Овочеве рагу з кабачками, баклажанами, перцем і помідорами – 6 рецептів з покроковими фото

Овочеве рагу з кабачками, баклажанами, перцем і помідорами – це барвисте і корисне страву, яке надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією до самого вечора. Незважаючи на те, що більшість рецептів не передбачає додавання м’ясних складових, блюдо відрізняється своєю ситістю. Рекомендуємо вам використовувати домашні сезонні овочі, так як вони вражають своїм яскравим смаком і неповторним ароматом, які зберігаються навіть після термічної обробки на сковороді або в духовій шафі.

Овочеве рагу з кабачками і баклажанами, перцем, помідорами на сковороді

Овочеве рагу з кабачками і баклажанами, перцем, помідорами на сковороді – це блюдо, яке в літній сезон має побувати на столі у кожного, бо крім прекрасного смаку, таке рагу наповнить вас вітамінами і гарним настроєм завдяки своїм яскравим фарбам!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Кабачок 1 шт.
  • Баклажан 1 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 зуб.
  • Часник 2 зуб.
  • Зелень ½ пучка
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Овочеве рагу з кабачками, баклажанами, перцем і помідорами готується дуже просто. Кабачок разом з баклажаном ріжемо на кубики однакового розміру. Фіолетовий овоч присипаємо сіллю і залишаємо на 15-20 хвилин, потім промиваємо під струменем води і даємо час обсохнути.
  2. Вичищаємо насінну коробочку з солодкого перцю, нарізаємо довільними шматочками.
  3. Яким зручним способом знімаємо шкірку з помідорів, м’якоть подрібнюємо.
  4. У сковороді розжарюємо рослинне масло і пасеруємо півкільця цибулі і поросяти, ягняти часник близько 3 хвилин на помірному полум’я.
  5. Закидаємо перець, перемішуємо і смажимо на максимальному нагріві близько 3 хвилин.
  6. Додаємо кубики кабачки і баклажани, помішуючи, обсмажуємо компоненти ще кілька хвилин.
  7. Тепер у сковорідку перекладаємо помідори, перемішуємо і закриваємо кришкою. Тушкуємо на мінімальному нагріві 20-25 хвилин, солимо і перчимо за 10 хвилин до готовності.
  8. Розкладаємо апетитне рагу по порційних тарілках і прикрашаємо свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Рагу з баклажанами, кабачками, болгарським перцем і помідорами в духовці

Рагу з баклажанами, кабачками, болгарським перцем і помідорами в духовці – це легке і корисне страву, яке містить мінімальну кількість жирів і максимум користі. Для приготування нам будуть потрібні прості і доступні компоненти, які ростуть на кожній грядці.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Трави прованські – ½ ч. л.
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо і промиваємо всі необхідні компоненти.

Крок 2. Баклажан розрізаємо на чверть кільця середньої товщини, посипаємо столовою ложкою солі і через 15-20 хвилин обполіскуємо водою і віджимаємо. Ріжемо Брусочками молодий кабачок.

Крок 3. Цибулину нарізаємо підлозі або чверть кільцями, дрібно подрібнюємо м’якоть болгарського перцю і зубки часнику, морква ріжемо кільцями.

Крок 4. У сковороді нагріваємо столову ложку оливкової олії і протягом 2-3 хвилин обсмажуємо моркву – рум’яні скибочки викладаємо у форму для запікання.

Крок 5. Баклажани витримуємо на вогні від 2 до 4 хвилин і відправляємо слідом за морквиною.

Крок 6. У сковорідку підливаємо ще трохи оливкової олії і пасеруємо цибулю до прозорості і м’якості – висипаємо в форму.

Крок 7. Аналогічно поступаємо з солодким перцем і кабачком, важливо обсмажувати овочі окремо.

Крок 8. Овочеве асорті присипаємо ароматними травами, сіллю і меленим перцем – гарненько перемішуємо.

Крок 9. Зверху розподіляємо скибочки помідорів і прикриваємо посуд фольгою – запікаємо протягом 45 хвилин при температурної позначки 180 градусів.

Крок 10. Страву подаємо до столу в гарячому вигляді, посипавши зеленню. Приємного апетиту!

Овочеве рагу з кабачками, баклажанами, помідорами і перцем в мультиварці

Овочеве рагу з кабачками, баклажанами, помідорами і перцем в мультиварці – це соковите і поживне блюдо, складові якого доводяться до готовності шляхом гасіння в наваристому бульйоні. За рахунок чого кожен скибочку максимально просочується смаком і ароматом інших компонентів.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Петрушки – 3-4 гілочки.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Бульйон овочевий – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо овочі і видаляємо шкірку і лушпиння, подрібнюємо: моркву – кружальцями, цибулю і часник дрібно нарізаємо, а баклажани, кабачки і болгарський перець – кубиками.

Крок 2. У чашу наливаємо олію і запускаємо програму «Смаження», обсмажуємо цибулю з морквою при частому помішуванні.

Крок 3. Через 4-5 хвилин закидаємо в каструлю кабачки з перцем, перемішуємо і підрум’янюємо.

Крок 4. Через кілька хвилин додаємо баклажани.

Крок 5. В момент, коли фіолетовий плід придбав золотистий відтінок, доповнюємо складу томатної м’якоттю, подрібненої за допомогою терки з великими отворами.

Крок 6. Заливаємо інгредієнти бульйоном і посипаємо сіллю, цукровим піском і меленим перцем – заважаємо.

Крок 7. Тушкуємо протягом 30 хвилин, а за 10 хвилин до звукового сигналу додаємо рубаний часник з зеленню. По закінченні програми, даємо страві настоятися не менше 10 хвилин під кришкою.

Крок 8. Приємного апетиту!

Овочеве рагу з картоплею, кабачками, баклажанами, перцем і помідорами

Овочеве рагу з картоплею, кабачками, баклажанами, перцем і помідорами – це сезонне страву, яке підкорить вас з першої вилочки. Подавати таку страву можна до столу, наприклад, доповнивши м’ясом, але також воно добре саме по собі, тому підійде і для пісного раціону.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 300 гр.
  • Баклажани – 300 гр.
  • Кабачки – 400 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 300 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – ¼ склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкірку з баклажана і ріжемо на великі сегменти, викладаємо в сито або друшляк і щедро солимо. Через 10-15 хвилин обполіскуємо під водою і даємо час повністю обсохнути.

Крок 2. Почищені бульби картоплі розрізаємо на 4-6 частин залежно від розміру.

Крок 3. У сковороді з високими бортиками розжарюємо рослинне масло і закидаємо підготовлені овочі.

Крок 4. Компоненти підрум’янюємо.

Крок 5. Чистимо кабачок і болгарський перець нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 6. Висипаємо перець з кабачком в сковорідку до картоплі, перемішуємо і тушкуємо близько 3 хвилин.

Крок 7. Томати обдаємо окропом і знімаємо шкірку, нарізаємо шматочками і відправляємо до основного складу. Присмачую меленим перцем і сіллю за смаком.

Крок 8. Зменшуємо нагрівання до мінімального і прикриваємо посуд кришкою, тушкуємо до м’якості і готовності всіх складових.

Крок 9. Перед подачею присипаємо подрібненою зеленню і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Рагу з кабачками, баклажанами, помідорами, перцем, цибулею і морквою

Рагу з кабачками, баклажанами, помідорами, перцем, цибулею і морквою – це апетитне поєднання компонентів, перед якими неможливо встояти, навіть якщо ви не дуже любите овочі. Для яскравості і насиченості аромату, пропонуємо вам доповнити блюдо такими спеціями, як лавровий лист, часник і солодка паприка.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
  • Лист лавра – 1-2 шт.
  • Масло олію – 100 мл
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо інгредієнти. Кабачок ріжемо на кубики невеликого розміру.

Крок 2. Аналогічним способом подрібнюємо баклажани і висипаємо в миску, солимо і зверху встановлюємо вантаж – через 30 хвилин овоч обполіскуємо водою і добре віджимаємо руками.

Крок 3. Не гаючи часу, нарізаємо півкільцями цибулю, моркву – дрібним кубиком, а м’якоть болгарського перцю смужками.

Крок 4. На розігрітій олії протягом 60 секунд пасеруємо цибулю і морквину, присмачую меленою паприкою.

Крок 5. Додаємо кубики баклажана і при частому помішуванні доводимо до світло-коричневого відтінку, засипаємо солодкий перець.

Крок 6. Слідом вводимо кабачки, заважаємо і обсмажуємо ще 3-4 хвилини.

Крок 7. Паралельно м’якоть стиглих помідорів тремо на крупній тертці, кашку поєднуємо з часником, пропущеним через прес.

Крок 8. Переливаємо томатне пюре до овочів, доповнюємо приправами і сіллю – перемішуємо і доводимо до готовності під кришкою (близько 10 хвилин).

Крок 9. Страва сервіруємо і запрошуємо родину до столу. Приємного апетиту!

Овочеве рагу з м’ясом, кабачками і баклажанами

Овочеве рагу з м’ясом, кабачками і баклажанами – це комплексне блюдо, приготувавши яке, ви зможете смачно і ситно нагодувати велику родину, провівши біля плити зовсім небагато часу. Завдяки спільному гасіння, м’ясні скибочки повністю просочуються овочевим соком.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • М’ясо – 400 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Кабачок невеликий – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець солодкий – ½ шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений цибулю ріжемо півкільцями, м’ясо нарізаємо довільними сегментами. Включаємо в мультиварці режим «Випічка» на 40 хвилин, вливаємо олію і викладаємо підготовлені компоненти.

Крок 2. Приблизно за 15 хвилин до закінчення програми, відправляємо в чашу кубики очищеної картоплі – заважаємо.

Крок 3. Не гаючи часу, очищаємо і довільно подрібнюємо кабачок, солодкий перець, помідори, баклажани, часник.

Крок 4. Перекладаємо овочеве асорті в мультиварку, посипаємо сіллю і меленим перцем, доповнюємо пастою з перетертих томатів – ретельно перемішуємо і доводимо до готовності в тому ж режимі (20 хвилин).

Крок 5. Апетитне і ситне блюдо розкладаємо по тарілках і негайно приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!