Бешбармак – 10 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Бешбармак – яскраве поживна страва, після якого ніхто не залишиться голодним. Традиційно його готують з соковитого м’яса, відварених шматочків тіста і наваристого бульйону. Щоб частування вийшло максимально ніжним і м’яким, є кілька кулінарних секретів. Їх ви знайдете в готової кулінарної добірці з покроковими рецептами.

Класичний рецепт приготування бешбармака в домашніх умовах

Апетитний бешбармак за класичним рецептом підходить для великих сімейних обідів і святкових вечерь. Приготувати оригінальне гаряче страви не складе праці. Оцініть кулінарну ідею!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 6 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кінза за смаком
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Вода 4 л.
  • Борошно пшеничне 4 склянки
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати бешбармак за класичним рецептом? Шматочки сирої яловичини викладаємо у велику каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту до кипіння.
  2. Коли м’ясний бульйон закипить, додаємо до нього сіль, мелений перець, лаврове листя і одну очищену головку цибулі. Продовжуємо варити на слабкому вогні до готовності яловичини.
  3. Під час приготування бульйону можна зайнятися тестом для локшини. Просіваємо борошно і додаємо в неї яйця і сіль, вливаємо тонким струменем тепле молоко.
  4. Замішуємо тісто, поки не вийде щільний ком. Даємо йому відпочити 20-30 хвилин.
  5. Далі готове тісто тонко розкочуємо. Пласти залишаємо на столі, щоб вони трохи подсушились.
  6. В цей час підготуємо цибулю. Очищаємо його від лушпиння і подрібнюємо ножем.
  7. Цибулю викладаємо в окрему каструлю і заливаємо його процідженим бульйоном. Кип’ятимо на плиті.
  8. Підсушені пласти тіста поділяємо на невеликі квадратики. Відварюємо їх в бульйоні, з цибулею до готовності.
  9. На порційні тарілки викладаємо шматочки м’яса, доповнюємо їх домашньою локшиною та кінзою за смаком. Бульйон подаємо окремо. Приємного апетиту!

Бешбармак з яловичини з картоплею в домашніх умовах

Цей традиційний бешбармак готують з яловичини з додаванням картоплі. Спробуйте простий рецепт ситного страви для всієї родини. Подавайте частування до обіду або вечері.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Зелень – за смаком.

Для локшини:

  • Борошно – 4 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

1. Розморожену яловичину ріжемо на невеликі шматочки і занурюємо їх у каструлю з водою, сіллю і перцем. Варимо до готовності.

2. Після приготування м’ясо виймаємо, остуджуємо і подрібнюємо ножем. Бульйон залишаємо для подальшого приготування.

3. Для локшини розбиваємо три курячих яйця, збиваємо і додаємо до них борошно з водою.

4. Вимішуємо тісто, поки воно не стане густим і однорідним.

5. Борошняний продукт тонко розкачуємо і нарізаємо на невеликі квадрати. Залишаємо заготівлю підсихати.

6. В цей час очищаємо картоплю і занурюємо його в бульйон. Варимо до готовності.

7. На тонкі кільця нарізаємо цибулю. Заливаємо цибулю наваристим бульйоном і тушкуємо пару хвилин в сковороді.

8. Після картоплі в бульйон опускаємо домашню локшину. Відварюємо.

9. Формуємо блюдо для подачі. На велику тарілку викладаємо локшину, м’ясо і картопля. Посипаємо заготівлю цибулею і свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний бешбармак з яловичини з локшиною?

Домашній бешбармак з яловичини з локшиною – ідеальне рішення для великого сімейного обіду. Гаряче блюдо порадує своїми поживними властивостями і яскравим ароматом.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Бульйон м’ясний – 2 склянки

Для локшини:

  • Борошно – 4 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

1. Щільне тісто для локшини ліпимо з борошна, води і яєць. Яловичину ріжемо на тонкі смуги, ріпчаста цибулю – півкільцями.

2. Розігріваємо сковороду і підрум’янюємо в ній шматочки яловичини і цибулю. Додаємо сіль, чорний мелений перець і лаврове листя.

3. Вливаємо в піджарку готовий бульйон і додаємо томатну пасту. Розмішуємо вміст і тушкуємо на слабкому вогні 20-30 хвилин.

4. Повертаємося до тесту. Розкачуємо його в тонкий шар. Даємо трохи підсушитися.

5. Шар тесту розрізаємо на рівні тонкі смуги.

6. Відварюємо домашню локшину до готовності в підсоленій воді. Розкладаємо продукт по порційних тарілках.

7. На готову локшину викладаємо яловичину. Блюдо готове, можна подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування бешбармака з курки з картоплею

Апетитний бешбармак можна приготувати з куркою та картоплею. Страва порадує легким смаком і приємним ароматом. Використовуйте кулінарну ідею для ваших домашніх обідів.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Локшина для бешбармака – 250 гр.
  • Курка – 0,5 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Половину курки відварюємо у воді з сіллю і чорним меленим перцем. Готуємо до утворення наваристого бульйону.

2. Коли курка буде готова, витягуємо її з каструлі і остуджуємо. Акуратно відокремлюємо м’ясо від кістки і ділимо його на невеликі шматочки.

3. Картоплю очищаємо і поділяємо на половинки. Відварюємо її в бульйоні до готовності.

4. Ріпчасту цибулю поділяємо на тонкі півкільця. Варимо овоч разом з картоплею.

5. Відварну картоплю викладаємо з каструлі.

6. Далі підготуємо локшину для бешбармака.

7. Краще всього для страви підходять тонкі і тверді вироби.

8. Варимо локшину до готовності в бульйоні, що залишився.

9. Готову локшину викладаємо на порційні тарілки разом з картоплею і куркою. Поливаємо блюдо невеликою кількістю бульйону і подаємо до столу!

Смачний і простий рецепт бешбармака з готової курки з локшиною

Простий спосіб приготувати апетитний домашній бешбармак – з курки і готової локшини. Поживна страва різноманітить ваше домашнє меню і порадує ніжним смаком і ароматом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Локшина для бешбармака – 250 гр.
  • Гомілка куряча – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Занурюємо курячі гомілки в велику каструлю з водою. Солимо вміст і переставляємо на плиту.

2. Варимо до готовності м’яса і освіти наваристого бульйону.

3. Витягаємо гомілки з каструлі. У бульйоні відварюємо локшину для бешбармака.

4. В цей час остуджуємо гомілки і знімаємо м’ясо з кістки. Розрізаємо продукт на дрібні шматочки.

5. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю. Нарізаємо його тонкими кільцями.

6. Обсмажуємо цибулю на сковороді з рослинною олією до яскравого золотавого відтінку.

7. На порційні тарілки викладаємо локшину, куряче м’ясо, цибулю і подрібнену зелень за смаком. Бульйон подати окремо. Готове. Приємного апетиту!

Як приготувати бешбармак з свинини в домашніх умовах?

Домашній бешбармак можна приготувати за цікавим рецептом зі свининою. Готове блюдо стане яскравим доповненням до обіднього столу. Порадуйте близьких живильним частуванням.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Локшина для бешбармака – 500 гр.
  • Свинина – 500 гр.
  • Суміш заморожена овочева – 300 гр.
  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Розморожену свинину розбираємо на невеликі шматочки, посипаємо їх сіллю і спеціями. Розмішуємо.

2. Поки м’ясо маринується, відварюємо локшину в підсоленій воді до готовності.

3. Далі продукт відкидаємо на друшляк і викладаємо на тарілку.

4. Розігріваємо Сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо в ньому шматочки м’яса зі спеціями до рум’янцю.

5. Додаємо в м’ясо суміш заморожених овочів і консервовану квасолю.

6. Розмішуємо вміст і тушкуємо близько 10-15 хвилин.

7. До піджарки викладаємо готову локшину. Акуратно розмішуємо страву.

8. Розподіляємо бешбармак зі свининою по порційних тарілках, доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Справжній бешбармак з баранини за класичним рецептом

Традиційний бешбармак часто готують з апетитною баранини. Наваристий м’ясний бульйон зробить блюдо ароматним і насиченим смаком. Подавайте до домашнього обіду або вечері.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Баранина – 1 кг
  • Локшина для бешбармака – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Баранину розрізаємо на шматки і відварюємо у воді з сіллю і горошинами чорного перцю. Після продукт остуджуємо, бульйон залишаємо на плиті.

2. Очищаємо цибулини і розділяємо їх на тонкі півкільця. Відварюємо пару хвилин в бульйоні.

3. Охолоджену баранину подрібнюємо, обережно відокремлюючи м’ясо від кістки.

4. У бульйоні варимо локшину. Після чого проціджуємо наваристу рідину і виливаємо в глибоку тарілку, доповнивши подрібненою зеленню.

5. Локшину з бараниною розкладаємо по тарілкою. Доповнюємо цибулею і невеликою кількістю бульйону з зеленню. Готово, можна подавати до столу!

Як правильно приготувати бешбармак з конини по-казахськи?

Традиційний казахська бешбармак можна приготувати з конини. Страва порадує оригінальним смаком і поживними властивостями. Подавайте його до великого сімейного обіду.

Час готування: 4 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Конина – 1,5 кг
  • Локшина для бешбармака – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Цибуля червоний – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для приготування використовуємо молоду і повністю розморожену конину.

2. Ретельно промиваємо м’ясо і відварюємо її в підсоленій воді. Готуємо на повільному вогні 3-4 години. Можна додати трохи горошин чорного перцю.

3. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо його тонкими кільцями.

4. Також чинимо і з червоним цибулею.

5. Інгредієнти з’єднуємо в загальній посуді, посипаємо їх меленим перцем і заливаємо невеликою кількістю гарячого бульйону. Розмішуємо і наполягаємо близько 10 хвилин.

6. Готову конину розрізаємо на невеликі шматочки. Можна посолити за смаком і полити гарячою рідиною, щоб продукт не встиг висохнути.

7. В бульйоні, що залишився до готовності варимо локшину.

8. Формуємо блюдо для подачі. Розкладаємо локшину по тарілках, доповнюємо м’ясом, цибулею і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт бешбармака з качки

Ніжний і поживний бешбармак виходить з качки. Ситне блюдо урізноманітнює звичне обіднє меню. Можна готувати частування і з нагоди свят. Оцініть простий рецепт!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Качка – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл

Для локшини:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

1. М’ясо качки поділяємо на невеликі шматочки. Викладаємо їх у розігріту з рослинною олією сковороду. Смажимо 5-7 хвилин.

2. Додаємо до м’яса терту моркву і подрібнену цибулю. Посипаємо вміст сіллю, розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

3. Заливаємо продукти водою і тушкуємо на слабкому вогні близько 40 хвилин.

4. В цей час займемося тестом для локшини. Куряче яйце збиваємо до утворення пишної піни.

5. До яйцю просіваємо борошно і вливаємо воду. Починаємо розмішувати.

6. Вимішуємо тісто руками до стану щільного однорідного кома.

7. Розкочуємо качалкою борошняний продукт тонкий шар. Даємо йому трохи підсохнути.

8. Далі шар тіста обмазуємо рослинним маслом.

9. Посипаємо продукт подрібненою петрушкою.

10. Скручуємо заготівлю тонкий рулет.

11. Рулет нарізаємо на невеликі шматочки товщиною три сантиметри.

12. Локшину з зеленню опускаємо в сковороду з м’ясом.

13. Готуємо страву, поки шматочки тесту не будуть повністю готові.

14. Прибираємо заготовку з плити і розкладаємо по тарілках. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт смачного бешбармака з гусака з картоплею

Ситний і смачний бешбармак можна приготувати з гусака з картоплею. Страву можна подавати на великі сімейні свята. Урізноманітніть ваше меню оригінальним частуванням.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гусак – 1 шт.
  • Локшина для бешбармака – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Гусака відварюємо в підсоленій воді до готовності. Бульйон залишаємо для подальших маніпуляцій, а м’ясо остуджуємо і розбираємо на дрібні шматочки.

2. У готовому бульйоні відварюємо картоплю, після викладаємо його в окремий посуд.

3. Далі в наваристою рідини варимо локшину.

4. У цей час можна підготувати інші інгредієнти. Зелень промиваємо і дрібно розбираємо ножем.

5. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями і ошпарюємо його в гарячому бульйоні.

6. У велику глибоку тарілку кладемо локшину з невеликою кількістю процідженого бульйону.

7. Сюди ж викладаємо шматочки відвареного гусака.

8. Доповнюємо блюдо картоплею.

9. Розкладаємо ошпарені кільця цибулі.

10. Посипаємо заготівлю подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Приємного апетиту!