Бешбармак – 10 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Бешбармак – яскраве поживна страва, після якого ніхто не залишиться голодним. Традиційно його готують з соковитого м’яса, відварених шматочків тіста і наваристого бульйону. Щоб частування вийшло максимально ніжним і м’яким, є кілька кулінарних секретів. Їх ви знайдете в готової кулінарної добірці з покроковими рецептами.

Класичний рецепт приготування бешбармака в домашніх умовах

Апетитний бешбармак за класичним рецептом підходить для великих сімейних обідів і святкових вечерь. Приготувати оригінальне гаряче страви не складе праці. Оцініть кулінарну ідею!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 6 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кінза за смаком
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Вода 4 л.
  • Борошно пшеничне 4 склянки
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати бешбармак за класичним рецептом? Шматочки сирої яловичини викладаємо у велику каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту до кипіння.
  2. Коли м’ясний бульйон закипить, додаємо до нього сіль, мелений перець, лаврове листя і одну очищену головку цибулі. Продовжуємо варити на слабкому вогні до готовності яловичини.
  3. Під час приготування бульйону можна зайнятися тестом для локшини. Просіваємо борошно і додаємо в неї яйця і сіль, вливаємо тонким струменем тепле молоко.
  4. Замішуємо тісто, поки не вийде щільний ком. Даємо йому відпочити 20-30 хвилин.
  5. Далі готове тісто тонко розкочуємо. Пласти залишаємо на столі, щоб вони трохи подсушились.
  6. В цей час підготуємо цибулю. Очищаємо його від лушпиння і подрібнюємо ножем.
  7. Цибулю викладаємо в окрему каструлю і заливаємо його процідженим бульйоном. Кип’ятимо на плиті.
  8. Підсушені пласти тіста поділяємо на невеликі квадратики. Відварюємо їх в бульйоні, з цибулею до готовності.
  9. На порційні тарілки викладаємо шматочки м’яса, доповнюємо їх домашньою локшиною та кінзою за смаком. Бульйон подаємо окремо. Приємного апетиту!