Як варити креветки – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

– який Смак і зовнішній вигляд готових креветок багато в чому залежить від варіння. Процес досить простий і швидкий, однак вимагає певних хитрощів. Варити морепродукти можна з лимонним соком, зеленню та іншими спеціями. Вибирайте відповідну ідею з добірки перевірених покрокових рецептів.

Як зварити варено-морожені креветки в домашніх умовах?

Зазвичай спосіб варіння креветок вказаний на упаковці. Але що робити, якщо ви взяли варено-морозиво-продукт, на вагу? Вихід є. Використовуйте перевірений рецепт приготування смачного.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Креветки свіжі 1 пачка
  • Сіль ⅔ ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Суміш перців за смаком

Процес приготування:

  1. Як правильно варити креветки в домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти. Суміш перців краще всього вибирати в горошинах.
  2. Відкидаємо варено-морожений продукт на друшляк і промиваємо його під водою.
  3. Кип’ятимо воду в каструлі разом з лавровими листками і горошинами перцю. Тут же розчиняємо сіль.
  4. У киплячу воду зі спеціями опускаємо креветки. Варимо їх протягом 3-4 хвилини.
  5. Готовий продукт відкидаємо на друшляк. Для кращого очищення його знову можна промити під водою.
  6. Апетитні варені креветки готові. Можете подавати до столу або використовувати в подальших приготуваннях!

Як відварити свіжі неочищені креветки в каструлі?

Правильна варіння креветок дозволить зберегти їх смак і привабливий вигляд. Робота зі свіжим неочищеним продуктом має свої особливості. Використайте швидкий і перевірений рецепт для вдалого приготування.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Креветки неочищені — 1 пачка.
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста — 1/4 шт.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Кріп — за смаком.
  • Лист лавровий — 2 шт.
  • Перець чорний горошок — 10 шт.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти: креветки і спеції.

2. У сотейнику або каструлі кип’ятимо воду з сіллю, перцем, лавровим листом, часником і шматочком ріпчастої цибулі.

3. Після закипання, у воду опускаємо кріп для ще більш яскравого аромату.

4. Слідом додаємо і креветки. Варимо їх одну хвилину і відразу знімаємо з вогню. Далі заготівлю накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

5. Через деякий час витягаємо креветки з ароматного розсолу. Викладаємо їх на тарілку і подаємо до столу. Готово!

Як правильно зварити заморожені королівські креветки?

Королівські креветки — улюблений багатьма вид морепродукту. Він відрізняється яскравим кольором і соковитістю. Щоб частування зберіг всі свої смакові якості, приділіть велику увагу варінні.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Креветки королівські – 1 пачка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Лимон – 10 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти: королівські креветки і спеції.

2. Заморожений продукт промиваємо під водою, щоб прибрати крижаний панцир. Це важливий момент в приготуванні смачного продукту.

3. Далі кип’ятимо воду в каструлі. Розчиняємо в ній сіль, додаємо шматочок лимона, часник, перець і лаврове листя.

4. У киплячу воду зі спеціями опускаємо креветки. Варимо їх не більше 5 хвилин і знімаємо з плити.

5. Яскраві королівські креветки готові. Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу.

Як смачно зварити неочищені креветки до пива?

Яскрава і смачна закуска до пива – відварені неочищені креветки зі спеціями. Ароматний продукт можна подавати для компанії. Беріть на замітку простий і апетитний рецепт.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Креветки неочищені – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Кріп – 10 гр.
  • Приправа для риби – 0,5 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для приготування закуски.

2. Кип’ятимо воду, розчиняємо в ній сіль і додаємо подрібнений кріп.

3. Тут же розмішуємо приправу для риби. Вибираємо будь-яку за смаком.

4. Промиваємо лимон і ріжемо його на половинки.

5. З однієї половинки віджимаємо сік.

6. У воду опускаємо креветки разом з лавровим листом, гвоздикою і горошинами перцю. Додаємо лимонний сік.

7. Варимо морепродукт в киплячій воді не більше 5 хвилин.

8. Частину лимона і рослинне масло будемо використовувати при подачі.

9. Відкидаємо готові креветки на друшляк і перекладаємо їх на тарілку. Прикрашаємо частування лимоном, поливаємо маслом і подаємо до пива.

Простий і смачний рецепт тигрових креветок, зварених в каструлі

Тигрові креветки відрізняються великим розміром і соковитістю. Важливо правильно їх варити, щоб зберегти яскравий і ніжний смак. Готовий продукт стане чудовою закускою на вашому столі, також його можна використовувати у приготуванні інших страв.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Креветки тигрові – 500 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Тигрові креветки промиваємо під водою, щоб прибрати занадто великі шматочки льоду.

2. Кип’ятимо в каструлі воду і розчиняємо у ній сіль. Сюди ж опускаємо промиті креветки.

3. Доповнюємо вміст пучком свіжої петрушки.

4. Доводимо продукт до кипіння і відварюємо до готовності. Для варено-морожених креветок знадобиться 5 хвилин, для свіжозаморожених креветок – 7 хвилин.

5. Після готовності, тигрові креветки придбають яскравий відтінок. Відкидаємо їх на друшляк, щоб стекла вся вода.

6. Готове частування подаємо до столу з овочами та іншими продуктами.

Як зварити заморожені креветки з лимоном?

Ніжні і соковиті відварні креветки виходять з додаванням лимона. Використовуйте простий рецепт для приготування апетитною закуски для великої компанії. Частування можна подавати зі свіжими овочами або соусом.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Креветки заморожені – 1 кг
  • Сіль морська – 2 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 1 шт.

Процес приготування:

1. Заморожені креветки промиваємо під водою, щоб прибрати шар льоду.

2. Кип’ятимо каструлю з водою і розчиняємо у ній морську сіль.

3. Промиваємо лимон і ділимо його на великі частини.

4. Головку часнику можна повністю не очищати. Достатньо лише зняти верхню лушпиння і зрізати нижню частину.

5. Кладемо в киплячу солону воду шматочки лимона.

6. Сюди ж відправляємо часник.

7. Знову кип’ятимо вміст.

8. Викладаємо у воду свіжий кріп.

9. Опускаємо підготовлені креветки і варимо їх 5-7 хвилин.

10. Готовий морепродукт з лимоном відкидаємо на друшляк, після укладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Відварні аргентинські креветки, заморожені без голови

Аргентинські креветки – м’ясисті і великі за розміром. Щоб після варіння вони не стали жорсткими і не втратили свою соковитість, використовуйте простий і перевірений покроковий рецепт.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Креветки аргентинські заморожені – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Приправа для риби – 0,5 ч. л.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Заморожені аргентинські креветки без голови варто спочатку обдати під водою. Це позбавить продукт від великої кількості льоду.

2. Підготуємо спеції: лаврове листя, горошини перцю, приправу для риби.

3. У каструлі кип’ятимо воду, розчиняємо в ній сіль і додаємо спеції.

4. У підготовлений розсіл занурюємо аргентинські креветки без голови. Знову доводимо масу до кипіння і після варимо 6-7 хвилин.

5. Готові великі креветки відкидаємо на друшляк і подаємо до столу зі спеціями за смаком.

Як зварити креветки з кропом в домашніх умовах?

Один з простих способів смачно відварити креветки – з додаванням кропу. Зелень додасть частування особливий аромат. Використовуйте перевірений домашній рецепт для приготування морепродукту.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Креветки – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кріп – 20 гр.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні спеції. Кріп промиваємо і подрібнюємо, він може бути свіжим або замороженим.

2. У каструлі кип’ятимо воду і розчиняємо у ній сіль.

3. Сюди ж кладемо спеції і подрібнений кріп. Кип’ятимо заготівлю протягом однієї-двох хвилин до зміни кольору і появи легкого аромату.

4. Відміряємо кілограм креветок.

5. Перекладаємо морепродукт в киплячий розсіл. Варимо його близько 7 хвилин.

6. Витягаємо готові креветки з води і перекладаємо їх на тарілку. Частування готове до подачі!

Як швидко приготувати креветки в мікрохвильовці?

Простий та оригінальний спосіб приготування креветок – в мікрохвильовці. Продукт вийде м’яким, соковитим ароматним. Його можна подавати як самостійну закуску або використовувати для інших страв.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Креветки – 500 гр.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо креветки під водою і викладаємо їх в глибокий посуд, придатну для мікрохвильової печі.

2. Засипаємо, продукт сіллю, шматочками часнику і горошинами чорного перцю. Поливаємо водою і соєвим соусом.

3. Закрити посуд кришкою і ставимо її в мікрохвильовку. Готуємо 3-4 хвилини при потужності 750 Вт. Потім розмішуємо і знову ставимо на такий же час.

4. Готові креветки ставимо на стіл і даємо їм охолонути в розсолі.

5. Яскраве частування готово. Прикрашайте його лимоном, зеленню і подавайте до столу!

Відварні креветки з часником в домашніх умовах

Щоб варені креветки вийшли ще більш ароматними, приготуйте їх з додаванням часнику. Виконуйте прості правила і послідовність. У підсумку ви отримаєте соковитий і ніжний на смак продукт.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Креветки – 1 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кріп – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Якщо креветки заморожені, то їх спочатку промиваємо під водою. Це дозволить прибрати крижану оболонку.

2. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо ножем.

3. Відправляємо часник разом з кропом і сіллю в каструлю з водою. Ставимо її на плиту і доводимо до кипіння.

4. У ароматний киплячий розсіл опускаємо підготовлений продукт. Варимо його три хвилини під кришкою. Вогонь в процесі не зменшуємо.

5. Готові креветки з часником відкидаємо на друшляк. Після того, як вся вода стече, перекладаємо частування на тарілку. Можна подавати до столу.