціджуємо через марлю і прибираємо в холодильник. Тримаємо його там до утворення жирної скоринки на поверхні.
Крок 4. Розтоплюємо вершкове масло і виливаємо його на деко з пергаментом. Кладемо сюди варену курку цілком. Запікаємо 30 хвилин при температурі 190 градусів.
Крок 5. Після запікання даємо курці охолонути і поділяємо її на порційні шматочки. Кладемо їх в глибоку тарілку, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на час.
Крок 6. З бульйону знімаємо затверділий жир. Розігріваємо його в сковороді і обсмажуємо до прозорості подрібнену ріпчасту цибулю. На це піде приблизно 5-7 хвилин.
Крок 7. Кінзу промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо в блендері. Отриману кашку кладемо в мішечок з марлі. Віджимаємо сік.
Крок 8. Очищаємо волоські горіхи подрібнюємо їх. Після перемішуємо їх з коріандром, перцем, шафраном і соком кінзи. У ступці розминаємо бутони гвоздики, корицю і сіль. Відправляємо суміш до горіхів і знову все перемішуємо.
Крок 9. Вливаємо сюди черпак курячого бульйону і додаємо подрібнений часник. Перемішуємо.
Крок 10. Кип’ятимо залишився курячий бульйон. Порційно відправляємо сюди горіхову заготовку. Перемішуємо і варимо близько 2-3 хвилин.
Крок 11. У готовий соус сациві опускаємо шматочки курки і обсмажену цибулю. Доводимо вміст до кипіння, доповнюємо винним оцтом і лавровими листочками. Варимо 5 хвилин, солимо за смаком. Після вимикаємо вогонь і даємо частування настоятися протягом 15 хвилин.
Крок 12. Сациві з курки по-грузинськи за класичним рецептом готово. Пригощайтеся!