Гнізда з макаронів з фаршем в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Це блюдо готується досить просто і стане ідеальним і дуже смачною вечерею. Пропонуємо вам варіант приготування в духовці, з сиром, зі сметаною, з вершками, з грибами, з помідорами і з томатною пастою.

Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем в духовці?

На макаронні гнізда укладаються кульки з фаршу, і вони заливаються соусом із томатної пасти, води і солі. Всі запікається в духовці протягом 30-35 хвилин. У підсумку виходить дуже ситне блюдо з насиченим смаком.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Фарш м’ясний 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Томатна паста-3 ст. л.
  • Вода-1 склянка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Гніздо з макаронів 7 шт.
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем в духовці? Фарш кладемо в глибоку ємність. Чистимо цибулю та нарізаємо його дрібним кубиком. Часник також чистимо і пропускаємо через прес або дрібно нарізаємо ножем. Відправляємо все до фаршу.
  2. Додаємо сіль, перець і інші спеції. Ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси.
  3. Дно форми для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо туди наші гнізда з макаронів. Намагаємося класти їх не занадто близько один до одного, так як вони збільшаться в розмірі і можуть злипнутися.
  4. ліпимо З фаршу невеликі кульки і вкладаємо їх зверху на гнізда, злегка притискаючи.
  5. В окремій ємності змішати томатну пасту, воду і сіль. Перемішуємо, поки не вийде однорідний соус.
  6. Заливаємо цією рідиною гнізда з фаршем і додаємо ще трохи гарячої води, щоб макарони майже повністю були їй покриті.
  7. Розігріваємо духовку до 180оС і готуємо в ній макарони з фаршем приблизно 30-35 хвилин. Готова страва має майже повністю увібрати в себе рідину, а паста розбухне і збільшиться в 2 рази.
  8. Готові гнізда перекладаємо в тарілку і подаємо до столу. Зверху можна прикрасити страву свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Гнізда з макаронів з фаршем та сиром у духовці

Для початку макарони відварюють, потім в гнізда укладається фарш. Все заливається соусом з обсмаженої моркви з цибулею, сметаною і кетчупом. Форма накривається фольгою і за 10 хвилин до кінця приготування, макарони з фаршем сиплються зверху сиром.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Фарш – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кетчуп – 3 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Гнізда з макаронів – 9 шт.
  • Сир – 150-200 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Беремо відповідну глибоку ємність і кладемо туди фарш. Половину цибулини дрібно нарізаємо і відправляємо до фаршу. Слідом розбиваємо одне яйце, солимо, перчимо за смаком і добре все перемішуємо.

2. Моркву ретельно миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Другу половину цибулини дрібно нарізаємо.

3. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому моркву з цибулею до напівготовності. Далі відправляємо до овочів сметану, кетчуп, добре перемішуємо і готуємо ще пару хвилин. Додаємо сіль з перцем за смаком і ще раз перемішуємо.

4. В киплячу солону воду відправляємо наші гнізда з макаронів і тримаємо їх там близько 30 секунд, щоб вони стали злегка м’якими.

5. Пом’якшені гнізда дістаємо з води і перекладаємо у форму, в якій будемо запікати.

6. З готового фаршу формуємо невеличкі кульки і укладаємо їх поверх макаронів. На одне гніздо йде приблизно 1 столова ложка фаршу.

7. Викладаємо на макарони з фаршем отриману засмажку з цибулі, моркви, кетчупу і сметани. Потім заливаємо все гарячої, попередньо підсоленій водою. Зверху накриваємо форму фольгою. Духовку розігріваємо до 180оС і готуємо страву протягом 30 хвилин.

8. В цей час натираємо на дрібній тертці сир і через півгодини знімаємо з форми фольгу, посипаємо тертим сиром і ставимо назад в духовку ще на 10 хвилин.

9. Готову страву перекладаємо на тарілки, посипаємо зверху свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Соковиті гнізда з макаронів з фаршем і сметаною, запечені в духовці

Для приготування нам знадобляться макарони-гнізда, фарш, цибуля, морква, сметана, твердий сир, рослинне масло і вода. Макарони з фаршем запікаються близько 40 хвилин і виходять дуже ароматними та смачними.

Час приготування: 1 ч. 10 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гнізда з макаронів – 12 шт.
  • Фарш – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку готуємо заливку для макаронів. Для цього чистимо одну цибулину і дрібно нарізаємо. Також чистимо моркву натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому овочі до м’якого стану.

2. Далі вливаємо в сковороду 2 склянки води, додаємо сметану, сіль, перець і все добре перемішуємо. Доводимо рідину до кипіння і знімаємо з вогню.

3. Фарш перекладаємо в окрему ємність і змішуємо його з дрібно нарізаною цибулиною.

4. Кип’ятимо воду, додаємо сіль і варимо гнізда з макаронів протягом хвилини, щоб вони швидше приготувалися в духовці.

5. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо в неї зварену пасту.

6. У кожне гніздо відправляємо фарш і злегка притискаємо зверху.

7. Тепер заливаємо все приготованим соусом з моркви, цибулі та сметани. Важливо, щоб макарони були повністю покриті або вони вийдуть трохи жорсткими.

8. Якщо рідини у формі мало, то додаємо ще потрібну кількість води. Зверху все посипаємо натертим твердим сиром.

9. Духовку розігріваємо до 180оС і готуємо в ній гнізда з фаршем близько 40-50 хвилин. Зверху накриваємо форму фольгою. Готову страву перекладаємо на тарілки і при бажанні посипаємо свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Як смачно запекти гнізда з макаронів з фаршем і вершками?

З курячого фаршу формуються кульки і їм начинюються гнізда. Все заливається соусом з вершків, цибулі і борошна. Блюдо випікається під фольгою близько 40 хвилин. За 15 хвилин до готовності макарони з фаршем посипаються сиром.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гнізда з макаронів – 10 шт.
  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 10% – 125 мл
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо чайну ложку вершкового масла й обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. Половину відкладаємо, так як вона піде у фарш.

2. Тепер додаємо в сковороду борошно і ретельно все перемішуємо. Перемикаємо на маленький вогонь і вливаємо вершки. Перемішуємо лопаткою, поки не вийде однорідна маса. Також вливаємо невелику кількість води і солимо за смаком. Даємо соусу прогрітися і знімаємо з вогню, не доводячи до кипіння.

3. В окрему ємність викладаємо курячий фарш (можна також використовувати індичий), додаємо до нього смажену цибулю, майонез, сіль з перцем за смаком і ретельно все перемішуємо.

4. Гнізда з макаронів викладаємо у форму для запікання і начиняє їх фаршем. Тепер заливаємо все соусом з вершків і накриваємо фольгою. Зверху прорізаємо 3 невеликі дірочки, через які буде виходити пар.

5. Розігріваємо духовку до 220оС і відправляємо туди форму на 25 хвилин.

6. Через це час знімаємо фольгу і посипаємо гнізда з фаршем натертим на тертці твердим сиром. Ставимо назад в духовку ще на 15-20 хвилин, щоб сир запікся. Фольгою вже не накриваємо.

7. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт макаронних гнізд з фаршем і грибами в духовці

Печериці обсмажуються разом з цибулею на сковороді. Гнізда начинюються фаршем з яловичини і свинини і зверху на них кладуть обсмажені гриби. Потім все заливається соусом зі сметани з водою і випікається 40 хвилин. Готову страву посипається зверху зеленню і сиром.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гнізда з макаронів – 12 шт.
  • Фарш – 400 гр.
  • Печериці – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сир пармезан – 2 ст. л.
  • Крупа манна – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. В окрему ємність викладаємо фарш з яловичини і свинини. Одну цибулину чистимо, дрібно нарізаємо і відправляємо до фаршу. Також додаємо 50 мл холодної води і манну крупу. Все ретельно перемішуємо і даємо постояти близько 20 хвилин, щоб манка розбухла.

2. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому 2 дрібно нарізані цибулини до прозорості.

3. Печериці ретельно промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо в сковороду з цибулею. Додаємо сіль з перцем по смаку, перемішуємо і смажимо 10-15 хвилин.

4. У форму для запікання викладаємо гнізда з макаронів.

5. З готового фаршу ліпимо невеликі кульки і кладемо зверху на гнізда. Слідом рівномірно викладаємо обсмажені гриби з цибулею.

6. В окремій ємності сметану розводимо в 200 мл гарячої води, солимо, перчимо і заливаємо отриманою сумішшю макарони. Вони повинні бути покриті рідиною приблизно на половину.

7. Накриваємо форму фольгою і відправляємо її в духовку на 30-40 хвилин при 180оС.

8. Через це час знімаємо з форми фольгу, посипаємо натертим на тертці пармезаном і дрібно січеною зеленню. Відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.

9. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!

Макаронні гнізда з фаршем і помідорами в духовці

На сковороді обсмажується моркву, цибулю, помідори і фарш. В цей час відварюються гнізда і потім вони переходять у форму для запікання. Далі вони начинюються фаршем з овочами. Все заливається соусом з томатного соусу, вершків і посипається сиром.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гнізда з макаронів – 12 шт.
  • Фарш – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Вершки 10% – 100 мл
  • Соус томатний – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому овочі до м’якого стану.

2. Далі додаємо в сковороду фарш, 2 столові ложки томатного соусу, сіль з перцем за смаком і добре перемішуємо.

3. Помідор ошпарюємо окропом і знімаємо з нього шкірку. Нарізаємо його невеликим кубиком і закидаємо в сковороду з фаршем, цибулею та морквою. Тушкуємо на середньому вогні близько 10 хвилин до повної готовності фаршу.

4. В окремій ємності збиваємо вершки і столову ложку томатного соусу. Наш соус готовий.

5. Твердий сир натираємо на середній тертці.

6. Тепер відварюємо макарони. Час залежить від вказівок на упаковці.

7. Зварені гнізда акуратно перекладаємо у форму для запікання і викладаємо поверх кожного обсмажений фарш з овочами. Заливаємо все отриманому соусом і посипаємо зверху натертим твердим сиром. Духовку розігріваємо до 180оС і ставимо в неї форму на 20 хвилин.

8. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!

Соковиті гнізда з макаронів з фаршем і томатною пастою

Макарони трохи відварюються і потім перекладаються на форму для запікання. Зверху укладаються кульки з фаршу і все заливається соусом з моркви, цибулі, сметани і томатної пасти. Також на кожне гніздо додається трохи майонезу. Страва готується в духовці близько 40 хвилин.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Гнізда з макаронів – 250 гр.
  • Фарш – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо кубиком.

2. Половину нарізаної цибулі додаємо в ємність з фаршем.

3. Також розбиваємо туди одне яйце і додаємо сіль з перцем за смаком. Все ретельно перемішуємо.

4. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

5. Далі відварюємо макарони. Опускаємо їх у киплячу підсолену воду на 3-5 хвилин.

6. Потім перекладаємо зварені гнізда у форму для запікання. Також відливаємо в окрему ємність півтори склянки води, в якій варилися макарони.

7. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і моркву, поки вони не стануть м’якими. Далі додаємо томатну пасту, сметану і перемішуємо.

8. Вливаємо в сковороду воду від пасти і готуємо соус приблизно 5 хвилин на середньому вогні, іноді помішуючи.

9. Зверху на гнізда з макаронів викладаємо невеликі кульки з фаршу.

10. Заливаємо все отриманому соусом і на кожне гніздо видавлюємо трохи майонезу.

11. Розігріваємо духовку до 180оС і відправляємо в неї форму на 15 хвилин. Через це час виймаємо її і посипаємо макарони з фаршем тертим сиром і ставимо в духовку ще на 10 хвилин.

12. Перекладаємо готову страву на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!