Куриня грудка – 10 простих і смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Куряча грудка – це смачний, поживний та універсальний продукт, з якого можна приготувати велику кількість яскравих та апетитних страв для домашнього чи святкового столу. Беріть на замітку нашу перевірену кулінарну добірку із десяти простих та смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Курячі грудки, запечені в духовці з помідором і сиром

Куряча грудка, запечена в духовці з помідором та сиром – це смачна та апетитна страва, яка ідеально підходить для сімейного обіду або святкової вечері. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Соус соєвий – 30 мл.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – 4 гілки

Процес приготування:

Як приготувати просту та смачну страву з курячої грудки? Промиваємо, знімаємо з грудки шкіру і акуратно відокремлюємо філе від кісточки. Заготовку кладемо в глибоку миску, добре посипаємо чорним меленим перцем і сіллю. Солі додаємо небагато, тому що маринуватимемо в соєвому соусі.

Доповнюємо м’ясо птиці подрібненою зеленню та поливаємо соєвим соусом. Перемішуємо та залишаємо на 30 хвилин.

Тонкими платівками обробляємо помідори та сир.

У маринованому птаху робимо кілька надрізів упоперек. У кожен кладемо пластинки помідора та сиру.

Підготовлену курку викладаємо у форму для запікання.

Окремо вимішуємо сметану з подрібненим часником. Отриманим соусом обмазуємо нашу страву.

Відправляємо частування в розігріту до 200 ° духовку і запікаємо 30 хвилин.

Курячі грудки, запечені в духовці з помідором і сиром готові. Подавайте частування до столу!

Відбивні з курячої грудки на сковороді

Відбивні з курячої грудки на сковороді виходять неймовірно смачними, апетитними та рум’яними. Таке частування ідеально підійде для обіду чи вечері. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами. А для приготування використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Купка куряча – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі грудки розділяємо на філе. Далі філе обробляють на стейки однакової товщини.

Крок 2. Закриваємо м’ясо птиці плівкою та відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 3. Потім підготовлені філе посипаємо сіллю та спеціями.

Крок 4. Курячі яйця збиваємо зі щіпкою солі. Сюди занурюємо кожен шматочок курки.

Крок 5. Далі продукт обвалюємо в борошні з обох боків.

Крок 6. Перекладаємо заготовки на сковороду з олією.

Крок 7. Обсмажуємо до золотистої скоринки з обох боків.

Крок 8. Відбивні з курячої грудки на сковороді готові. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!

Рубані котлети з курячої грудки

Рубані котлети з курячої грудки виходять напрочуд соковитими та ніжними. Таке частування можна подавати до обіду або вечері разом із вашими улюбленими гарнірами. Порадуйте себе та близьких за допомогою нашого перевіреного кулінарного рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Крупа манна – 7 ст.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Приправа для курки – до смаку.
  • Сметана/майонез – 6 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Цибулю відразу очищаємо від лушпиння, а курячі грудки розділяємо на філе.

Крок 2. Кожен шматочок філе ріжемо гострим ножем на дрібні шматочки. Зручно нарізати птаха, якщо він злегка підморожений.

Крок 3. Потім дрібно обробляємо цибулю.

Крок 4. Куряче м’ясо та цибулю з’єднуємо в глибокій мисці.

Крок 5. Доповнюємо продукти манною крупою, яйцями та сметаною чи майонезом. Солимо і посипаємо спеціями, потім ретельно перемішуємо. Забираємо масу в холодильник на 30 хвилин.

Крок 6. Добре розігріваємо сковороду з олією. За допомогою столової ложки занурюємо сюди рубану заготівлю.

Крок 7. Обсмажуємо котлети з обох боків до золотистої скоринки.

Крок 8. Рубані котлети з курячої грудки готові. Частуйтесь!

Куряча грудка у вершковому соусі

Куряча грудка у вершковому соусі – це смачне та апетитне частування, яке ідеально підходить для сімейного обіду або святкової вечері. Такий продукт можна подавати з улюбленими гарнірами до смаку. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Купка куряча – 0,7 кг.
  • Вершки 20% – 150 мл.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зелень – 2 ст.
  • Паприка солодка – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Вода – 200 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Курячі грудки розділяємо на філе.

Крок 2. Далі філе обробляють на невеликі шматочки.

Крок 3. Шматочки курки кладемо в глибоку миску, посипаємо сіллю та спеціями.

Крок 4. Добре перемішуємо вміст.

Крок 5. Очищаємо зубчики часнику та ріжемо їх тонкими пластинками.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній пластини часнику до появи яскравого аромату. Потім часник прибираємо.

Крок 7. В ароматне масло викладаємо шматочки курки, обсмажуємо до утворення скоринки.

Крок 8. У сковороду з куркою виливаємо воду.

Крок 9. Закриваємо заготовку кришкою і гасимо 20 хвилин.

Крок 10. У цей час у глибокій мисці з’єднуємо тертий сир, подрібнену зелень та вершки.

Крок 11. Перемішуємо соус із вершків.

Крок 12. Виливаємо суміш у сковороду з куркою, перемішуємо і томимо ще 10 хвилин.

Крок 13. Куряча грудка у вершковому соусі готова. Подавайте до столу!

Курячі грудки в клярі на сковороді

Курячі грудки в клярі на сковороді – це апетитний і смачний продукт з рум’яною скоринкою. Подавайте його до столу з картопляним пюре або іншими гарнірами до смаку. Таке частування підходить для сімейного обіду чи вечері. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Купка куряча – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 70мл.
  • Борошно – 2 ст.
  • Паприка мелена – 1 ч.л.
  • Куркума мелена – 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі грудки розділяємо на філе. Потім філе обробляють на скибочки однакової товщини.

Крок 2. У целофановий пакет висипаємо картопляний крохмаль і викладаємо шматочки курки. Зав’язуємо пакет і добре струшуємо.

Крок 3. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце і починаємо збивати його віночком.

Крок 4. Виливаємо сюди молоко і продовжуємо вимішувати.

Крок 5. В окремій мисці з’єднуємо борошно з паприкою та куркумою.

Крок 6. У суху суміш виливаємо заготовку з яйця та молока.

Крок 7. Швидко перемішуємо віночком до зникнення грудочок.

Крок 8. Курячі шматочки струшуємо від зайвого крохмалю і занурюємо у підготовлений кляр.

Крок 9. Далі заготовки перекладаємо на сковороду з олією.

Крок 10. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з обох боків.

Крок 11. Куряча грудка у клярі на сковороді готова. Можна куштувати!

Гуляш із курячої грудки

Гуляш з курячої грудки виходить неймовірно ніжним та апетитним. Таке частування точно урізноманітнює ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду чи вечері разом із улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Купка куряча – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Соус томатний – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Вода – 300 мл.
  • Кріп – 3 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі грудки розділяємо на філе і потім нарізаємо порційними шматочками. Викладаємо їх у сковороду з олією.

Крок 2. Обсмажуємо куряче м’ясо близько 5-7 хвилин. Додаємо сіль та перець за смаком.

Крок 3. До птаха викладаємо подрібнену цибулю і терту на тертці моркву. Перемішуємо і продовжуємо томити ще 10 хвилин.

Крок 4. Доповнюємо заготівлю томатним соусом та борошном.

Крок 5. Виливаємо кип’ячену воду і добре все перемішуємо. При необхідності додаємо ще сіль. Стомлюємо частування 30 хвилин.

Крок 6. Наприкінці посипаємо страву подрібненим кропом для яскравого аромату.

Крок 7. Гуляш із курячої грудки готовий. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!

Рулетики з курячої грудки з начинкою

Рулетики з курячої грудки з начинкою порадують вас цікавим смаком, апетитним ароматом та поживними властивостями. Таку страву кожен зможе приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,5 кг.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Гриби печериці – 150 гр.
  • Сметана – 4 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Рослинна олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі грудки розділяємо на філе, а потім на слайси однакової товщини.

Крок 2. Куряче м’ясо закриваємо харчовою плівкою та відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 3. Далі шматочки посипаємо сіллю та спеціями. На якийсь час прибираємо вбік.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо тертий на тертці сир, 2 ложки сметани, подрібнений часник і порізані дрібно гриби. Солимо за смаком і добре перемішуємо.

Крок 5. Отриманою масою промазуємо кожну платівку курки.

Крок 6. Далі заготовки згортаємо в щільні рулетики і викладаємо у форму для запікання, змащену олією.

Крок 7. Приготуємо заливку. Збиваємо яйце з двома ложками сметани та сіллю. Виливаємо це все у форму з рулетиками. Закриваємо заготовку фольгою і відправляємо в розігріту до 190 ° духовку.

Крок 8. Запікаємо частування 30 хвилин, потім прибираємо фольгу і готуємо ще 15 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Крок 9. Рулетики з курячої грудки з готовою начинкою. Подавайте до столу та спробуйте!

Курячі грудки з картоплею в духовці

Курячі грудки з картоплею в духовці – це цікавий і дуже смачний кулінарний варіант для вашого домашнього столу або свята. Перед такою стравою точно ніхто не зможе встояти. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Купка куряча – 250 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Помідори – 100 грн.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Сметана – 100 грн.
  • Сіль – 3 гр.
  • Часник гранульований – 5 гр.
  • Спеції для курки – 5 грн.
  • Олія – ​​для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі грудки розділяємо на філе, а потім розділяємо на платівки середньої товщини.

Крок 2. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо сюди м’ясо птиці. Посипаємо сіллю, спеціями та гранульованим часником.

Крок 3. Очищаємо картоплю та ріжемо тонкими пластинками. Викладаємо на курку.

Крок 4. Шар із картоплі промазуємо сметаною і злегка посипаємо гранульованим часником.

Крок 5. Далі викладаємо шар із напівкілець цибулі.

Крок 6. Сюди ж кладемо кружечки помідора.

Крок 7. Посипаємо заготовку тертим сиром і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 30-60 хвилин. Дістаємо, коли картопля стане м’якою.

Крок 8. Куряча грудка з картоплею в духовці готова. Подавайте апетитну страву до столу!

Курячі грудки з сиром і грибами в духовці

Куряча грудка з сиром та грибами в духовці виходить неймовірно ніжною та соковитою. Така страва урізноманітнить ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду чи вечері разом із улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Купка куряча – 1 шт.
  • Гриби печериці – 150 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сухарі панірувальні – 40 гр.
  • Яйце велике – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 1 ст.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. У невеликій тарілці з’єднуємо майонез із подрібненим часником. Добре перемішуємо.

Крок 3. Промиті печериці обробляємо на невеликі кубики і викладаємо в сковороду з олією.

Крок 4. Обсмажуємо на помірному вогні близько 8-10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 5. В окремій глибокі мисці з’єднуємо обсмажені гриби, подрібнену зелень і тертий на тертці сир. Додаємо сюди сіль та перець. Перемішуємо.

Крок 6. Курячі грудки акуратно зрізаємо з кістки і очищаємо від шкіри. Посипаємо сіллю та перцем з усіх боків.

Крок 7. Обережно в грудці робимо глибокий надріз.

Крок 8. В отриману кишеню виливаємо майонез із часником. Добре обмазуємо все всередині.

Крок 9. Далі наповнюємо кишеню грибною та сирною начинкою. Закриваємо розріз зубочистками.

Крок 10. У глибокій ємності збиваємо куряче яйце із сіллю. Занурюємо сюди підготовлену грудку. Вмочуємо з усіх боків.

Крок 11. Потім частування обвалюємо в панірувальних сухарях.

Крок 12. Перекладаємо курку на сковороду з олією і швидко підрум’янюємо з обох боків.

Крок 13. Далі курку з начинкою перекладаємо у форму для запікання.

Крок 14. Готуємо у духовці 20 хвилин за температури 180°.

Крок 15. Куряча грудка з сиром та грибами в духовці готова. Подавайте до столу!

Салат з курячої грудки з ананасами

Салат з курячої грудки з ананасами порадує вас яскравим смаком, неймовірною соковитістю та привабливою подачею. Така закуска підійде як для святкового, так і домашнього столу. Для приготування використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Купка куряча – 250 гр.
  • Капуста пекінська – 300 гр.
  • Ананас консервований – 200 грн.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 3 ст.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварюємо курячу грудку в підсоленій воді близько 20 хвилин. Також відварюємо до готовності курячі яйця.

Крок 2. Грудку остудити і обробляти на невеликі кубики.

Крок 3. Очищаємо від шкаралупи відварені яйця і ріжемо їх кубиком.

Крок 4. Дістаємо ананаси з баночки і подрібнюємо ножем. Твердий сир також краще нарізати кубиком.

Крок 5. Промиваємо і обсушуємо пекінську капусту, дрібно шаткуємо її ножем.

Крок 6. З’єднуємо всі інгредієнти у глибокій мисці, доповнюємо їх подрібненим часником та чорним меленим перцем. Поливаємо майонезом та перемішуємо.

Крок 7. Салат із курячої грудки з ананасами готовий. Подавайте яскраву закуску до столу!