Гнізда з макаронів з фаршем в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Це блюдо готується досить просто і стане ідеальним і дуже смачною вечерею. Пропонуємо вам варіант приготування в духовці, з сиром, зі сметаною, з вершками, з грибами, з помідорами і з томатною пастою.

Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем в духовці?

На макаронні гнізда укладаються кульки з фаршу, і вони заливаються соусом із томатної пасти, води і солі. Всі запікається в духовці протягом 30-35 хвилин. У підсумку виходить дуже ситне блюдо з насиченим смаком.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Фарш м’ясний 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Томатна паста-3 ст. л.
  • Вода-1 склянка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Гніздо з макаронів 7 шт.
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем в духовці? Фарш кладемо в глибоку ємність. Чистимо цибулю та нарізаємо його дрібним кубиком. Часник також чистимо і пропускаємо через прес або дрібно нарізаємо ножем. Відправляємо все до фаршу.
  2. Додаємо сіль, перець і інші спеції. Ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси.
  3. Дно форми для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо туди наші гнізда з макаронів. Намагаємося класти їх не занадто близько один до одного, так як вони збільшаться в розмірі і можуть злипнутися.
  4. ліпимо З фаршу невеликі кульки і вкладаємо їх зверху на гнізда, злегка притискаючи.
  5. В окремій ємності змішати томатну пасту, воду і сіль. Перемішуємо, поки не вийде однорідний соус.
  6. Заливаємо цією рідиною гнізда з фаршем і додаємо ще трохи гарячої води, щоб макарони майже повністю були їй покриті.
  7. Розігріваємо духовку до 180оС і готуємо в ній макарони з фаршем приблизно 30-35 хвилин. Готова страва має майже повністю увібрати в себе рідину, а паста розбухне і збільшиться в 2 рази.
  8. Готові гнізда перекладаємо в тарілку і подаємо до столу. Зверху можна прикрасити страву свіжою зеленню. Приємного апетиту!