Баклажани як гриби – 10 смачних і швидких рецептів приготування з покроковими фото

Баклажани “як гриби” — це шикарна закуска, яку можна приготувати різними способами. Рецепти призначені як для зимових заготовок, так і для насолоди відразу ж після приготування. Запашні баклажани дійсно мають смак лісових грибів. Виконати рецепти безперешкодно може будь-яка людина, навіть той, хто не дружить з готуванням.

Смажені баклажани “як гриби на сковороді

Смажені баклажани “як гриби на сковороді в силах приготувати кожна господиня. Для запаморочливою закуски потрібно мінімум доступних інгредієнтів, які можна знайти в кожному супермаркеті, а в літній час в найближчій овочевої крамниці. Ароматну закуску презентують як в гарячому, так і в охолодженому стані. Виходить надзвичайно смачно!

Інгредієнти на
3 порц.

  • Баклажан 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 150 гр.
  • Лавровий лист за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Баклажани “як гриби” готуються дуже просто. Підготуємо необхідні інгредієнти.
  2. Баклажани ретельно промиваємо. Обсушивши рушниками, нарізаємо кубиками прийнятного розміру.
  3. На розпечену сковорідку з рослинним маслом, вивантажуємо баклажанну нарізку.
  4. Поки обсмажуються синенькі, з лука знімаємо кольоровий шар і нарізаємо довільно.
  5. Цибульну нарізку висипаємо до баклажанної обжарке.
  6. Присмачую сіллю і перцем, для аромату кидаємо лаврушку.
  7. Прикривши кришкою, готуємо 15 хвилин, зрідка перемішуємо.
  8. Запашну закуску презентуємо порційно відразу, або трохи остудивши. Приємного апетиту!

Мариновані баклажани “як гриби” швидкого приготування

Мариновані баклажани “як гриби” швидкого приготування, не обтяжать жодну хазяйку. Завдяки часнику закуска володіє незвичайним ароматом, який так і манить. Розкішне частування стане коронної закускою для будь-якої події. У сезон баклажанів це ідеальне блюдо.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 7,7 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 5 кг
  • Вода – 4,5 л.
  • Часник – 3 головки.
  • Сіль – 4 ст. л. без гірки.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л. з гіркою.
  • Кріп – пучок.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Оцет 9% – 300 мл
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті синенькі просушуємо кухонним рушником, а потім нарізаємо довільно.

Крок 2. Кип’ятимо воду, а потім вливаємо 50 мл оцтової кислоти. Закладаємо баклажанну нарізку. Проварюємо не більше 5 хвилин.

Крок 3. Проціджуємо овочі крізь сито. Чекаємо, коли зайва вода стече.

Крок 4. Тим часом очищаємо часник, промиваємо кріп і дрібно рубаємо.

Крок 5. Змішавши оцтову кислоту і рослинне масло без запаху, вивантажуємо ароматну нарізку. Солимо, додаємо цукор і приправляємо перцем. Розмішуємо і даємо трохи настоятися.

Крок 6. Бланшовані баклажани вивантажуємо в ємність, поливаємо заправкою.

Крок 7. Добре розмішуємо.

Крок 8. Попередньо промиваємо і стерилізуємо банки. Наповнюємо ємності закускою, періодично струшуючи для рівномірного розподілу. Коли банки повністю заповнені, зверху розливаємо залишився маринад. Нові кришки кип’ятимо, накриваємо ними баночки.

Крок 9. Застеляємо дно каструлі ганчіркою. Встановлюємо банки і наливають теплу воду так, щоб рівень знаходився строго по плечики баночок. Кип’ятимо протягом 20 хвилин. Спеціальними щипцями витягаємо гарячі банки, міцно закручуємо. Перевернувши догори дном, остуджуємо під ковдрою. Остиглі закрутки переміщаємо в прохолодне місце. Приємного апетиту!

Смажені баклажани “як гриби на сковороді з часником

Смажені баклажани “як гриби на сковороді готуються просто, але потребують деяких часових витрат для підготовки. Рецепт досить економічний і дуже апетитний. А закуска підходить для щоденного використання або для особливих подій. Приготування смажених баклажанів не доставить особливих турбот.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти, і переходимо безпосередньо до процесу. Промиті баклажани нарізаємо соломкою або так, як подобається. При бажанні попередньо чистимо шкірку, щоб закуска не видавала себе, що приготована не з грибів.

Крок 2. Збовтуємо яйце і поливаємо цією субстанцією овочеву нарізку. Ретельно перемішавши, переносимо в холод. Залишаємо мінімум на півгодини.

Крок 3. У той час як синенькі охолоджуються, з цибулі і часнику знімаємо верхній шар, обполіскуємо і подрібнюємо.

Шик 4. На розпеченій сковорідці з олією підсмажуємо ароматну нарізку до приємної рум’яності. Замість свіжого часнику допускається використовувати суху спецію.

Крок 5. Коли цибуля з часником знайдуть красивий відтінок, перекладаємо баклажани в яйці. Готуємо 10 хвилин, регулярно помішуючи. Готову страву присмачую сметаною і спеціями. Щоб ніхто не розпізнав підміну, в якості ароматизатора використовуємо грибну приправу або грибний бульйонний кубик.

Крок 6. Розкладаємо частування по порціях, переходимо до дегустації “грибний закуски”. По вашому розсуду можна доповнити відварною картоплею. Гармонійне поєднання підкорить кожного. Смачне, нескладне і недороге частування стане фаворитом. Приємного апетиту!

Баклажани “як гриби” без стерилізації на зиму

Баклажани “як гриби” без стерилізації на зиму – закуска, яка буде радувати всіх, кому вдасться її скуштувати. Без дивовижного частування не обходиться жодне сімейне застілля. Якщо поруч поставити дві закуски, однією з яких будуть справжні гриби, а другий – “помилкові”, мало хто визначить підступ.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1,5 кг
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Перець чорний горошком – 1 ч. л.
  • Перець запашний горошком – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 60 мл
  • Вода – 3,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Сполоснувши синенькі, відокремлюємо їх від хвостиків і нарізаємо довільно. За бажанням видаляємо шкірку.

Крок 2. У двох літрах води розчиняємо ложку солі і ставимо кип’ятитися. У киплячий відвар вивантажуємо нарізку і бланшируем 5 хвилин.

Крок 3. Проціджуємо овочі і остуджуємо.

Крок 4. Поки баклажани остуджувати, очищаємо і подрібнюємо часник.

Крок 5. Гарненько перебираємо зелень, споліскують під струменем води і дрібно-дрібно рубаємо.

Крок 6. Остиглі синенькі складаємо в ємність, присмачую порубаним часником.

Крок 7. Посипаємо зеленню.

Крок 8. Акуратно об’єднуємо вміст. Щоб не пошкодити цілісність, розмішуємо руками.

Крок 9. Наповнюємо чисті стерилізовані банки закускою.

Крок 10. В жароміцний посуд вливаємо 1,5 літра очищеної води, розчиняємо в ній півтори ложки солі. Кладемо лаврушки і горошини перцю. Після закипання вводимо оцтову кислоту. Розмішавши, відключаємо нагрівання.

Крок 11. Запашним заливаємо розсолом баночки. Загвинчуємо новими простерилизованными кришками. Перевернувши догори дном, охолоджуємо під ковдрою. Коли закрутки охолонуть, оглядаємо, чи не протікає заливка. Якщо все в порядку, переносимо на зберігання.

Крок 12. Через тиждень можна дегустувати кулінарний шедевр. Приємного апетиту!

Баклажани “як гриби” з яйцем на сковороді

Баклажани “як гриби” з яйцем на сковороді готуються простіше нікуди, з’їдаються ще швидше. За смаком дійсно нагадують гриби. Якщо попередньо зняти шкірку, ніхто не побачить різниці. Приготувати елементарний рецепт зможе кожна господиня, приклавши мінімум сил.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Баклажани – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Для рецепту підійдуть овочі будь-якого сорту.

Крок 2. Пружні баклажани ретельно промиваємо, витираємо серветками, нарізаємо довільно. При необхідності чистимо шкірку за допомогою овочечистки.

Крок 3. Розбивши яйця в миску, збовтуємо виделкою або вінчиком.

Крок 4. Синенькі поєднуємо з збитими яйцями і ретельно розмішуємо. Відставляємо в сторону, протягом години регулярно перемішуємо.

Крок 5. Досить велику цибулину очищаємо і ріжемо на кубики.

Крок 6. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо баклажани разом з цибулею. Готуємо 20-25 хвилин, не забуваючи перемішувати страву.

Крок 7. Коли овочі приготуються, посипаємо сіллю і перцем у відповідності зі своїми вподобаннями.

Крок 8. Розмішати і прогрів ще пару хвилин, відключаємо температуру.

Крок 9. Частування подаємо відразу, або трохи згодом. Приємного апетиту!

Баклажани з грибною приправою на зиму

Баклажани з грибною приправою на зиму володіють чудовим смаком. Завдяки приправі, не буде сумнівів, що до столу подали гриби. Ніжне частування презентують, як самостійну закуску, так і доповнюючи картопляним гарніром. Блюдо виходить поживним і надзвичайно смачним.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 750 гр.
  • Грибна приправа – 0,5 пачки.
  • Майонез – 400 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Промиті баклажани звільняємо від шкірки за допомогою економки. Підготовлені синенькі нарізаємо довільно, в даному випадку кубиками.

Крок 2. Нарізку складаємо в об’ємну посуд, заливаємо водою і встановлюємо на плиті. Варимо в підсоленій воді 10 хвилин. Відключаємо нагрівання і залишаємо у відварі на 5 хвилин. Після чого проціджуємо.

Крок 3. Очищену цибулю подрібнюємо і підрум’янюємо на сковороді з рослинним маслом. Коли цибуля набуде прозорий відтінок, перекладаємо його в посуд, де будемо збирати закуску.

Крок 4. Смажимо синенькі на тій же сковорідці, підливаючи трохи рослинного масла, приблизно 10 хвилин при постійному помішуванні.

Крок 5 Обсмажені овочі перекладаємо до цибулі. Присмачуємо майонезом і грибною приправою. Грунтовно вимішуємо.

Крок 6. Закуску розподіляємо по стерилізованим ємкостей. Прикриваємо чистими кришками. Розподіляємо в каструлі з теплою водою, не забуваючи застелити дно ганчірочкою. Рівень води повинен прикривати “плічка” банок.

Крок 7. Довівши до кипіння, стерилізуємо 45 хвилин. Закатуємо гарячі банки і поставити догори дном. Остуджуємо під шубою з ковдр.

Крок 8. Прибираємо закрутки до зимової консервації. Взимку насолоджуємося. Приємного апетиту!

Мариновані баклажани “як гриби” на зиму

Мариновані баклажани “як гриби” на зиму – чудова заготовка, яка відмінно виручає, коли гості на порозі. Елементарний процес освоїть навіть недосвідчена господиня. Приготування не забере багато часу, а результат вразить кожного.

Час готування -1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1,5 кг
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 2 голівки.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Гострий стручковий перець – за смаком.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Оцет 9% – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Баклажани добре промиваємо і позбавляємося від хвостиків.

Крок 2. Нарізаємо так, як подобається.

Крок 3. Спосіб нарізки ніяк не позначиться на смаку дивовижною закуски.

Крок 4. У каструлю наливаємо воду і ставимо кип’ятитися. Опустивши баклажани в киплячу воду, бланшируем їх.

Крок 5. Проварюємо овочі 5 хвилин.

Крок 6. Не забуваємо перемішувати.

Крок 7. М’якість і прозорість скаже про те, що синенькі практично готові.

Крок 8. Проварені баклажани зливаємо через сито або друшляк. Даємо стекти зайвій воді.

Крок 9. Перебравши кріп, промиваємо і подрібнюємо його.

Крок 10. Очищений часник дрібно-дрібно рубаємо.

Крок 11. При бажанні додаємо подрібнений гострий перець. Він додасть пікантності закуски. Кількість гостроти регулюємо самостійно. Посипаємо сіллю, присмачую рослинним маслом і вливаємо оцет.

Крок 12. Добре розмішуємо.

Крок 13. Баклажани перекладаємо в досить простору ємність і заправляємо маринадом. Акуратно розмішуємо, щоб не пошкодити шматочки, краще вимішувати руками. Відставляємо в бік хвилин на 30, щоб шматочки гарненько просочилися. Не гаючи часу, промиваємо скляні ємності і стерилізуємо зручним для себе способом. Для закуски підійдуть невеликі ємності.

Крок 14. Кип’ятимо кришки.

Крок 15. Стерилізовані баночки ставимо на рушник, щоб позбутися від надлишків води.

Крок 16. Розмішавши закуску, розподіляємо її по простерилизованным банках.

Крок 17. Розкладаємо досить щільно, злегка ущільнюючи ложкою.

Крок 18. Наповнені закускою банки прикривають кришками. В об’ємну каструлю наливаємо теплу воду, на дно кладемо ганчірочку. Розставляємо баночки. Кількість води повинна доходити до плічок банок. Ставимо стерилізуватися на півгодини. Стерилізовані банки акуратно дістаємо за допомогою спеціальних щипців, закатуємо.

Крок 19. Ставимо на кришки, закутуємо в шубу з пледа або ковдри. Остуджуємо в такому стані добу. Охолоджені банки ставимо в прохолодне місце до інших зимових заготовок. Приємного апетиту!

Баклажани “як гриби, запечені в духовці

Баклажани “як гриби, запечені в духовці готуються максимально просто. Приготування забере не більше години. Ідеальна закуска для будь-якого сімейного торжества або повсякденного раціону. Ароматне пікантне частування буде вашим коронною стравою.

Час готування – 24 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Баклажани – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти, промиваємо баклажани і гілочки петрушки під краном. Видаляємо лушпиння з цибулі і часнику.

Крок 2. Зрізаємо хвостики з баклажанів, наколюємо виделкою по всьому периметру і розрізаємо примірники уздовж. Розподіляємо половинки по змащеного олією деку. Промазуємо рафінованою олією. Поміщаємо в духовку хвилин на 25 при 190 градусах.

Крок 3. Поки запікаються синенькі, займемося маринадом.

Крок 4. У мисці з’єднуємо оцет і рослинне масло без запаху.

Крок 5. Сиплемо сіль та цукровий пісок. Збовтуємо.

Крок 6. Очищений цибулю тонко нарізаємо. Часник подрібнюємо або тиснемо часникодушилкою. Кількість часнику кладемо стільки, скільки вважаємо за потрібне.

Крок 7. Вивантажуємо в заправку і розмішуємо.

Крок 8. З петрушкою повторюємо ті ж дії.

Крок 9. Нарізку додаємо в заправку. І розмішуємо.

Крок 10. Тим часом овочі вже испекутся. Акуратно виймаємо їх з духовки. Злегка остуджуємо. Нарізаємо кубиками.

Крок 11. Перекладаємо баклажанну нарізку в заправку і акуратними рухами розмішуємо.

Крок 12. Даємо промаринуватися закуски протягом доби, розмістивши в холоді. Щоб процес маринування було рівномірним, не забуваємо перемішувати.

Крок 13. Розкладаємо по порціях і насолоджуємося “грибний” закускою. Мариновані баклажани можна зберігати в холодильнику близько тижня. Але страва виходить таким апетитним, що зникає миттєво, тому рекомендую готувати відразу у великих кількостях. Приємного апетиту!

Баклажани в сметані на сковороді “як гриби”

Баклажани в сметані на сковороді “як гриби” – прекрасний варіант для смачного ситної вечері. Баклажани дійсно можна сплутати з грибами, Сметана надає неймовірний ніжний смак, і паралельно маскують синенькі під гриби. Процес зовсім не складний, під силу кожній господині.

Час приготування – 40 хв

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сметана – 200 гр.
  • Бульйонний кубик зі смаком грибів – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиті баклажани нарізаємо будь-якого розміру і форми. На розсуд чистимо шкірку. Перекладаємо в простору миску.

Крок 2. Посипаємо сіллю і заливаємо водою. Залишаємо на 15 хвилин, щоб позбутися від неприємної гіркоти.

Крок 3. Очищений цибулю нарізаємо, як подобається. Сковороду з рослинним маслом добре розігріваємо і смажимо нарізку до рум’яного кольору.

Крок 4. Баклажани зливаємо через сито, обполіскуємо і віджимаємо. Вивантажуємо до румяному луку.

Крок 5. Приправляємо сіллю і перцем. Готуємо при постійному помішуванні. Для того щоб надати баклажанів більш насичений грибний смак, ми використовуємо грибну приправу або кубик.

Крок 6. До обсмаженою овочам кладемо сметану. Жирність продукту визначаємо самостійно.

Крок 7. Тушкуємо 5 хвилин, пару раз перемішуючи.

Крок 8. Приправляємо соєвим соусом. Вливаємо по трохи, щоб не пересолити частування.

Крок 9. Очищений часник дрібно рубаємо і кладемо в сковороду. Можна використовувати гранульовану спецію. Перемішавши, тушкуємо 5 хвилин.

Крок 10. Презентуємо блюдо разом з рисом або іншим гарніром. Приємного апетиту!

Заготівля баклажанів з кропом і часником на зиму

Заготівля баклажанів з кропом і часником на зиму – ароматна закуска, яка не залишає байдужих. Приготування максимально просте і під силу навіть новачкові. Якщо готувати заготовку з домашніх, вирощених овочів, ви отримаєте незабутнє задоволення і гордість за свій урожай. Обов’язково скористайтеся чудовим рецептом, щоб переконатися, як це смачно.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани – 500 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Сполоснувши міцні баклажани нарізаємо овочі будь-яким розміром і формою. Метод нарізки не відіб’ється на смакових якостях апетитною закуски.

Крок 3. На конфорці встановлюємо посуд для варіння, наповнивши водою, після закипання додаємо сіль, оцет і цукор. Вивантажуємо баклажани і проварюємо 8 хвилин, прикривши кришкою. Шумівкою або ситом дістаємо відварені овочі.

Крок 4. Викладаємо в сухий посуд. Присмачуючи подрібненим кропом.

Крок 5. Приправляємо рубаним часником. Солимо і сахарим. Поливаємо рослинним маслом.

Крок 6. Грунтовно розмішавши, залишаємо на 5 хвилин увібрати в себе аромати заправки.

Крок 7. Розподіляємо закуску з чистим простерилизованным банкам, закриваємо простерилизованными кришками. Метод стерилізації вибираємо самостійно, спираючись на кулінарний досвід.

Крок 8. Охолоджуємо в перевернутому стані, під шубою з ковдри. Після охолодження прибираємо на зберігання. Закрутка добре зберігається в кухонному шафці, коморі, підвалі або холодильнику.

Крок 9. Взимку відкорковуємо і пробуємо запашну закуску. На розсуд відварюємо картоплю і доповнюємо закуску. Це шикарне поєднання, яке доставить незабутнє гастрономічне задоволення. Приємного апетиту!