Сирну запіканку люблять і дорослі і діти. В арсеналі кожної господині знайдеться свій улюблений рецепт цієї страви. Ми теж хочемо поділитися з вами 8 рецептами смачною, пишною сирної запіканки.
Класична пишна запіканка без манки в духовці
Сирна запіканка – універсальне блюдо, яке можна подати на сніданок або полуденок. Щоб запіканка вийшла більш соковитою і ніжною, обов’язково розімніть сир виделкою або протріть його через сито.
Інгредієнти на
6 порц.
- Сир-1 кг
- Масло вершкове 20 гр.
- Борошно пшеничне 4 ст. л.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок-4 ст. л.
- Ванілін 1 шт.
- Сіль 1 ч. л.
Процес приготування:
- Щоб приготувати сирну запіканку за класичним рецептом, заздалегідь увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 200 градусів.
- Сир протріть через дрібне сито, додайте до нього цукор, ванілін, яйця і просіяне борошно. Змішайте інгредієнти.
- Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї сирну масу.
- Помістіть форму в духовку і випікайте протягом 40 хвилин.
- Як тільки запіканка красиво підрум’яниться і по кухні розійдеться чудовий запах випічки, можна витягати десерт з духовки. Подавайте запіканку зі сметаною, медом або варенням.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка з родзинками без манки
Який класичний рецепт запіканки обходиться без родзинок. Десерт виходить пишним, смачним і соковитим. З такою запіканкою ваш день почнеться ідеально.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
- Сир – 1 кг
- Яйця курячі – 5 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Борошно – 5 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Ізюм – 100 гр.
Процес приготування:
1. Сир разом з яйцями збийте блендером, додайте цукор і ще раз добре перемішайте.
2. У сирну масу додайте просіяне борошно і розпушувач, перемішайте.
3. Лимон добре помийте, з допомогою дрібної терки зніміть з нього цедру. Ізюм замочіть на кілька хвилин в окропі. Додайте в сирну масу родзинки і лимонну цедру, перемішайте.
4. Форму для випічки застелити пергаментом, викладіть в неї отриману масу, розрівняйте поверхню ложкою. Випікайте запіканку в духовці при 180 градусах 35 хвилин.
5. Готову запіканку трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка без манки і борошна в духовці
Супер смачна і корисна запіканка без борошна і манки. Готувати її просто і швидко. Такий натуральний десерт можна доповнити горіхами, фруктами і медом.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Сир – 550 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Білок яєчний – 4 шт.
- Жовток яєчний – 3 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Відокремте білки від жовтків. Сир змішайте з жовтками і сметаною.
2. Сирну масу збийте блендером або міксером, вона повинна стати однорідною, без грудок.
3. В окремій ємності збийте білки до утворення стійких піків.
4. Далі акуратно введіть білкову масу в сирну і змішайте їх повільними круговими рухами.
5. Ізюм на кілька хвилин залийте кип’ятком, потім воду злийте, а сухофрукти просушіть. Додайте родзинки в сирну масу, перемішайте.
6. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї сирну масу. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25-30 хвилин.
7. При бажанні готову запіканку можна посипати цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт сирної запіканки без манки і яєць
На ранковому столі запіканка завжди займає почесне місце. Готувати її легко і на смак запіканка завжди виходить чудово ніжною, особливо якщо не додавати в тісто манку і яйця.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Банан – 1 шт.
- Сир – 500 гр.
- Цукор – 5 ст. л.
- Сметана – 5 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Кориця – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Сир протріть через дрібне сито, змішайте його з цукром, корицею і крохмалем.
2. Окремо з допомогою блендера розімніть банан в пюре.
3. Додати бананове пюре в сирну масу, перемішайте.
4. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї сирну масу. Випікайте запіканку при 180 градусах 30 хвилин.
5. Потім дістаньте форму з духовки, змастіть запіканку сметаною і запікайте ще 10 хвилин.
6. Готову запіканку вийміть з духовки і дайте їй охолонути у формі.
7. Потім вийміть запіканку з форми, розрізати на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ніжна запіканка з сиру без манки і сметани
Відмінний сніданок для всієї родини – ніжна запіканка без манки. Борошно можна взяти будь-яку на свій смак: пшеничну, рисову, вівсяну або кукурудзяну. Для більш цікавого смаку і соковитості можна додати в сирну масу свіжі фрукти.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сир – 250 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Цукор ванільний – 0,5 пакетика.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Сир розімніть товкачем або виделкою.
2. Яйце збийте до однорідної маси в окремій ємності, потім додайте в сирну масу.
3. Всипте цукор, перемішайте.
4. Борошно попередньо просіяти через сито, додати в сирну масу і добре перемішайте.
5. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї сирну масу, розрівняйте її ложкою. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте 30-40 хвилин. Готову запіканку трохи остудіть і подавайте на стіл з варенням, медом або згущеним молоком.
Приємного апетиту!
Як приготувати пишну сирну запіканку з яблуком?
Яблуко перетворює звичайну запіканку в ніжне суфле. Текстура десерту стає гладкою і ніжною. Такий десерт чудово підійде для полудня.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сир – 400 гр.
- Борошно – 100 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Яйце куряче – 3 шт.
Процес приготування:
1. Яблука помийте, виріжте серцевину з насінням. Натріть фрукти на крупній тертці.
2. У миску до яблук всипте просіяне борошно і розбийте яйця, перемішайте. Потім додайте сир, змішайте інгредієнти. Щоб маса була однорідною, використайте блендером.
3. Форму для запіканки змастіть рослинним маслом, викладіть в неї сирну масу.
4. Випікайте запіканку при 160-170 градусах 40-50 хвилин.
5. Запіканку трохи остудіть, наріжте на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дуже смачний і простий рецепт запіканки з сиру з бананом
Вперше сирну запіканку приготували у Франції. Це смачне і корисне блюдо, яке легко засвоюється організмом, тому так часто його подають на сніданок. Крім того, до складу запіканки додають банан, це робить десерт більш солодким і ароматним.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Сир – 250 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Банан – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Сир розімніть виделкою і змішайте з яйцем.
2. Далі додайте цукор, сіль і просіяне борошно, добре перемішайте.
3. Банан окремо розімніть виделкою, потім додайте пюре в сирну масу, перемішайте.
4. Жаростійку фору змастіть рослинним маслом, викладіть в неї сирну масу.
5. Випікайте запіканку в духовці при 180 градусах 25 хвилин. Запіканка настільки смачна, що не вимагає ніяких доповнень.
Приємного апетиту!
Дієтична ПП запіканка з сиру без манки
Запіканка – найпоширеніший десерт із сиру. Рецептів її приготування безліч, кожен може знайти той варіант, який сподобається саме йому. Для прихильників правильного харчування є свій дієтичний рецепт.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сир 1 % – 350 гр.
- Манка – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Йогурт натуральний – 4 ст. л.
- Ванілін – 1 пакетик.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. У глибокій мисці розімніть сир, додайте яйце і манку, перемішайте.
2. Далі додайте йогурт і ванілін, ще раз добре перемішайте сирну масу.
3. Форму для запікання змастіть рослинною олією. У форму викладіть сирну масу, розрівняйте її.
4. Випікайте запіканку в духовці при 200 градусах 40 хвилин.
5. Запіканку трохи остудіть у формі, потім наріжте на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!