Котлети з фаршу яловичини – 10 рецептів соковитих котлет з яловичини з покроковими фото

Котлети з яловичини – менш жирний і більш корисний продукт, ніж свинячі котлети. Щоб вони не були сухими, в них варто додати цибулю і розмочений у воді або молоці батон. Ще один секрет: для їх легкості, фарш слід гарненько відбити.

Як приготувати соковиті котлети з яловичого фаршу на сковороді?

Простий рецепт яловичих котлет, які готуються на сковороді з додаванням звичних інгредієнтів. Вони виходять соковитими і тануть у роті. Котлети з яловичини відмінно поєднуються з овочами – як термічно обробленими, так і нарізаними в свіжому вигляді.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Вода кип’ячена 100 мл
  • Батон нарізний 4 скибочки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті котлети з фаршу яловичини? М’ясо промиваємо і перекручуємо за допомогою м’ясорубки разом з очищеною цибулиною.
  2. Скибочки черствого батона замочуємо у воді. Після того, як батон розбухне, зайву воду зливаємо і віджимаємо батон.
  3. У фарш додаємо розім’ятим батон і вбиваємо яйце, добре перемішуємо, солимо і перчимо за смаком.
  4. У сковороді нагріваємо олію.
  5. Формуємо котлети. Щоб фарш не прилипав, краще ліпити котлети мокрими руками.
  6. Викладаємо котлети на сковороду і смажимо до готовності 15 хвилин з одного боку і ще 15 – з іншого.
  7. Готові котлети з яловичини викладаємо на тарілку і подаємо з гарніром з крупи або овочевим салатом.