Котлети з фаршу яловичини – 10 рецептів соковитих котлет з яловичини з покроковими фото

Котлети з яловичини – менш жирний і більш корисний продукт, ніж свинячі котлети. Щоб вони не були сухими, в них варто додати цибулю і розмочений у воді або молоці батон. Ще один секрет: для їх легкості, фарш слід гарненько відбити.

Як приготувати соковиті котлети з яловичого фаршу на сковороді?

Простий рецепт яловичих котлет, які готуються на сковороді з додаванням звичних інгредієнтів. Вони виходять соковитими і тануть у роті. Котлети з яловичини відмінно поєднуються з овочами – як термічно обробленими, так і нарізаними в свіжому вигляді.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Вода кип’ячена 100 мл
  • Батон нарізний 4 скибочки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті котлети з фаршу яловичини? М’ясо промиваємо і перекручуємо за допомогою м’ясорубки разом з очищеною цибулиною.
  2. Скибочки черствого батона замочуємо у воді. Після того, як батон розбухне, зайву воду зливаємо і віджимаємо батон.
  3. У фарш додаємо розім’ятим батон і вбиваємо яйце, добре перемішуємо, солимо і перчимо за смаком.
  4. У сковороді нагріваємо олію.
  5. Формуємо котлети. Щоб фарш не прилипав, краще ліпити котлети мокрими руками.
  6. Викладаємо котлети на сковороду і смажимо до готовності 15 хвилин з одного боку і ще 15 – з іншого.
  7. Готові котлети з яловичини викладаємо на тарілку і подаємо з гарніром з крупи або овочевим салатом.

Соковиті і ніжні котлети з яловичини, запечені в духовці

Котлети з яловичини по цьому рецепту запікаються в духовій шафі. Цей варіант більше підходить для тих, хто стежить за фігурою, а також не хоче навантажувати шлунок смаженою їжею. При цьому швидка попередня смаження на сковороді дозволяє сформувати апетитну скоринку, яка додасть страві привабливий вигляд.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

Для котлет:

  • Фарш яловичий – 650 гр.
  • Хліб – 150 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для панірування:

  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 2-3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.

Для смаження:

  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Хліб без скоринки замочити в молоці, цибулю нарізати дрібними кубиками.

2. Змішати в мисці фарш, яйце, цибуля, хліб, додати сіль і перець, добре відбити, щоб фарш набрав повітря, а котлети були більш соковитими і тримали форму.

3. Борошно сухарі насипати в різні ємності, яйце злегка збити.

4. Зліпити котлети, змочити їх спочатку в борошно, потім опустити в яйце, а після з усіх боків обваляти в сухарях.

5. Обсмажити котлети для додання їм золотистої скоринки на сковороді в рослинному маслі.

6. Викласти напівготові котлети на деко і залишити в духовці 15-20 хвилин при 180 градусах.

7. Соковиті яловичі котлети подавати з картопляним пюре і салатом зі свіжих овочів.

Покроковий рецепт приготування рубаних котлет з яловичини

Принадність цього рецепту в тому, що яловичину не перемелюють на м’ясорубці або комбайні. Шматочки більш великої фракції надають котлет особливий смак і підкреслюють натуральність м’ясної страви. Гурмани оцінять!

Час приготування: 2 години 45.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • М’ясо яловичини філе – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Гірчиця їдальня – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2-3 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. М’ясо промити і очистити від плівок і хрящів. За допомогою великого і важкого ножа рубаємо його на дуже маленькі кубики. Не користуватися кухонним комбайном або м’ясорубкою, тому що в такому разі можна досягти потрібної для рубаних котлет консистенції.

2. Поміщаємо подрібнене м’ясо в іншу ємність, додаємо туди дрібно нарізану цибулю.

3. Слідом доповнюємо фарш сметаною, гірчицею, яйцями, сіллю і перцем.

4. Після того, як перемішана суміш, додаємо у фарш кілька ложок борошна і крохмаль. Накрити плівкою і дати замаринувати як мінімум дві години.

5. Сформувати котлети і обсмажити їх в олії на слабкому вогні, поки не утворюється красива рум’яна кірочка. Можна перевертати кілька разів, поки котлети не дійдуть до готовності.

6. Подавати рубані котлети краще зі свіжими або маринованими овочами.

Класичний рецепт котлет з фаршу яловичини з хлібом

Нерідко для приготування котлет беруть батон, однак з вимоченим в молоці чорним хлібом страви з яловичини набувають особливу соковитість і пікантний смак. Головне – заздалегідь позбутися від скоринки, оскільки розім’яти її складно, і котлети не наберуть потрібну консистенцію.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Фарш яловичини – 600 гр.
  • Хліб чорний – ¼ буханця.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 3-4 ст. л.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. З хліба зрізаємо шкірку і вимочуємо м’якуш в молоці, на це знадобиться 2-3 хвилини.

2. Цибулю з часником дуже дрібно ріжемо і смажимо з додаванням рослинної олії, поки не зарум’яниться.

3. У фарш кладемо розім’ятим м’якушка хліба, обсмажені цибулю і часник, потім у масу повинні піти яйце, ложка майонезу і сіль з перцем.

4. Формуємо гарні котлети і зі всіх сторін опускаємо їх в панірувальні сухарі.

5. Обсмажуємо котлети до красивої скоринки по черзі з обох сторін, потім зменшуємо вогонь до мінімального і доводимо до готовності під кришкою протягом 10 хвилин.

6. Котлети рекомендується подавати з гарніром або салатом.

Ніжні дієтичні котлети з яловичини на пару в мультиварці

Дієтичний варіант котлет з яловичини з мінімумом складових, тому таке блюдо підійде як маленьким дітям і алергікам, так і тим, кому потрібна щадне харчування. Готуються легко і швидко, а подавати можна з гарніром з крупи або овочів на пару.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Фарш яловичини – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Фарш з яловичини помістити в ємність.

2. Дрібно нарізати ріпчасту цибулю і перекласти в миску до перемолотому м’яса.

3. Довести фарш до смаку сіллю і перцем, добре перемішати, покласти в поліетиленовий пакет і злегка відбити, щоб надати м’ясу легкості. Сформувати котлети овальної або круглої форми.

4. У ємність мультиварки налити воду, потім встановити зверху контейнер для приготування на пару і викласти на нього котлети.

5. Закрити каструлю і готувати котлети в режимі «варка на пару» близько 30 хвилин.

6. До котлет подавати гарнір з парових овочів або рису.

Простий і смачний рецепт приготування котлет з яловичини для бургерів

Всім відомо, що запорука успіху хорошого бургера – правильно приготовлена яловича котлета. Вона повинна бути в міру прожареної, соковитою і підкреслювати смак м’яса. Приготована за цим рецептом котлета з яловичини перетворить ваш бургер в короля дружньої вечірки чи свята на природі.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Склад:

  • Яловичина вирізка – 200 гр.
  • Сало – 50-70 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Масло оливкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. М’ясо нарізати середніми шматками, потім подрібнити через м’ясорубку.

2. Сало нарізати аналогічним способом і також пропускаємо через м’ясорубку.

3. У мисці змішати фарш із подрібненим салом і приправити сіллю і перцем. Вимішувати м’ясо близько хвилини.

4. Тарілку і внутрішню поверхню сервіровки кільця змастити оливковою олією, сформувати котлету, закрити харчовою плівкою і залишити в холодильнику на 30 хвилин.

5. Зняти форму і смажити на грилі з кожного боку по 5 хвилин, щоб отримати котлету середнього ступеня просмаження. Не можна натискати на котлету під час готування, щоб з м’яса не витік сік і жир. При необхідності довести котлету до готовності в духовці при 180 градусах за 5-7 хвилин.

6. Подавати на булочці з салатом, скибочкою сиру, нарізаними маринованими огірочками і соусом.

Соковиті і неймовірно смачні котлети з мармурової яловичини

Цей рецепт призначений для тих, хто цінує смак хорошого м’яса і воліє котлети, в яких досить жирності і м’ясного соку. Цибулю для цієї страви попередньо обсмажується в маслі, що додає м’ясу додаткову вершкову нотку смаку.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 15.

Склад:

  • мармурова Яловичина (Праймбиф з лопатки) – 1,8 кг
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Жир яловичий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 600 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло рослинне – 5-6 ст. л.

Процес приготування:

1. М’ясо очистите, наріжте його кубиками настільки дрібним, наскільки це можливо. Як варіант — використовувати для подрібнення м’ясорубку з найбільшою фракцією.

2. Половину заздалегідь очищеного цибулі подрібнити за допомогою м’ясорубки з використанням дрібної сітки. Також поступите і з жиром яловичини.

3. Залишився цибулю дрібно наріжте і обсмажте з додаванням вершкового масла.

4. Слід з’єднати всі отримані інгредієнти і залишити в холодильнику на 30 хвилин.

5. Сформуйте котлети, потім їх слід обсмажити в сковороді з рослинним маслом, поки на них не з’явиться гарна скоринка, а після доведіть їх в духовці до готовності. Для цього буде потрібно 15 хвилин і температура приблизно 180 градусів.

6. Подавайте з гарніром з овочів, прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!

ПП дієтичні котлети з яловичини, запечені в духовці

Дієтичні котлети з яловичини підходять тим, хто стежить за вагою і хоче харчуватися різноманітно, але правильно. Для панірування використовується не звичайна пшеничне борошно, а вівсяна, кукурудзяна або рисова. Котлети виходять легкими і дуже смачними.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Яловичина – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно кукурудзяне (рисова, вівсяна) – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо яловичини подрібнити в м’ясорубці або вручну.

2. Цибулю натерти, вибравши для цього дрібну тертку, яйце злегка збити, з’єднати з фаршем, посолити за смаком і вимісити до однорідності.

3. Додати борошно, все змішати і залишити в холоді на 15 хвилин.

4. Сформувати котлетки невеликого розміру і викласти їх на силіконовий килимок або пергамент. Випікати в духовці, температура якої повинна складати 180 градусів, поки котлети не зарум’яняться. Невеликі за розміром котлети досить потримати 15-20 хвилин.

5. Подавати з овочевим гарніром і легким соусом.

Ароматні котлети з яловичини з томатно-сметанною підливою

Багато люблять подавати котлети з підливою. У цьому рецепті завдяки поєднанню сметани і томатної пасти підлива набувають ніжну консистенцію і просочує м’ясо, щоб вони стали ще більш апетитними і ароматними.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

Для котлет:

  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Яйце – 1 шт.
  • Батон – 30 гр.
  • Молоко – 50 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Для підливи:

  • Вода – 400 мл
  • Сметана 20% — 3 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень для прикраси – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо перетворити у фарш, використовуючи м’ясорубку або кухонний комбайн.

2. Батон без скоринки вимочити в молоці і розім’яти.

3. Цибулю і часник натерти на тертці, вибравши для цього сторону для натирання в пюре.

4. З’єднати фарш, батон, цибулю і часник, додати яйце і одну столову ложку сметани. Посолити і поперчити, добре вимішати.

5. Сформувати котлети і запанірувати їх у борошні.

6. Смажити котлети з додаванням рослинної олії і зняти, коли з’явиться золотава скоринка, але не доводити до повної готовності.

7. Для підливи з’єднати в окремій ємності воду, пасту, сметану, необхідну кількість цукру, солі і перцю, додати одну столову ложку пшеничного борошна і збити віночком, щоб позбутися від грудочок.

8. Котлети щільно укласти в глибоку сковороду, залити соусом і залишити нудитися під кришкою на маленькому вогні 25-30 хвилин. Подавати з гарніром з крупи або макаронами, посипавши рубаною зеленню.

Простий і смачний рецепт приготування яловичих котлет з сиром

Варіація на тему м’яса по-французьки, але на основі фаршу. Таке блюдо з рубаної яловичини, хрусткого цибулі і талого сиру підійде для святкового столу або вечері в урочистій обстановці. Як гарнір можна подати запечені картопляні часточки.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Фарш злегка підсолити, додати чорний перець і перемішати, сформувати 10 кульок.

2. Цибулю нарізати так, щоб він представляв собою дрібні кубики.

3. На деко, змащене маслом, викласти кульки, сплюснуть їх, щоб вийшли м’ясні коржі. На кожну покласти цибулю, потім майонез і посипати тертим сиром.

4. Запекти котлетки в духовці при 200 градусів. Щоб дійти до повної готовності м’яса потрібно 40 хвилин.

5. Подавати котлети з овочевим салатом та зеленню. Приємного апетиту!