Баклажани як гриби – 10 смачних і швидких рецептів приготування з покроковими фото

Баклажани “як гриби” — це шикарна закуска, яку можна приготувати різними способами. Рецепти призначені як для зимових заготовок, так і для насолоди відразу ж після приготування. Запашні баклажани дійсно мають смак лісових грибів. Виконати рецепти безперешкодно може будь-яка людина, навіть той, хто не дружить з готуванням.

Смажені баклажани “як гриби на сковороді

Смажені баклажани “як гриби на сковороді в силах приготувати кожна господиня. Для запаморочливою закуски потрібно мінімум доступних інгредієнтів, які можна знайти в кожному супермаркеті, а в літній час в найближчій овочевої крамниці. Ароматну закуску презентують як в гарячому, так і в охолодженому стані. Виходить надзвичайно смачно!

Інгредієнти на
3 порц.

  • Баклажан 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 150 гр.
  • Лавровий лист за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Баклажани “як гриби” готуються дуже просто. Підготуємо необхідні інгредієнти.
  2. Баклажани ретельно промиваємо. Обсушивши рушниками, нарізаємо кубиками прийнятного розміру.
  3. На розпечену сковорідку з рослинним маслом, вивантажуємо баклажанну нарізку.
  4. Поки обсмажуються синенькі, з лука знімаємо кольоровий шар і нарізаємо довільно.
  5. Цибульну нарізку висипаємо до баклажанної обжарке.
  6. Присмачую сіллю і перцем, для аромату кидаємо лаврушку.
  7. Прикривши кришкою, готуємо 15 хвилин, зрідка перемішуємо.
  8. Запашну закуску презентуємо порційно відразу, або трохи остудивши. Приємного апетиту!