Кролик в сметані в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

М’ясо кролика – нежирний і корисний продукт, багатий необхідними вітамінами і мінералами. Така страва підходить для поживного обіду або вечері, а також буде відмінним варіантом для дитячого меню. Смачно приготувати продукт можна в духовці зі сметаною. Беріть на замітку добірку з 5-і простих рецептів з покроковим описом процесу.

Як смачно приготувати кролика в сметані в духовці?

Корисний і поживний кролик – відмінна ідея для сімейного обіду або вечері. Цікаво запекти м’ясо можна з додаванням сметани. Кулінарний процес не забере багато часу, а готову страву порадує яскравим смаком.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кролик 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сметана 500 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати кролика в сметані в духовці? Тушку промиваємо і ділимо на частини. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння.
  2. Викладаємо м’ясо в глибоку посуд, посипаємо його сіллю і перцем за смаком. Ретельно вимішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися.
  3. Перекладаємо підготовлені шматочки у форму для випікання.
  4. Далі нарізаємо цибулю тонкими півкільцями.
  5. М’ясо заливаємо сметаною. Рівномірно розподіляємо її по зайцю.
  6. Викладаємо зверху кільця цибулі.
  7. Відправляємо заготовку на 50 хвилин в духову шафу, який попередньо прогріваємо до 180 градусів.
  8. Яскравий і соковитий кролик в сметані готовий. Дайте частування трохи охолонути і подавайте до столу!

М’який кролик тушкована зі сметаною в рукаві

Просте і неймовірно смачне блюдо для вашого столу – кролик зі сметаною в рукаві. М’ясо вийде ніжним і м’яким. Використовуйте кулінарну ідею для сімейної вечері або святкового столу.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кролик – 1 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сметана – 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вино біле сухе – 1 склянка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло оливкова – 100 мл

Процес приготування:

1. Тушку кролика промиваємо і ділимо на шматки середнього розміру. Обсмажуємо їх на оливковій олії і вершковому маслі на великому вогні. Буде достатньо 2-3 хвилин. Готуємо тільки для появи рум’янцю.

2. Перекладаємо м’ясо на час в будь-який посуд, щоб відпочило.

3. У цей момент займемося соусом. У час, що залишився в сковороді масло вливаємо сухе вино. Після його нагрівання додаємо сметану, сіль і спеції. Тушкуємо на слабкому вогні близько 3 хвилин, постійно помішуючи.

4. В рукав для запікання викладаємо кролика.

5. Заливаємо золотисті шматочки сметанною масою. Зав’язуємо заготовку з обох сторін. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на півтори години.

6. Ароматний і соковитий кролик в сметані готовий. Діставайте з духовки і пробуйте!

Запечений кролик з картоплею в сметані в духовці

Готове поживне блюдо для вашого столу – запечений кролик в сметані з картоплею. Смачне і ароматне частування підійде і для святкового меню. Оцініть просту кулінарну ідею.

Час готування: 1 год

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кролик – 1 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Квасоля стручкова – 200 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сметана – 200 мл
  • Вода – 100 мл
  • Масло рослинне – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Тонкими брусами нарізаємо моркву. Готуємо стручкову квасолю.

2. Очищений картопля промиваємо і ділимо на часточки середнього розміру.

3. Кролика розрізаємо на частини. Посипаємо їх сіллю, спеціями і подрібненим часником. Старанно перемішуємо.

4. Картопля з іншими овочами викладаємо на обмазаний маслом деко.

5. Зверху маємо підготовлене м’ясо.

6. В окремій тарілці змішуємо сметану, воду і спеції. Перемішуємо до однорідності.

7. Поливаємо інгредієнти сметанною заливкою.

8. Готуємо страву 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.

9. Через зазначений час страва буде готове. Діліть його на порції і подавайте до столу!

Ніжний кролик зі сметаною і часником в духовці

Нежирне і смачне кроляче м’ясо можна приготувати зі сметаною і часником. Запечене блюдо вийде ніжним і ароматним. Беріть ідею для вашого сімейного обіду або вечері.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Окіст кролячий – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лимон – 1/3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сметана – 150 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Заздалегідь промиваємо шматочки кролика та очищаємо овочі.

2. Укладаємо кролика в глибоку посуд, натираємо сіллю і спеціями за смаком.

3. Поливаємо м’ясо сметаною, і доповнюємо подрібненими зубчиками часнику. Розмішуємо і залишаємо маринуватися на 20 хвилин.

4. Дрібно нарізаємо цибулю з морквою.

5. Викладаємо м’ясо в рукав для випікання. Видавлюємо сюди сік з лимона.

6. Кладемо овочі. Зав’язуємо рукав і готуємо страву при 180 градусах 50-60 хвилин.

7. Готову страву витягаємо з рукава і перекладаємо на тарілки. Можна пробувати!

Соковитий кролик в сметані в горщику в духовці

Щоб запечений кролик вийшов соковитим і ніжним, приготуйте його зі сметаною в горщику. Ароматне блюдо різноманітить ваш домашній стіл. Порадуйте себе і близьких смачною кулінарної ідеєю.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Кролик – 0,5 кг
  • Сметана – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

1. Розморожуємо і промиваємо тушку кролика, поділяємо її за допомогою сокири на невеликі частини.

2. Добре прогріваємо сковороду з олією. Смажимо у ньому м’ясо пару хвилин на великому вогні до появи рум’янцю.

3. В цей час тонкою соломкою розбираємо ріпчасту цибулю.

4. В жароміцний горщик укладаємо кроляче м’ясо з цибулею. Засипаємо, продукт сіллю і спеціями за смаком. Поливаємо сметаною і водою. Остання повинна повністю покривати всі інгредієнти.

5. Блюдо буде готове при температурі 200 градусів через 2 години. Подавайте соковитого і ніжного кролика з гарніром за вашим смаком.