Як варити кукурудзу – 10 рецептів, як правильно зварити кукурудзу в домашніх умовах

Хто не любить поласувати сонячної солодкої вареною кукурудзою? Теплий початок, щедро змащений вершковим маслом і присипану сіллю, так і манить скоріше зняти пробу і скуштувати соковиті зерна. Щоб варена кукурудза вийшла дійсно смачною, готувати її потрібно правильно, і ми підкажемо як.

Як правильно і скільки варити качан кукурудзи в каструлі

Простий і зрозумілий спосіб варіння кукурудзи: промити сировину, помістити в каструлю з окропом і зварити до повної готовності. Щоб кукурудза була ще смачніше, подаємо її з сіллю. Впорається навіть дитина!

Інгредієнти на
2 порц.

  • солодка Кукурудза в качанах 2 шт.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як правильно і скільки варити качан кукурудзи в каструлі? Кукурудзу краще варити відразу ж після покупки або після того, як зірвали її. Чим свіже сировину, тим корисніше і соковитіше буде варена кукурудза. Качани очищаємо від листя і волосків. Якщо є дефектні, потемнілі зерна, видаляємо їх. Промиваємо підготовлену сировину.
  2. У каструлі доводимо до кипіння воду. Сіль при варінні не додаємо. Це важливо. Якщо воду посолити, зерна вийдуть жорсткими. Води повинно бути стільки, щоб кукурудза змогла повністю зануритися. У киплячу воду опускаємо кукурудзу, закриваємо кришку. Доводимо до кипіння і варимо двадцять хвилин. Цього часу вистачить молодий, жовтої кукурудзі. Якщо кукурудза зріла, вже з помаранчевим відтінком, то варимо її довше – орієнтовно годину. У міру приготування можна проколювати зерна та оцінювати ступінь м’якості.
  3. Після варіння кукурудзу викладаємо на тарілку, даємо зовсім трохи охолонути.
  4. Посипаємо гарячу кукурудзу сіллю. Зручніше використовувати дрібну, так як вона рівномірно розподіляється між зернятками, а кристалики не хрумтять на зубах. Подаємо варену кукурудзу в гарячому вигляді. Охолола, вона вже не така смачна. Повторно кукурудзу, звичайно, можна розігріти на пару, але смачніше і соковитіше саме свіжозварена.

Приємного апетиту!