Сирна запіканка – 8 рецептів класичної пишною запіканки з фото

Сирну запіканку люблять і дорослі і діти. В арсеналі кожної господині знайдеться свій улюблений рецепт цієї страви. Ми теж хочемо поділитися з вами 8 рецептами смачною, пишною сирної запіканки.

Класична пишна запіканка без манки в духовці

Сирна запіканка – універсальне блюдо, яке можна подати на сніданок або полуденок. Щоб запіканка вийшла більш соковитою і ніжною, обов’язково розімніть сир виделкою або протріть його через сито.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Сир-1 кг
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Борошно пшеничне 4 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Ванілін 1 шт.
  • Сіль 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати сирну запіканку за класичним рецептом, заздалегідь увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 200 градусів.
  2. Сир протріть через дрібне сито, додайте до нього цукор, ванілін, яйця і просіяне борошно. Змішайте інгредієнти.
  3. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї сирну масу.
  4. Помістіть форму в духовку і випікайте протягом 40 хвилин.
  5. Як тільки запіканка красиво підрум’яниться і по кухні розійдеться чудовий запах випічки, можна витягати десерт з духовки. Подавайте запіканку зі сметаною, медом або варенням.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка з родзинками без манки

Який класичний рецепт запіканки обходиться без родзинок. Десерт виходить пишним, смачним і соковитим. З такою запіканкою ваш день почнеться ідеально.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Сир – 1 кг
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Ізюм – 100 гр.

Процес приготування:

1. Сир разом з яйцями збийте блендером, додайте цукор і ще раз добре перемішайте.

2. У сирну масу додайте просіяне борошно і розпушувач, перемішайте.

3. Лимон добре помийте, з допомогою дрібної терки зніміть з нього цедру. Ізюм замочіть на кілька хвилин в окропі. Додайте в сирну масу родзинки і лимонну цедру, перемішайте.

4. Форму для випічки застелити пергаментом, викладіть в неї отриману масу, розрівняйте поверхню ложкою. Випікайте запіканку в духовці при 180 градусах 35 хвилин.

5. Готову запіканку трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка без манки і борошна в духовці

Супер смачна і корисна запіканка без борошна і манки. Готувати її просто і швидко. Такий натуральний десерт можна доповнити горіхами, фруктами і медом.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Сир – 550 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Жовток яєчний – 3 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Відокремте білки від жовтків. Сир змішайте з жовтками і сметаною.

2. Сирну масу збийте блендером або міксером, вона повинна стати однорідною, без грудок.

3. В окремій ємності збийте білки до утворення стійких піків.

4. Далі акуратно введіть білкову масу в сирну і змішайте їх повільними круговими рухами.

5. Ізюм на кілька хвилин залийте кип’ятком, потім воду злийте, а сухофрукти просушіть. Додайте родзинки в сирну масу, перемішайте.

6. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї сирну масу. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25-30 хвилин.

7. При бажанні готову запіканку можна посипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт сирної запіканки без манки і яєць

На ранковому столі запіканка завжди займає почесне місце. Готувати її легко і на смак запіканка завжди виходить чудово ніжною, особливо якщо не додавати в тісто манку і яйця.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Банан – 1 шт.
  • Сир – 500 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Кориця – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Сир протріть через дрібне сито, змішайте його з цукром, корицею і крохмалем.

2. Окремо з допомогою блендера розімніть банан в пюре.

3. Додати бананове пюре в сирну масу, перемішайте.

4. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї сирну масу. Випікайте запіканку при 180 градусах 30 хвилин.

5. Потім дістаньте форму з духовки, змастіть запіканку сметаною і запікайте ще 10 хвилин.

6. Готову запіканку вийміть з духовки і дайте їй охолонути у формі.

7. Потім вийміть запіканку з форми, розрізати на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ніжна запіканка з сиру без манки і сметани

Відмінний сніданок для всієї родини – ніжна запіканка без манки. Борошно можна взяти будь-яку на свій смак: пшеничну, рисову, вівсяну або кукурудзяну. Для більш цікавого смаку і соковитості можна додати в сирну масу свіжі фрукти.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 0,5 пакетика.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Сир розімніть товкачем або виделкою.

2. Яйце збийте до однорідної маси в окремій ємності, потім додайте в сирну масу.

3. Всипте цукор, перемішайте.

4. Борошно попередньо просіяти через сито, додати в сирну масу і добре перемішайте.

5. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї сирну масу, розрівняйте її ложкою. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте 30-40 хвилин. Готову запіканку трохи остудіть і подавайте на стіл з варенням, медом або згущеним молоком.

Приємного апетиту!

Як приготувати пишну сирну запіканку з яблуком?

Яблуко перетворює звичайну запіканку в ніжне суфле. Текстура десерту стає гладкою і ніжною. Такий десерт чудово підійде для полудня.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сир – 400 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Яйце куряче – 3 шт.

Процес приготування:

1. Яблука помийте, виріжте серцевину з насінням. Натріть фрукти на крупній тертці.

2. У миску до яблук всипте просіяне борошно і розбийте яйця, перемішайте. Потім додайте сир, змішайте інгредієнти. Щоб маса була однорідною, використайте блендером.

3. Форму для запіканки змастіть рослинним маслом, викладіть в неї сирну масу.

4. Випікайте запіканку при 160-170 градусах 40-50 хвилин.

5. Запіканку трохи остудіть, наріжте на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачний і простий рецепт запіканки з сиру з бананом

Вперше сирну запіканку приготували у Франції. Це смачне і корисне блюдо, яке легко засвоюється організмом, тому так часто його подають на сніданок. Крім того, до складу запіканки додають банан, це робить десерт більш солодким і ароматним.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Сир розімніть виделкою і змішайте з яйцем.

2. Далі додайте цукор, сіль і просіяне борошно, добре перемішайте.

3. Банан окремо розімніть виделкою, потім додайте пюре в сирну масу, перемішайте.

4. Жаростійку фору змастіть рослинним маслом, викладіть в неї сирну масу.

5. Випікайте запіканку в духовці при 180 градусах 25 хвилин. Запіканка настільки смачна, що не вимагає ніяких доповнень.

Приємного апетиту!

Дієтична ПП запіканка з сиру без манки

Запіканка – найпоширеніший десерт із сиру. Рецептів її приготування безліч, кожен може знайти той варіант, який сподобається саме йому. Для прихильників правильного харчування є свій дієтичний рецепт.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сир 1 % – 350 гр.
  • Манка – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Йогурт натуральний – 4 ст. л.
  • Ванілін – 1 пакетик.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. У глибокій мисці розімніть сир, додайте яйце і манку, перемішайте.

2. Далі додайте йогурт і ванілін, ще раз добре перемішайте сирну масу.

3. Форму для запікання змастіть рослинною олією. У форму викладіть сирну масу, розрівняйте її.

4. Випікайте запіканку в духовці при 200 градусах 40 хвилин.

5. Запіканку трохи остудіть у формі, потім наріжте на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!