Свиняча вирізка – 10 смачних і швидких рецептів приготування з покроковими фото

Свиняча вирізка — це ніжне м’ясо, з якого можна приготувати безліч ситних і яскравих домашніх страв. Інгредієнт смажать і запікають в маринаді, додають до нього різні овочі або сир. Оцініть цікаву кулінарну збірку з 10-і покрокових рецептів з фотографіями.

Свиняча вирізка, запечена у фользі в духовці

Ніжну свинячу вирізку можна запекти в духовці у фользі. Так м’ясо вийде ще більш м’яким і соковитим. Подавайте його до сімейного вечері або святкового столу. Порадуйте своїх близьких і гостей.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свиняча вирізка 1.5 кг
  • Часник 3 зуб.
  • Чебрець 8 гілок
  • Кмин 1 ч. л.
  • Зерна гірчиці 1 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Паприка 1 ч. л. меленої
  • Сіль морська 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати свинячу вирізку? Підготуємо всі інгредієнти. Старанно промиваємо свинячу вирізку і обтираем її паперовим рушником.
  2. У невеликій мисці з’єднуємо морську сіль, зерна гірчиці, кмин і паприку. Розмішуємо.
  3. Старанно втираємо отриману суміш спецій в м’ясо.
  4. Очищаємо зубчики часнику, розрізаємо їх на тонкі пластинки. Розміщуємо їх в м’ясі, заздалегідь зробивши невеликі отвори.
  5. Свинячу вирізку кладемо на фольгу. Доповнюємо продукт лавровими листками і гілочками чебрецю.
  6. Загортаємо м’ясо зі спеціями фольгою. Випікаємо 1,5 години при температурі 180 градусів. Після розгортаємо фольгу і даємо підрум’янитися ще 5 хвилин.
  7. Соковита свинина в духовці готова. Нарізайте частування і подавайте до столу!

Соковита свиняча вирізка з картоплею в духовці

Апетитне блюдо для вашого домашнього столу – запечена свиняча вирізка з картоплею. Вам не доведеться додатково готувати гарнір. Так ви заощадите свій час і порадуєте близьких смачним частуванням.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 300 гр.
  • Картопля – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Паприка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу вирізку промиваємо під водою і ріжемо на порційні шматочки.

Крок 2. Кожен м’ясної шматок гарненько натираємо сіллю, сумішшю перців і паприкою.

Крок 3. Очищений і промитий картоплю нарізаємо тонкими кружечками.

Крок 4. Кладемо картоплю на деко. Солимо продукт і обмазуємо частиною сметани.

Крок 5. Зверху укладаємо м’ясо і також обмазуємо його сметаною.

Крок 6. По поверхні рівномірно розподіляємо півкільця цибулі.

Крок 7. Посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

Крок 8. Апетитна свинина з картоплею готова. Пробуйте!

Як запекти свинячу вирізку в рукаві в духовці?

Щоб свиняча вирізка вийшла ще більш соковитою і м’якою, приготуйте її в рукаві для запікання. Такий спосіб дозволить зберегти яскравий смак і аромат м’яса. Беріть на замітку простий домашній рецепт.

Час готування: 1 година 50 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Трави прованські – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти за списком. Промиваємо свинячу вирізку і обтираем її паперовим рушником.

Крок 2. У м’ясі робимо невеликі розрізи. Вставляємо сюди шматочки часнику.

Крок 3. Натираємо свинину сіллю і прованськими травами.

Крок 4. Кладемо заготовку в рукав для запікання. Зав’язуємо його.

Крок 5. Готуємо півтори години при температурі 190 градусів.

Крок 6. Готову страву виймаємо з духовки. Даємо йому охолонути і тільки потім витягуємо з рукава.

Крок 7. Апетитне частування для вашого столу готово. Нарізайте і пробуйте!

Свиняча вирізка з сиром і помідорами в духовці

Оригінальне блюдо для вашого столу – запечена свиняча вирізка з сиром і помідорами. Домашнє частування вийде соковитим і неймовірно поживним. Порадуйте своїх рідних або гостей.

Час готування: 1 година 50 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 800 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Приправа для м’яса – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину і робимо в ній глибокі надрізи.

Крок 2. У глибокій тарілці змішуємо олію, гірчицю, подрібнений часник, сіль і спеції.

Крок 3. Вимішуємо продукти до однорідності.

Крок 4. Отриманим соусом натираємо м’ясо. У розрізи вставляємо тонкі скибочки сиру, помідора і болгарського перцю.

Крок 5. Закриваємо заготівлю фольгою і випікаємо 1 годину при температурі 200 градусів.

Крок 6. Далі зменшуємо температуру до 170 градусів і знімаємо фольгу. Готуємо ще 30 хвилин.

Крок 7. Соковита свинина з помідорами і сиром готова. Пробуйте!

Соковита свиняча вирізка з цибулею на сковороді

Посмажити соковиту свинячу вирізку можна разом з цибулею. М’ясо порадує яскравим смаком і ароматом. Використовуйте просту кулінарну ідею для ситного домашнього обіду або вечері.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Вирізка свиняча – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оцет винний – 2 ст. л.
  • Вино червоне сухе – 100 мл
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинячу вирізку і ділимо її на порційні шматочки.

Крок 2. Півкільцями розбираємо цибулю і обсмажуємо його в сковороді з маслом 1-2 хвилини.

Крок 3. Відразу ж сюди і кладемо м’ясо.

Крок 4. Смажимо продукти, поки м’ясо не змінить колір. Після його солимо і перчимо.

Крок 5. Розмішуємо червоне вино з оцтом. Вливаємо суміш до м’яса.

Крок 6. Після цього готуємо ще 15 хвилин на помірному вогні.

Крок 7. Соковите і ароматне м’ясо з цибулею готово. Подавайте до столу, доповнивши свіжою зеленню.

Як посмажити медальйони зі свинячої вирізки на сковороді?

Смачно і швидко посмажити медальйони можна зі свинячої вирізки. Такий продукт вийде неймовірно ніжним і соковитим. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами, порадуйте себе і своїх близьких.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Вирізка свиняча – 300 гр.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинячу вирізку і ділимо її на медальйони.

Крок 2. В окремому посуді розмішуємо соєвий соус, оливкова олія і спеції.

Крок 3. Маринуємо м’ясо в цій суміші не менше години.

Крок 4. Через час, відправляємо свинину на прогріту з маслом сковороду.

Крок 5. Спочатку готуємо на сильному вогні для одержання рум’яної скоринки. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо до повної готовності.

Крок 6. Соковиті медальйони зі свинини готові. Подавайте до столу зі свіжими овочами та гарнірами за смаком.

Відбивні зі свинячої вирізки на сковороді

Смачні домашні відбивні виходять з ніжною свинячої вирізки. М’ясне блюдо вийде хрустким зовні і соковитим всередині. Подавайте його до обіду або вечері з будь-яким гарніром за смаком.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Вирізка свиняча – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Старанно промиваємо свинячу вирізку і нарізаємо її шматками рівної товщини. Відбиваємо їх кухонним молотком.

Крок 2. Яйце збиваємо в глибокій тарілці. В іншу додаємо панірувальні сухарі і розмішуємо їх з сіллю.

Крок 3. Кожен шматочок м’яса обмазуємо яєчною сумішшю, а після обвалюємо в сухарях. Кладемо заготовки в сковороду, розігріту з рослинною олією.

Крок 4. Обсмажуємо продукт до золотистого кольору з обох сторін.

Крок 5. Соковиті відбивні зі свинячої вирізки готові. Подавайте їх до столу з овочами або іншими гарнірами!

Соковитий шашлик зі свинячої вирізки в домашніх умовах

Самий соковитий шашлик виходить зі свинячої вирізки. Приготувати його зовсім нескладно. Використовуйте для цього перевірений кулінарний рецепт. Порадуйте своїх близьких ароматним і смачним частуванням.

Час готування: 4 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 1,5 кг
  • Айран – 500 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Базилік – 1 щіпка.
  • Чебрець – 20 гр.
  • Приправа гриль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу вирізку гарненько промиваємо під водою і даємо їй обсохнути.

Крок 2. Нарізаємо продукт невеликими шматками і відправляємо їх в глибоку миску.

Крок 3. Доповнюємо м’ясо подрібненою цибулею і часником.

Крок 4. Посипаємо сухим базиліком і чебрецем.

Крок 5. Додаємо сіль та інші спеції. Розмішуємо інгредієнти.

Крок 6. Заливаємо вміст айраном. Можна замінити кефіром. Знову розмішуємо і залишаємо маринуватися на три години.

Крок 7. Через час, нанизуємо м’ясо на шампури або шпажки. Готуємо на вогнищі або випікаємо в духовці близько години.

Крок 8. Соковитий і ароматний шашлик зі свинячої вирізки готовий. Подавайте до столу!

Як приготувати свинячу вирізку в мультиварці?

Варіантів приготування свинячої вирізки, як самою ніжною і м’якою частини свині, багато. У цьому рецепті вирізку наріжемо довгими смужками, замаринуем в пряному маринаді, сформуємо «косами» і приготуємо в мультиварці на пару. Страва буде не тільки смачним, але і дієтичним.

Час приготування: 1 годину 25 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Свиняча вирізка – 900 гр.
  • Соєвий соус – 90 мл
  • Імбир – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зубки.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.

Крок 2. Свинячу вирізку промийте під проточною водою, насухо витріть серветкою і розрізати на довгі смужки товщиною до 1,5 див.

Крок 3. Почистіть імбир з часником і будь-яким способом подрібніть.

Крок 4. В піалу налийте соєвий соус з рослинним маслом і рідким медом. Потім додайте подрібнені інгредієнти і добре перемішайте.

Крок 5. Смужки вирізки перекладіть в посуд, залийте приготовленим пряним маринадом, за смаком можете додати сіль з чорним перцем, все добре перемішайте і поставте на півгодини в холодильник для маринування.

Крок 6. Після закінчення цього часу з замаринованной вирізки сплетіть дві «косички». Кінці їх скріпіть ниткою або зубочисткою.

Крок 7. В мультічашу налийте 500 мл чистої води і покладіть лавровий лист із горошинками чорного перцю. Помістіть над чашею кошик для варіння на пару.

Крок 8. В кошик акуратно перекладіть сформовані з вирізки «косички». Закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Варка на пару» на 25 хвилин, хоча час буде залежати від товщини м’ясних смужок.

Крок 9. Після сигналу про завершення програми готовність вирізки перевірити зубочисткою. Сік при цьому повинен бути прозорим.

Крок 10. Приготовану в мультиварці свинячу вирізку перекладіть на блюдо, видаліть нитку, доповніть свіжими овочами, розріжте на шматочки і сервіруйте до столу. Приємного апетиту!

Соковита і ніжна свиняча вирізка в беконі

Хочете здивувати своїх домашніх або гостей яскравим і смачним блюдом? Приготуйте соковиту свинячу вирізку в беконі. Такий продукт нікого не залишить байдужим. Підходить для святкового меню.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Вирізка свиняча – 500 гр.
  • Бекон – 5 скибочок.
  • Трави прованські – 2 щіпки.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинячу вирізку. Акуратно зрізаємо з неї всі плівки.

Крок 2. Далі продукт натираємо сіллю, перцем і прованськими травами. Натираємо столовою ложкою гірчиці.

Крок 3. Тонкими скибочками бекону щільно обгортаємо свинину по всьому периметру. Крок 4. Тому важливо бекон нарізати довгими скибочками. Зверху можна посипати меленим перцем.

Крок 4. Перекладаємо заготовку у форму для запікання. Готуємо 35 хвилин при температурі 220 градусів.

Крок 5. Даємо страви відпочити 10 хвилин після запікання, після ділимо на порції і подаємо до столу!