Бастурма з яловичини – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Бастурма з яловичини — це закуска з в’яленого м’яса, традиційне блюдо кочівників. Ароматну і поживну бастурму готують з давніх часів. Національна вірменська кухня припускає використання саме яловичого м’яса. Такий продукт можна використовувати в якості холодного страви до святкового столу, а також його додають у бутерброди і салати. Беріть на замітку 6 перевірених варіантів виконання страви!

Як зробити бастурму з яловичини в духовці в домашніх умовах?

Ароматну пряну бастурму можна приготувати з використанням духовки. Оцініть захоплюючий кулінарний процес і яскравий смак готового частування. Продукт можна використовувати для бутербродів або подавати як окрему холодну закуску.

Інгредієнти на
1.5 кг.

  • Яловичина 1.5 кг
  • Коньяк 2 ст. л.
  • Сіль 1 кг
  • Часник сушений 2 ч. л.
  • Суміш перців 2 ч. л.
  • Кмин 1 ч. л.
  • Насіння чамана 1.5 ст. л.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Ялівець 2 шт.
  • Гвоздика 2 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати бастурму з яловичини в домашніх умовах? М’ясо промиваємо під водою і обтираем паперовим рушником. Відразу ж видаляємо прожилки і жир. Занадто великий продукт можна розрізати на кілька частин.
  2. На дно глибокої посуд висипаємо половину солі. Сюди і кладемо шматки м’яса і горошини перцю.
  3. Засипаємо продукт залишилася сіллю.
  4. Сіль повинна повністю закривати яловичину. Відправляємо заготовку в холодильник на 3 дні. У зимовий час можна ставити на балкон.
  5. Через час м’ясо вбере необхідну кількість солі.
  6. Шматки м’яса промиваємо під водою від надлишків солі. Після вимочуємо в холодній воді.
  7. Обтираем м’ясо паперовим рушником і щільно обгортаємо його в чисту тканину або марлю.
  8. В такому вигляді ставимо продукт під прес ще на 3 дні.
  9. Далі кип’ятимо воду з лавровими листям і ягодами ялівцю.
  10. Змішуємо в загальній тарілці всі залишилися сухі спеції.
  11. Заливаємо сухі продукти остившім відваром і ретельно перемішуємо.
  12. Отриманою сумішшю акуратно обмазуємо яловичину. Маємо продукт на решітку, яку встановлюємо над листом. Готуємо 1,5-2 години в розігрітій до 80 градусів духовці.
  13. Готову бастурму остуджуємо, тонко нарізаємо і подаємо до столу. Можна пригощатися!